Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bilgilendirme için sağol blackpunch..ben de senle aynı endişeleri taşıyorum..ben de süresinde değilim de, gümrüğe mi takılacak, takılırsa ne yapacağım vs. yapacak birşey yok, beklemeye devam..umarım siparişlerimiz elimize geçer..ben bayram sonrasına kadar beklemeye karar verdim..bir gelişme yaşarsak birbirimizi bilgilendirelim..yalnız bir daha yurtdışından supplement siparişi verir miyim emin değilim..

ptt de gümrüğe takılması da çok sorun değil ucuza hallolur diyolar.kaybolmasın o bana yeter.daha önce ptt kargo da ürünleri kaybolmuş insanların yorumlarını okudum,tırstım açıkçası.2 hafta daha beklicez mecbur.ben bir daha yurtdışından ürün almayı düşünmüyorum.zaten getirttiğim whey. alırım burdan optimum kafam rahat olur :lol:

Takip numaranız neden yok, First Class ile mi gönderdiler? First Class'ta yanikayıtsız postada var kaybolma riski. Diğerlerinde takip şansınız var, imza attırmadan kimse kaybedemez paketinizi. Kayıtsızsa gümrükten pek korkmayın :) Türkiyeye her zaman sorunsuz ulaşıyor da burda birileri çalabiliyor nedense. Kaybolma riski yine de düşük, paketiniz gelir. İnternetteki kaybolan paket olaylarını okudum ben de. Benim bugüne kadar birkaç paketim kayıtsızla geldi hiç sorun yaşamadım.

İherb.com dan verdim şimdi siparişlerimi, umarım sorunsuz bir şekilde ulaşır elime...
Twinlab, Glutamine Fuel, 120 Capsules (TWL-00421) Status: Pending Reason: Waiting for processing
1 X $15.72
$15.72
Twinlab, Nitric Fuel, 180 Tablets (TWL-03196) Status: Pending Reason: Waiting for processing
1 X $36.72
$36.72
Twinlab, 100% Whey Protein Fuel, Lean Muscle, Vanilla Slam, 5 lbs (2268 g) (TWL-03111) Status: Pending Reason: Waiting for processing
1 X $35.99
$35.99
Vitaminder, Power Shaker Cup (VTM-10208) Status: Pending Reason: Waiting for processing
1 X $5.10

Gelişmeleri bildireceğim...

Kimse takılır veya takılmaz diyemez. Mevzuatta sıkıntılı olmayan ürün olsa sadece fiyat ve adet olarak abartırsan takılır, vergisini verip alırsın derim. Fakat bu ürünlerde kimse bir şey diyemez, sadece şansını denersin. Aynı konulara geliyoruz sürekli. Ürünün takılma nedeni 3 kilosu 5 kilosu değil. TAKILMA NEDENİ ürünlerin cinsi: Türkiye gümrüğünün bu doğal ürünlere ilaç-besin muamelesi, tütüne alkole kokain, çakıya samuray kılıcı muamelesi yapması... Tekel kazansın, ithalatçı bayiler kazansın, Türk halkı her zamanki gibi her şeyi dünyanın en yüksek fiyatlarına alsın.

Bazı arkadaşlar malesef bunları kişisel değil satış amaçlı sürekli bu yoldan getirmeye çalıştıkları için olan ayda yılda bir sadece kendi ihtiyacı için alan bizlere de oluyor. Yani diğer taraftan bakınca memurlara da hak vermek lazım. Bu işi de ticaret amaçlı kullanarak suyunu çıkaracaklarını bekliyordum zaten.

Gümrükteki paketinizi izin belgesi alınca veriyorlarsa USPS, PTT gibi, ülkelerin resmi devlet kargolarıyla getirirseniz sadece izin belgesiyle alırsınız paketi. Nereden ne izni alınacaksa onu öğrenip her ihtimale karşı önceden almak lazım. Fiyat sınırını aşsanız bile tek vergiyle alırsınız. Olmadı geri yollar paranızı geri alırsınız. Fakat özel kargo şirketleriyle gelip de gümrüğe takıldıysa işiniz zor. Söylediklerine göre özel kargoların gümrüklü ürünleri kendi depolarında kendi gümrükçüleri tarafından kontrol ediliyormuş, dolayısıyla takılsın diye can atarcasına masraf üstüne masraf çıkarıyor özel kargolar, geri yollamaya kalksanız bile öyle...
tamam sizde haklısınız ama ben öğrenci adamım yani 5 lira yerine 2 lira verelim diye bu yöntemi kullanalım derken elimizdeki parandanda olmayalım istiyorum o yüzden geçirende varda sizindediğiniz gibi mevzuatta bunların takılması nasıl oluyor mesela twinlab %95 geçiyor yani ama bu animal serisi için kimse bir şey diyemiyor birde bunların yerine hangi supplementler tutarki? birde son olarak diyelim takıldı gümrüğe o zaman paramı karda dahil değil geri almak için bartın gümrüğüne gidip dilekçe yazacağım değil mi ?

arkadaşlar aslında meselenin özü şu neden bu kadar uzatılıyor anlamıyorum.
1)bu ürünlerin ülkemize disribütör hariç bireysel girişi yasak miktarı önemli değil ister 20 lbs ister 1 lbs.
2)kargonun gümrükten geçmesi tamamen o paketi kontrol eden memurun insafına kalmış birşey.
3)ürüne özel muamele yapıldığı çok saçma bence bu tamamen tesadüf meselesi sonuçta hepsi yasak.
4)ürün geri gitse bile ancak normal fiyatını geri alabilirsiniz kargo ücreti geri alınamaz çünkü kargo şirketi ürünün takılıp takılmamasına bakmaz getirir o kadar.
işin özü bu iş tamamen şans işi ve asla biz bu işte suç işlemiyoruz çünkü bizim ülkemizde bu ürünleri fahiş fiyata satanlar oldukça imkanları kısıtlı olarak spor yapanlar için başka çare kalmayacaktır.

İzin olayı da ayrı komedi. Türkiye'de protein tozu kullanan herkes izin belgesi mi alıyor, aynı markalar aynı ürünler sonuçta.

Ülkelerin resmi kargolarıyla (amerika için USPS) geldiyse şehrindeki PTT gümrüğe gidip dilekçe yazarsın tek kuruş ödemeden paketin geri yollanır. Satıcı da paketi geri alınca paranı iade eder. UPS, FEDEX gibi özel kargo şirketleriyle getirdiyseniz o konuda hiçbir gümrük tecrübem yok. Firmayla iletişime geçerek yapacaklarınızı öğrenebilirsiniz. Takılırsa onlar da kağıt göndererek veya arayarak bilgi vereceklerdir. İnsanların anlattığı kadarıyla özel kargolar gümrüğe takarsa çok masraf çıkarıyor her seçenekte... O yüzden limiti aşmayacak şekilde denemek gerekir. Belki o zaman gümrükle uğraştırmadan verirler paketinizi. Takılan arkadaşlar ne yaptılar sonuç ne oldu paylaşırlarsa herkes daha iyi fikir sahibi olur.

Mesela, ürün gümrükte takıldı diyelim. Gümrükte tanıdığımız vasıtasıyla çıkarabilirmiyiz ürünleri böyle bir tecrübe yaşamış arkadaş varsa tecrübesini bizimle paylaşırsa sevinirim.

Arkadaslar, iherb.com 'dan yeni bir gönderim olmuştur 31 ağustos itibariyle.Dualarınız benimle olsun:) Gonderinin detayı resimde ekli...
agırlık 11 lbs= 5kg ... kargo hariç 135$.. kargo 28 $.. dhl post...

Clipboard01.jpg

• Like
Reactions: ofi
arkadaşlar aslında meselenin özü şu neden bu kadar uzatılıyor anlamıyorum.
1)bu ürünlerin ülkemize disribütör hariç bireysel girişi yasak miktarı önemli değil ister 20 lbs ister 1 lbs.
2)kargonun gümrükten geçmesi tamamen o paketi kontrol eden memurun insafına kalmış birşey.
3)ürüne özel muamele yapıldığı çok saçma bence bu tamamen tesadüf meselesi sonuçta hepsi yasak.
4)ürün geri gitse bile ancak normal fiyatını geri alabilirsiniz kargo ücreti geri alınamaz çünkü kargo şirketi ürünün takılıp takılmamasına bakmaz getirir o kadar.
işin özü bu iş tamamen şans işi ve asla biz bu işte suç işlemiyoruz çünkü bizim ülkemizde bu ürünleri fahiş fiyata satanlar oldukça imkanları kısıtlı olarak spor yapanlar için başka çare kalmayacaktır.

Yalnız yanlışın var. Mevzuatta besin maddesi girişi yasaktır diyor. distributor harici girişi yasak degil. Distributor harici satışı yasak...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:32 ----------

Mesela, ürün gümrükte takıldı diyelim. Gümrükte tanıdığımız vasıtasıyla çıkarabilirmiyiz ürünleri böyle bir tecrübe yaşamış arkadaş varsa tecrübesini bizimle paylaşırsa sevinirim.

Aynı anda iherb'den siparis vermisiz.Bakalım hangisi once gelecek.. İsallah ikiside gumrukten gecerde ne zaman gelirse gelsin...

ordino kesildikten sonra kralı gelse çıkaramaz... resmi kayıt altına alınıyor çünkü. eğer çıkarsa, inceleme sırasında müfettişler oyar oradaki memurları

bb.com'dan uzun süreli yani ucuz kargoyu seçen arkadaşlar illa 14 günde gelicek diye telaş yapmasınlar. benim 21. gün falan gelmişti sanırım. 1 ayda gelen de var, o yüzden şimdilik rahat olsunlar. ama 40 günü falan geçerse biraz morallerini bozabilirler.

Dün gece vermiş oldugum siparişte ilk olarak status kısmında "Waiting for approval" yazıyordu 24 saat gectı ustunden "In Progress" (devam ediyor) anlamında bır yazı cıktı urunu kargolamadılar daha sanırım, boyle bır sorunla karsılasan varmı ?

arkadaşlar bir sorum olucak fedex le ya da ups ile gönderilen kargolar gümrüğe takıldığında çok uğraşılıyor galiba ama airmail ile de aynı sorunlar mı yaşanır yoksa sadece toplamda %20 vergi verip kargomuzu alabilirmiyiz ve totalde kaç kiloya kadar izin var ? bir de airmail de kargoların geç geldiğini biliyorum ama 1 ay ı bulur mu acaba?

arkadaşlar bir sorum olucak fedex le ya da ups ile gönderilen kargolar gümrüğe takıldığında çok uğraşılıyor galiba ama airmail ile de aynı sorunlar mı yaşanır yoksa sadece toplamda %20 vergi verip kargomuzu alabilirmiyiz ve totalde kaç kiloya kadar izin var ? bir de airmail de kargoların geç geldiğini biliyorum ama 1 ay ı bulur mu acaba?

daha zor... hiç bi şekilde vermiyo sana. saçma salak evraklar istiyor. tabi alamıyosun sonuç olarak.. havalmanında 1000 lira falan verirsen çıkarırsın ama

Yalnız yanlışın var. Mevzuatta besin maddesi girişi yasaktır diyor. distributor harici girişi yasak degil. Distributor harici satışı yasak...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:32 ----------

Aynı anda iherb'den siparis vermisiz.Bakalım hangisi once gelecek.. İsallah ikiside gumrukten gecerde ne zaman gelirse gelsin...

Allahın izniyle ikimizin siparişide sorunsuz gelicek inşallah kardeşim...

Aynı zamanda verik siparişleri, benim siparişimdede "out ship" yazıyor fakat "Tracking number" (takip no) kısmındaki numarayı tıkladıgımda DHL herhangi bir kayıt bulanamadı dıyor. Bunun sebebi nedir acaba?

O tracking number bir sure web sayfasında gozukmuyo sonradan kayıt giriliyo. 1 gün içinde hatta saatler içinde kayıtları girerler.. merak etme..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı