Zayıflamak için doğru besleniyor muyum

Merhaba dostlar spora 2 ay önce başladım 93 kilo ile başldım şuan 87 kiloyum sz verdiğimi düşünüyorum beslenmemi şu şekil yapmaya vaşlamayı düşünüyorum normaldede hep aynı ama sadece akşam yemeyi kesicem akşam spordan geç geldiğim için iş güç felan geç oluyor yemek yiyincede baya kilo aldırıyor
Bunun için sabah 1 haşlama domates peynir öğlen ton balığı muz akşamsa eve gidince sadece yoğurt yemeyi düşünüyorum doğru olr mu bu yaptığım?

Merhaba dostlar spora 2 ay önce başladım 93 kilo ile başldım şuan 87 kiloyum sz verdiğimi düşünüyorum beslenmemi şu şekil yapmaya vaşlamayı düşünüyorum normaldede hep aynı ama sadece akşam yemeyi kesicem akşam spordan geç geldiğim için iş güç felan geç oluyor yemek yiyincede baya kilo aldırıyor
Bunun için sabah 1 haşlama domates peynir öğlen ton balığı muz akşamsa eve gidince sadece yoğurt yemeyi düşünüyorum doğru olr mu bu yaptığım?

ölmezsen zayıflarsın mutlaka. Bu beslenme ile sağlıklı bir insan vücudu pek gitmez diye düşünüyorum.

Bilmiyorum başka türlü verilmiyor
Az kalori alarak verirsin ama sonuçları iyi olmaz. Hem metabolizma hızını çok düşürürsün kilo vermen ileride daha zorlaşır, kas kaybın çok olur, sarkmalar oluşabilir ve aynaya baktığında zayıf ama şişman bir görüntü görürsün skinny fat vücudu.
En fazla 1000 kalori açığı oluşturarak kilona göre günlük alman gereken kalori ortalama 1500 civarı olur ama bunu uzun süre yapmamalısın dalgalı olarak yapman daha iyi olur haftanın 2 günü 1500 3 günü 1750 2 günü 2000 gibi. Bu sayede metabolizman sabit kalori alımına alışmaz hızını düşürmez. Bu şekilde ayda 2-3 kilo verirsin daha sürdürülebilir, sonuçları daha iyi olan ve sağlıklı olan budur.
Spor yaparak daha az kas kaybı ve daha iyi görünüm elde edebilirsin. Bunun için ağırlık çalış spor salonuna gidebilirsin ya da dambılla,vücut ağırlığın ile çalışabilirsin.
Her gün ton balığı önerilmez hafta 2 gün yiyebilirsin.

o kiloda sağlıklı kilo vermek istiyorsan 2000 kcal civarı kalori almalısın. (yaşını boyunu kas kütleni vs. bilmiyorum ortalama olarak söyledim.)

bu kalorileri de sağlıklı besinlerden almalısın.

ve süreç lazım. öyle 1 haftada 1 ayda değil, daha uzun bir periyoda yayıp sağlıklı ve güçlü bir fizikle yağlarından kurtulabilirsin.

ya da bu şekilde 1000 kalorinin altında beslenip çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşırsın.

Back
Yukarı