Desperate81
Yeni Üye
Bu iherb supplementlerin yanında vitamin gibi bisey veriyo toz halinde...onları nasıl iciyorsunuz suyla mı? suyla ise sıcak mı soguk mu
Bu iherb supplementlerin yanında vitamin gibi bisey veriyo toz halinde...onları nasıl iciyorsunuz suyla mı? suyla ise sıcak mı soguk mu
Bu UPS kadar salak firma görmedim.Güya 3 gün öncesine kadar gümrüğe takılan paketim geri iade edilecekti malesef adamlar depoda bekletiyorlarmış pakrtimi.Adamlara geri gönderin diye onay verdiğim halde niye böyle birşey yaptılar anlamadım.Malum paketim devletin deposunda duruyor.Bayağı bir ücret çıkacak anlasılan.Alllah belalarını versin.Disbritölerin iki yakası bir araya gelmesin.O gümrük memurlarının allah belasını versin daha da birşey demiyorum.Sanki ticari amaç güderek sipariş verdimde bide gümrüğe takıyorlar.1 kutu amino asit bir kutuda glutamin.Gözlerine dursun başkada birşey demiyorum
Bodybuilding.com dan 06,12,2010 tarihinde vermiş olduğum gaspari myofusion 5lbs 2 adet 07,12,2010 tarihinde Philadelphia dan çıkmış gözüküyor. ( dhl global post 7-14 ) gün seçeneği ile gönderiliyor. Bugün itibari ile 7.gün haftasonunu çık 5 gün.
Herhangibir takip numarası olmadığından ürünlerimin nerede olduğunu malasef bilmiyorum.14. günün sonuna kadar bekleyeceğim artık.gelmedi Bodybuilding.com ile yazışmaya başlarım herhalde.
bu işi anlamadım.
Benm paketlerimin hemen hepsi açılmş ve tekrar bantlanmştı koli.Bu durumda açıp baktıkları kesin.
Sinirlenmene gerek yok, takılan ürünler YASAK olduğu için takılıyor. Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp koliyi açmadığı için takılmıyor bu kadar basit.
Bu arada arkadaşlar iherb.com'da Dymatize ürünleri de geldi ama fiyat düzenlemesi yapmamışlar. Ayrıca 5 dolarlık indirim kazanmak isteyen yeni üyeler kayıt olurken 5 dolarlık indirim alabilmek için YAS380 kodunu kullanabilirler.
Ben heyecanla Gaspari ürünlerini bekliyorum)
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:04 ----------
bb.com 1 aydan evvel birşey yapmıyor. Barkod numarası falan veriyor tracking olmadığı için. 2 adet 5 LBS çooook büyük ihtimalle PTT gümrüğünden işlem görür büyük ihtimal elinizde olur ama işlem görme süresi yüksek olduğundan sanırım 40 günü bulur gelmesi. Bana da aynı şey 2 kere oldu. Bir kargo 37 gün, diğeri de 50 gün sonra geldi ama geldi)
Tecrübeli arkadaşlar iherb'den 4lbs nitro-tech siparişi vermek üzereyim sizce bir sorun çıkar mı ?(Ankaradayım)
Kargo olarakta DHL seçtim. Ups daha iyiyse hala değiştirebilirim.
Sinirlenmene gerek yok, takılan ürünler YASAK olduğu için takılıyor. Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp koliyi açmadığı için takılmıyor bu kadar basit.
Bu arada arkadaşlar iherb.com'da Dymatize ürünleri de geldi ama fiyat düzenlemesi yapmamışlar.
Ben heyecanla Gaspari ürünlerini bekliyorum)
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:04 ----------
bb.com 1 aydan evvel birşey yapmıyor. Barkod numarası falan veriyor tracking olmadığı için. 2 adet 5 LBS çooook büyük ihtimalle PTT gümrüğünden işlem görür büyük ihtimal elinizde olur ama işlem görme süresi yüksek olduğundan sanırım 40 günü bulur gelmesi. Bana da aynı şey 2 kere oldu. Bir kargo 37 gün, diğeri de 50 gün sonra geldi ama geldi)
Peki sen barkod numarasını nasıl aldın ve bu siparişin geliş süreci nasıl işlemektedir. ben ankaradayım.Önce istanbula sonra ankara PTT genel müdürlüğüne mi geliyor ürünler.30. günün ardından PTT yi mi arayarak gelip gelmediğini öğrenebiliyoruz.
Teşekkürler.
'Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp' demissin
bu bakış acısıyla bence siparişte bulunma bir daha istersen biz burda ürünümüz geciyor memur icinde iyi düşünürken sen burda onu kötülemişsin
Arkadaşlar bu konu hakkında 2 bolum acılmıs ıkısınıde okudum bazı arkadaslara kesınlıkle katılmıyorum.
Öncelikle Olay şu ; Daha düne kadar bodybuilding ve netrition dan urun getırılebılıyordu ve sonunda Turkıyedeki sporcu gıdası satan ve bu işten evine ekmek götüren firmaların baskıları ıle olması gereken oldu veya olmak uzere.
Şimdi diyeceksinizki cok pahalı turkıye suplement konusunda,
Size bildiğim kadarı ıle soyle acıklayayım.
5 Lbs Yani 2270 Gr Proteının amerıka Cıkıs Fıyatı 30 Dolar
ıthalatcı bu urunun 3 Farklı aromasını getırtsın
Çilek Çikolata Vanılya ( 100 er adet )
100*30 : 3000 Dolar tuttu Fabrıkadan cıkısı
ortalama gemi ile gelirse 400-500 dolar cıvarı Navlun Yanı Ulasımı tutar
Turkıyeye Indıgınde Her aroma Icın 10 adet Urun 5'i Gümrük Labarotuarları 5'i Gdo Analizine gider Ve Kullanılamaz bir daha.
Aracı gumruk musavırı kontrol belgelerını hazırlamak ıcın urun basına 500 ila 700 tl ucret alır.
Her bir kilo %70 proteın oranını asan proteının 1 kılosunda 5 dolar devlet vergi alır.
getırtılen urunlerın arkasında turkce etıket basılır.
tabı Bu Surecte Urun Ortalama 20 ile 45 gun gumruk depolarında bekler ve gunluk ucret yansıtılır.
ve tum ıslemler bıttıkten sonra 30 dolarlık urun ıthalatcının deposuna 50 dolara mal olmus olur.
E bu adamın personelı var ısyerı kırası aracının benzını vesaıre %30 en az kendısı uzerıne koyması gerekır.
oldu 65 dolar bu fıyata satıcı alır ortalama %30 ile %40 arasında o kar koyar.
oldu 84 dolar.
son olarak yazdıgım %30 karda 12 taksıtle sıze sattıgını dusunelım % 14 cıvarında banka kesıntısı %3 kargo masrafı var.
pekı bu urun nasıl ucuz olsun oylebır ımkan yok.
son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler.
Bugun fedex veya Ups ı arayın urunum neden takıldı daha once takılmamıstı dıye sordugunuzda sıze soyleyeceklerı bu urunlerın tarım bakanlıgınca onay verıldıkten sonra turkıyeye gırmesı gerektıgı bugune kadar gırenlerın ıse gozden kactıgını soyleyeceklerdır.
umarım acıklayıcı bır mekale olmustur
arkadaşım gümrük müteffişi ve teftiş kurulunda. bunu yakalayan memurun adını alın. burada toplayalım toplu halde şikayet dilekçesi yazabiliriz. bunları inceleyen memurlar bildiğiniz sıradan memurlar. bir yetkisi mevkisi yok. emir kulu hepsi. ve isterlerse iyi niyetli olup kurallara uygun (100 euro ve 5 kg ın altı) gelen siparişleri geçirebilirler.
Geçirirlerse kimse onlara kızmıyor. Kimsenin haberi bile olmuyor. İkinci kez kimse 100 doların altındaki ufak meblaları incelemiyor. Hatta müfettiş arkadaş 500 doların altına bile pek bakmıyoruz dedi. Sonuçta vergisini ödeyip ithalat yapan bir sürü şirket var. Siz bireysel alışveriş yapıyorsunuz. Ayrıca getirdiğiniz ürünler ülkemizde satılıyor ve sağlık bakanlığından filan izin almanıza gerek yok. zaten onay vermiş bakanlık bunlara. Yani oradaki dümen tamamen türkiyede bunu satan firmanın gümrükçülerle anlaşmasından ibaret.