Tavuk göğüs

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve feritferitxd tarafından 28 Ocak 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. feritferitxd
    Offline

    feritferitxd Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba saygıdeğer bbciler.Aklıma takılan birşey var. https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/tavuk-gogus-izgara-1226/ buradan baktığım üzere 100 gr tavukta 109 kalori var .Tavuğu pişirmeden önce tartınca 350 gr geliyor fakat pişirdikten sonra 220 ye kadar düşüyor.Kalori hesaplarken hangi gramaja bakmalıyız? Ayrıca makarna pirinc gibi besinlerde piştikten öncemi tartmalıyız sonramı?
     
  2. derin_aker
    Offline

    derin_aker Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    17 Eylül 2014
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    287
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    istanbul
    pişerken su ve yağ kendini bırakır bu sebeple gramı az gelir.ancak bu kalori zaten pişmiş olan tavuğun kalorisidir.pişmeden önceki gramaj önemlidir.makarna tavuk farketmez.makarna pirinç pişince hacimlenir çünkü su tutar.önemli olan çiğ halinde kaç gram geldiğidir.
     
  3. feritferitxd
    Offline

    feritferitxd Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    28
    Yani 100 gram pişmiş tavuk (150 çiğ) 110 kalorimidir?
     
  4. derin_aker
    Offline

    derin_aker Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    17 Eylül 2014
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    287
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    istanbul

Sayfayı Paylaş