merak ettiğim için sormak istedim. Aldığımız ve harcadığımız kalori eşit (denge) dolaylarındaysa kilomuzun sabit kalması beklenir. Sizin burda anlatmak istediğiniz su atımından(?) kaynaklanacak kilo kaybı mı ? yoksa nispeten uzun sürede oluşacak yeni vücut kompozisyonunda yeni kas-yağ (özellikle yağ) oranının değişmesinden kaynaklanan kilo kaybı mı ? yani uzun süre çalışan ve uzun süre kiloyu sabitleme kalorisinde yiyen biri biraz yağ kaybettiği için mi kilo kaybedecek ? ancak aynı şekilde çalışma tipine bağlı olarak cüzi miktarda kas kütlesi de kazanabilir bu kişi.
İşlerimden dolayı geç yanıt verebiliyorum,
kusura bakmayın;
Bir önce ki mesajım da çok fazla ayrıntıya girmedim lakin artık her konu (
haklı olarak) kilitlendiği için detaya girip boşa vakit kaybetmek istemedim...
Kaldı ki
bu konu başlığı da forum da defalarca
tartışılmış ve
yorumlanmış bir konudur. Konuyu açan arkadaşın forum da "
yağ yakıcılar" bölümünü detaylıca incelemesini öneririm.
Sorunuza gelince;
Alınan kalori ile yakılan kalori bir dengeye oturduğunda vücut, hormonal veya bir başka metabolik rahatsızlık yoksa ister istemez normal kilosuna dönecektir.
Ancak kişi eğer
VG yapıyorsa bu sefer yağ yakılıp
kas kütlesi artacağından, kaslanmanın vermiş olduğu
iyi yönde bir kilo kazanımı sözkonusu olacaktır. Yani tartıya çıktığında vücut kitle endeksinin gerektirdiği kiloyu değilde kaslanmanın vermiş olduğu kiloyu görecektir. (Bu iyi bir şeydir.)
Su atma ise ayrı bir olaydır ve bu "
yalancı" bir kilo vermedir, ilk etap da vücut yoğun egzersizlerden dolayı su atar ve kilo vermeye çalışan kişi su attığını farketmeden kendisini "
kilo verdim" zanneder! Oysa sadece su atmıştır, asıl kilo verme 2. veya 3. haftadan sonra başlar. (Kişi egzersizi bırakmazsa tabii...)
Tüm egzersizlere rağmen kilo vermede bir sorun varsa kişi ya
diyetine uymuyordur ya
egzersizleri aksatıyordur veya altta yatan
hormonal/metabolik bir sendrom var demektir.
O açıdan kişiler kafalarına "
yağ yakıcı" kullanmamalıdırlar, çok masum olarak gözüken yağ yakıcılar çok ciddi
kalp sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilirler.