Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
valente bir sorum olacakti simdi siz urunleri tanidik gumrukcuyle getirttik yazmissinya bu dediginiz adam ile sizin ilinizde bulunan ups yetkilisi araciligiyla mi irtibat kurdunuz veya soyle soruyim diyelim ben kendi ilimdeki ups yetkilisini cok iyi taniyorum o adama desem gumrukte takili olan mallarimi bulundugum ile getirtme sansim varmi acaba

cunku eger bulundugum ile geldiginde ups bayisine geliyorsa kutuyu acip icindeki urunlerin tozlari alip bos kutulari depoda birakmak uzere terk edebiliriz gibime geliyor corba parasiyla zaten vermese ne gececekki adamin eline degilmi

eger devletin deposuna getirttiriyorsa ups paketleri orada doktor recetesi falan filanlan ikna edersek 10 lira odeyip alma ihtimalimiz var sanirim denemeye deger diye dusunuyorum

cevaplarsan sevinirim

Bu UPS kadar salak firma görmedim.Güya 3 gün öncesine kadar gümrüğe takılan paketim geri iade edilecekti malesef adamlar depoda bekletiyorlarmış pakrtimi.Adamlara geri gönderin diye onay verdiğim halde niye böyle birşey yaptılar anlamadım.Malum paketim devletin deposunda duruyor.Bayağı bir ücret çıkacak anlasılan.Alllah belalarını versin.Disbritölerin iki yakası bir araya gelmesin.O gümrük memurlarının allah belasını versin daha da birşey demiyorum.Sanki ticari amaç güderek sipariş verdimde bide gümrüğe takıyorlar.1 kutu amino asit bir kutuda glutamin.Gözlerine dursun başkada birşey demiyorum

Bu UPS kadar salak firma görmedim.Güya 3 gün öncesine kadar gümrüğe takılan paketim geri iade edilecekti malesef adamlar depoda bekletiyorlarmış pakrtimi.Adamlara geri gönderin diye onay verdiğim halde niye böyle birşey yaptılar anlamadım.Malum paketim devletin deposunda duruyor.Bayağı bir ücret çıkacak anlasılan.Alllah belalarını versin.Disbritölerin iki yakası bir araya gelmesin.O gümrük memurlarının allah belasını versin daha da birşey demiyorum.Sanki ticari amaç güderek sipariş verdimde bide gümrüğe takıyorlar.1 kutu amino asit bir kutuda glutamin.Gözlerine dursun başkada birşey demiyorum

Sinirlenmene gerek yok, takılan ürünler YASAK olduğu için takılıyor. Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp koliyi açmadığı için takılmıyor bu kadar basit.

Bu arada arkadaşlar iherb.com'da Dymatize ürünleri de geldi ama fiyat düzenlemesi yapmamışlar.

Ben heyecanla Gaspari ürünlerini bekliyorum :))

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:04 ----------

Bodybuilding.com dan 06,12,2010 tarihinde vermiş olduğum gaspari myofusion 5lbs 2 adet 07,12,2010 tarihinde Philadelphia dan çıkmış gözüküyor. ( dhl global post 7-14 ) gün seçeneği ile gönderiliyor. Bugün itibari ile 7.gün haftasonunu çık 5 gün.
Herhangibir takip numarası olmadığından ürünlerimin nerede olduğunu malasef bilmiyorum.14. günün sonuna kadar bekleyeceğim artık.gelmedi Bodybuilding.com ile yazışmaya başlarım herhalde.

bb.com 1 aydan evvel birşey yapmıyor. Barkod numarası falan veriyor tracking olmadığı için. 2 adet 5 LBS çooook büyük ihtimalle PTT gümrüğünden işlem görür büyük ihtimal elinizde olur ama işlem görme süresi yüksek olduğundan sanırım 40 günü bulur gelmesi. Bana da aynı şey 2 kere oldu. Bir kargo 37 gün, diğeri de 50 gün sonra geldi ama geldi :))

ben yurt dısından bu fiyatlara ürün almak varken burdan bu fiyata bu ürünleri hayatta almam!!!bu zamana kadar bütün siparişlerimi yurt dısından verdim ama suan vermeye çekiniyorum bu okuduklarım yüzünden.burada hala boşa konusuluyor her sayfada sunu alsam geçermi bunu alsam geçermi diye soran insanlarla birlikte nasıl toplu bir hareket çabasına girebilicezde hak arıycaz çoooook zor.en azından aklı basında olan insanlar almayın kardeşim türkiyeden ürün almayın protestonuzu böyle yapın 3 ay hiç kimse almasın herkes aksam antirikot yesin bakın neler değişiyor.sankı hepmız olımpıa yız da supplementsiz yapamıyoruz. Bu belirsizlik sürdüğü sürece yurt dısındanda bir şey almayın bu sefer kargo şirketleride şaşırıcak ve bu işe elbet bir çözüm gelicek diyceklerki şu kadarın altında hiç bir siparişiniz takılmaz rahat olun.Ya biraz düşünün,hakkınızı arayın, akıllı olun.
Suan konustuklarım işe yarıycakmı hayır bende boşa yazıyorum bi 500 sayfa sonrada aynı seyler konusulucak eminim :))))

Aynen benim de bugune kadar olan siparişlerimde hiç kutu açılmamıştı ama bu sefer açılıp tekrar bantlanmış gibi geldi bana... Bakıp, aaa protein, aa omega3 .. bisey olmaz demişler demek:)

bu işi anlamadım.
Benm paketlerimin hemen hepsi açılmş ve tekrar bantlanmştı koli.Bu durumda açıp baktıkları kesin.

Sinirlenmene gerek yok, takılan ürünler YASAK olduğu için takılıyor. Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp koliyi açmadığı için takılmıyor bu kadar basit.

Bu arada arkadaşlar iherb.com'da Dymatize ürünleri de geldi ama fiyat düzenlemesi yapmamışlar. Ayrıca 5 dolarlık indirim kazanmak isteyen yeni üyeler kayıt olurken 5 dolarlık indirim alabilmek için YAS380 kodunu kullanabilirler.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:04 ----------

bb.com 1 aydan evvel birşey yapmıyor. Barkod numarası falan veriyor tracking olmadığı için. 2 adet 5 LBS çooook büyük ihtimalle PTT gümrüğünden işlem görür büyük ihtimal elinizde olur ama işlem görme süresi yüksek olduğundan sanırım 40 günü bulur gelmesi. Bana da aynı şey 2 kere oldu. Bir kargo 37 gün, diğeri de 50 gün sonra geldi ama geldi :))

Peki sen barkod numarasını nasıl aldın ve bu siparişin geliş süreci nasıl işlemektedir. ben ankaradayım.Önce istanbula sonra ankara PTT genel müdürlüğüne mi geliyor ürünler.30. günün ardından PTT yi mi arayarak gelip gelmediğini öğrenebiliyoruz.
Teşekkürler.

Tecrübeli arkadaşlar iherb'den 4lbs nitro-tech siparişi vermek üzereyim sizce bir sorun çıkar mı ?(Ankaradayım)

Kargo olarakta DHL seçtim. Ups daha iyiyse hala değiştirebilirim.

Bu arada arkadaşlar iherb.com'da Dymatize ürünleri de geldi ama fiyat düzenlemesi yapmamışlar.

'Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp' demissin
bu bakış acısıyla bence siparişte bulunma bir daha istersen biz burda ürünümüz geciyor memur icinde iyi düşünürken sen burda onu kötülemişsin

Peki sen barkod numarasını nasıl aldın ve bu siparişin geliş süreci nasıl işlemektedir. ben ankaradayım.Önce istanbula sonra ankara PTT genel müdürlüğüne mi geliyor ürünler.30. günün ardından PTT yi mi arayarak gelip gelmediğini öğrenebiliyoruz.
Teşekkürler.

Malesef PTT ye gelip gelmediğini öğrenebilene helal olsun diyorum. PTT benim ürünümü başka adrese yollamıştı bir kere (strawberrynet.com dan aldığım ve track numaralı ürün) teslim alanın adı bile yok. Ulaşana kadar göbeğim çatladı ordan oraya ordan oraya telefonla bağlıyorlar sonra da kapanıyor. 50 sene önce Türkiye'de devlet memurluğu nasılsa şimdi de PTT kargoda aynen o şekilde. ASAL diye biryer varmış oradan öğrenilebilirmiş ama nasıl öğrenilir onu bilmiyorum. Track no olsa o numarayla gidip ptt kargodan alabiliyormuşsunuz ürünleri cüzi bir ücret karşılığında

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:41 ----------

'Takılmayanlar da gümrüm memuru işini düzgün yapmayıp' demissin
bu bakış acısıyla bence siparişte bulunma bir daha istersen biz burda ürünümüz geciyor memur icinde iyi düşünürken sen burda onu kötülemişsin

Gümrük memurunun da işi yok zaten forumu okuyor. İyi niyetle ilgisi yok ki, kutuyu açıp yollamış olsa iyi niyet dersin ama kutuyu açmayı bırak kenarındaki faturayı bile çıkarıp bakmıyorlar :)

herkes sevindi iherb e güzel markalar geldi diye ama yine başladılar gümrükçüler.

tavsiyem siparişleriniz gelmeden buraya yazmayın. bu forumu gümrükçülerin okuduğuna eminim. gümrüğe bir kere başka bir için gitmiştim arkadaşımı ziyarete. gümrük müfettişliğini kazandı. oturup çay içiyorlar eğleniyorlar. milletin getirdiklerini inceleyecek vakitleri olduğunda dalga geçe geçe iptal ediyorlar.

Türkiyedeki distribütörler gümrükçülerin hepsini görmüşler. yakalayın faturasını gösterin sizi görelim gibisinden. bunu gümrükten birinden öğrendim. benim tavsiyem şudur.

burayı gümrükçülerin okuduğunu biliyorum.

arkadaşım gümrük müteffişi ve teftiş kurulunda. bunu yakalayan memurun adını alın. burada toplayalım toplu halde şikayet dilekçesi yazabiliriz. bunları inceleyen memurlar bildiğiniz sıradan memurlar. bir yetkisi mevkisi yok. emir kulu hepsi. ve isterlerse iyi niyetli olup kurallara uygun (100 euro ve 5 kg ın altı) gelen siparişleri geçirebilirler.

Geçirirlerse kimse onlara kızmıyor. Kimsenin haberi bile olmuyor. İkinci kez kimse 100 doların altındaki ufak meblaları incelemiyor. Hatta müfettiş arkadaş 500 doların altına bile pek bakmıyoruz dedi. Sonuçta vergisini ödeyip ithalat yapan bir sürü şirket var. Siz bireysel alışveriş yapıyorsunuz. Ayrıca getirdiğiniz ürünler ülkemizde satılıyor ve sağlık bakanlığından filan izin almanıza gerek yok. zaten onay vermiş bakanlık bunlara. Yani oradaki dümen tamamen türkiyede bunu satan firmanın gümrükçülerle anlaşmasından ibaret.

Bak deneyin alakasız bir marka söyleyin takılmayacak. Ben denedim. Gaspari nutrition takılmıyor mesela. Ama optimum kesin takılıyor. Yada muscletech yüzde 50 takılıyor. Weider yok olsaydı yüzde 500 takılırdı.

takılırsa gümrükte hastaneden reçete almaya çalışın. doktora yazdırın. markasıyla birlikte. resmi olarak doktor reçeteniz var ise gümrükçü vermek zorunda malı. korkmayın randevu alın gidin doktorlara durumu anlatın. doktorlar anlayışlıdır. ayrıca herkesin tanıdığı bir doktor vardır heralde.

bakınız eskiden böyle şeyler olmazdı. takılma filan çok abartmadığın sürece olmazdı.

ben 5,5 kg optimum serious mass yanındada optimum whey 4,5 kg tek seferde getirmiştim 4-5 sene önce . O zaman türkiyede bu markanın distribütörü yoktu.

danışıklı dövüş bunlar. distrübtör parayı veriyor yakala diyor sana ödül. bunu yapanlar bu yüzden yapıyor ve isimleri alın memurun. hakkınızı arayın. sonuçta suç işlemiyorsunuz. bedeli neyse ödenir ama o adamda oradan sürülür. teftişteki arkadaşıma söyledim ismini al biz soruşturalım dedi.

Bu yazıyı okuyan gümrük memuru arkadaşlara duyrulur. bir bakanlıkta üst seviye bir devlet memuruyum. yakında sizinle uğraşacağım. Devletin belirli yerlerine bu durumu anlattık.

Bakanlıktan bir yetkili bize eğer milli sporcu kartlarınız varsa gidip kartınızı gösterip alabileceksiniz gümrükten dedi. yakında düzenleme yapılacak. genelde yarışmaya katılan arkadaşların çoğunda bu belge vardır. bu distribütöründe haksız kazanç elde ettiğini anlattık.

protein tozunun yüksek bir vergisi filan yok arkadaşlar . bu distrübütör sizin netrition.com da gördüğünüzden daha ucuza bu malları toptan alıyor ve 5 katına satıyor. adamlar yakında holding olacaklar.

kimin sayesinde?

12 taksitmiş eve teslimmiş ücretsiz kargoymuş.

180 tablet optimen multivitamin 9,9 dolar amerikada. Burada ne kadar? 130 tl
400 tablet bcaa 9 dolar amerikada, burada 90 tl

size bu fiyatları kim belirletiyor? kafadan atıyorlar.

bunun rekabet kurulu ayağıda var gerekli yerlerden müfettişler göndertip aradaki farkın faturalanıp faturalanmadığını incelettireceğiz. Eğer bu insanlar bunu 9 dolara alıp 100 tl ye satıyorsa aradaki farkı kar ettikleri için yüzde 20 gelir vergisi olarak ödemek zorundalar harcamalarını düştükten sonra. Eğer vergilerini ödemiyorlarsa o zaman işte hapı yuttular. Maliyecilerlede anlaşmıştır bunlar. Spk dan dürttürmek lazım. Rekabet kurumundan.

ben artık kesinlikle türkiyeden toz almıyorum. hosteslerle anlaşıyorum yurt dışından sürekli gidip gelenlerle anlaşıyorum ve bu şekilde alıyorum. bulgaristana gitmek 20 tl metro turizmle. 4 saat sürüyor hemde gezmiş olursun gittinmi topltan alışveriş yaparsın 30 kilo. en son gidip ordan alıp gelmeyi düşünüyor herkes.

biz arabayla sürekli gidip gelen insanlarla konuştuk bulgaristana. hiçbir sınırı yok kullanmak için aldım deyip geliyorsun. koyarım gittigidiyora satarım amaç distrübütörü aşmak ise.

ama yasal yollarla bunu devlet büyüklerimize anlattık. bir düzenleme yapılacak . spor bakanlığına konu bildirilmiş.

şu anda spor bakanlığı bunu biliyor.

yapılması düşünülen düzenleme şimdilik dediğim gibi milli sporculara yönelikmiş.

tabi bu tekelleşen distrübtörlere de gereken yapılacaktır. olmadı hosteslerle anlaşıp bu karteli kırmayı da biliriz. her gelişte 30 kilo getirme hakkı var bir hostesin.

bu yazıyı gümrükçülerinde distribütöründe okduğunu biliyorum.

saygılar.

benim henüz hiçbir siparişim takılmadı. 20-30 kez sipariş verdim. ama takılırsa ne yapacağımı biliyorum. haritayı 4 e bölüp sağ alt tarafını vereceğim memurun eline seç bakalım diye. diyeceğim yanlış kayaya çarptın. hodri meydan.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:14 ----------

Arkadaşlar bu konu hakkında 2 bolum acılmıs ıkısınıde okudum bazı arkadaslara kesınlıkle katılmıyorum.

Öncelikle Olay şu ; Daha düne kadar bodybuilding ve netrition dan urun getırılebılıyordu ve sonunda Turkıyedeki sporcu gıdası satan ve bu işten evine ekmek götüren firmaların baskıları ıle olması gereken oldu veya olmak uzere.

Şimdi diyeceksinizki cok pahalı turkıye suplement konusunda,
Size bildiğim kadarı ıle soyle acıklayayım.

5 Lbs Yani 2270 Gr Proteının amerıka Cıkıs Fıyatı 30 Dolar
ıthalatcı bu urunun 3 Farklı aromasını getırtsın
Çilek Çikolata Vanılya ( 100 er adet )

100*30 : 3000 Dolar tuttu Fabrıkadan cıkısı
ortalama gemi ile gelirse 400-500 dolar cıvarı Navlun Yanı Ulasımı tutar
Turkıyeye Indıgınde Her aroma Icın 10 adet Urun 5'i Gümrük Labarotuarları 5'i Gdo Analizine gider Ve Kullanılamaz bir daha.
Aracı gumruk musavırı kontrol belgelerını hazırlamak ıcın urun basına 500 ila 700 tl ucret alır.
Her bir kilo %70 proteın oranını asan proteının 1 kılosunda 5 dolar devlet vergi alır.
getırtılen urunlerın arkasında turkce etıket basılır.
tabı Bu Surecte Urun Ortalama 20 ile 45 gun gumruk depolarında bekler ve gunluk ucret yansıtılır.
ve tum ıslemler bıttıkten sonra 30 dolarlık urun ıthalatcının deposuna 50 dolara mal olmus olur.
E bu adamın personelı var ısyerı kırası aracının benzını vesaıre %30 en az kendısı uzerıne koyması gerekır.
oldu 65 dolar bu fıyata satıcı alır ortalama %30 ile %40 arasında o kar koyar.
oldu 84 dolar.
son olarak yazdıgım %30 karda 12 taksıtle sıze sattıgını dusunelım % 14 cıvarında banka kesıntısı %3 kargo masrafı var.

pekı bu urun nasıl ucuz olsun oylebır ımkan yok.

son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler.

Bugun fedex veya Ups ı arayın urunum neden takıldı daha once takılmamıstı dıye sordugunuzda sıze soyleyeceklerı bu urunlerın tarım bakanlıgınca onay verıldıkten sonra turkıyeye gırmesı gerektıgı bugune kadar gırenlerın ıse gozden kactıgını soyleyeceklerdır.

umarım acıklayıcı bır mekale olmustur

1)söylediğin ürün distribütörlere 30 dolara verilmiyor. 20 dolara veriliyor bir tane alana o fiyat perakende satışı.

2) hesaplaman çok abartı. 20 dolara alınan ürün 30 dolara geliyor.

3) 30 dolara ne kadar kar konulmalı sence?

135 tl ye satıyorlar burda. yani 90 dolara. (4 ay önce 100 dolardı iherb yüzünden indirim yaptılar)

Şimdi kardeşim 1 e aldığını 3 satmak nedir? Biz ithalat yapanları donuna kadar inceliyoruz. Mesela bir şişe suyu toptancıdan 15 kuruşa alırsın 50 kuruşa satarsın. Ama su heryerde 50 kuruştur ve normaldir.

Ama sen tekel olmuşsan burada bir haksız kazanç vardır.

Bu adamlar bu ürün için gerçekleştirdikleri lab. orneklerini tek sefer yaptırıyor ve
aynı ürün için 1 yıl geçerli oluyor. her postada bu paralar verilmiyor. şirket kurarken de bir kere masraf edersin olacak o kadar.

Ayrıca bir konteynerın amerikadan gelmesi iç nakliye hariç 1000 doları geçmez. (40" büyük için söylüyorum) bu konteynerin içine dünyalar sığabilir. parça başı 1 dolara bile gelmez nakliye.

30 dolara aldığını 60 dolara satsa ;

90 tl yapıyor. Allah bereket versin deyip bunu yapabilir.

1000 tane üründen 20.000 tl kar eder. 10.000 de masrafı olsun ki masrafı filanda yok internet sitesi bir tanede 5. katta pasaj içi ofis birde dağın başında depo. 2 tanede eleman. bilemedin 3. bir günde 100 tane satılmıyor sonuçta.

Ayrıca spor salonlarına nakit ödemede nasıl oluyor da yüzde 25 indirim yapabiliyorlar ?

spor salonu sahiplerine söylediğim fiyata satabiliyorlar. ve diyorlar ki aman hocam 135 ten aşağı sakın satma. hocada tamam diyor. satarsan hoca tekrar getirmem bak diyor.

bu adamlar yukarıda söylediğimden bile daha ucuza mal ediyorlardır da bunları neyse.

ah be güzel kardeşim bulgaristan distrübütörüne demek türkiyedekinden daha ucuza veriyorlar sizde haklısınız tabi amerikada fabrika türkiyeye özel kazık yapıyor. aramızda 4 saatlik mesafe var vergi oranları da aynı nasıl oluyorda burada 90 dolar bulgaristanda 50 dolar. Oradaki distrb. salak demekki buradaki gibi kazıkalamayı bilmiyor. Yoksa aynı yerden almıyormusunuz? Dünyanın tüm ülkelerinde satış fiyatları belli. Hepsi aynı fabrikadan alıyor. Ama bizim ülkede nedense heryerin 2 yada 3 katına satılıyor. İlginç değilmi? Diğer ülkelerdeki firmaların maliyetleri yokmu? aynı şeyleri onlarda yapıyor ab yasalarında gdo incelemesi bizimkinden daha fena. ona rağmen ingilterede bu ürün 30 pounda satılıyor bizde 135 tl ( ingilterede asgari ücret 1400 pound bizde 750 tl kıyaslarken bunada dikkat et.) ayni diyorsunki T.C. devleti yüzünden oluyor bu kazık. Bulgaristan ve ukraynadaki rüşvetleri ve saçma sapan devlet idaresini görsen güzel memleketimizin taşını toprağını öpersin. Açık ve net şekilde sorun devletle ilgili vergilerle ilgili değil buradaki firmanın insanları enayi yerine koymasıyla ilgilidir.

Ben daha once defalarca soyledim.Daha once bakanlıktan onay almış urun için tekrar tekrar bakanlık onayı alınmaz diye ama bazıları herkesi bunun tersine inandırıp distributorleri haklı çıkarmaya ve bizi onlardan alışveriş yapmaya yöneltiyor.

Ancak gumrukculerin bu forumu okuduklarını fln sanmıyorum.Yurtdısından sipariş veren bu forumun dışında binlerce sporcu var.Ayrıca gumrukten gecen malların belki binde biri bizim site ile alakası vardır veya binde biri sporcu gıdasıdır. Adamlar gumrukte ne mallar ile ugrasıyo işler gucleri yok bizim forumu takip edip mallarımızı mı durduracak:)

arkadaşım gümrük müteffişi ve teftiş kurulunda. bunu yakalayan memurun adını alın. burada toplayalım toplu halde şikayet dilekçesi yazabiliriz. bunları inceleyen memurlar bildiğiniz sıradan memurlar. bir yetkisi mevkisi yok. emir kulu hepsi. ve isterlerse iyi niyetli olup kurallara uygun (100 euro ve 5 kg ın altı) gelen siparişleri geçirebilirler.

Geçirirlerse kimse onlara kızmıyor. Kimsenin haberi bile olmuyor. İkinci kez kimse 100 doların altındaki ufak meblaları incelemiyor. Hatta müfettiş arkadaş 500 doların altına bile pek bakmıyoruz dedi. Sonuçta vergisini ödeyip ithalat yapan bir sürü şirket var. Siz bireysel alışveriş yapıyorsunuz. Ayrıca getirdiğiniz ürünler ülkemizde satılıyor ve sağlık bakanlığından filan izin almanıza gerek yok. zaten onay vermiş bakanlık bunlara. Yani oradaki dümen tamamen türkiyede bunu satan firmanın gümrükçülerle anlaşmasından ibaret.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı