Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
açar paketi masaya getirir inceler ama bir uçak dolusu kargoyu tek tek masada bakmak şizofrenlerin yapacağı bir iştir !!! 100 eurodan afzla değere sahip olanlar sistem tarafından ayrılır kalan paketlerde açılır ambarda beklerken rastgele veya en dikkat çekenler seçilir bakılır sonra takılanlar ayrılır diğerlerinede kontrolü yapılmıştır bandı yapıştırılıp gönderilir

100 euronun altında ve ağırlığı da normal olan bir paket, açıldıktan sonra niye takılabilir?

Biraz daha açıklayıcı yazayım, firebird sağolsun ayrıntılı olarak yazmış ama ben soruma cevap bulamadım. Benim ürün kendisi 80 dolardır ağırlık olarak 2lbs idi kutu da ufacıktı. Ama şansa dikkat çekmiş ve açılıp kontrol edilmiş. Madem bu ürünleri getirmek illegal, adamlar da kutuyu açmışlar, supplement olduğu belli, (kargo kutusunda 2 tane küçük whey kutusu vardı 800 gramlık) niye takılmadı o zaman? Kutuyu niye açtılar? Açtılarsa niye el koymadılar? Whey protein diye mi? (Cok komplike bir urun degil sonucta) Mesela daha komplike bir nox acilsa idi ki fiyati 38 dolar ve agirligi 2 lbs nin altinda o acilsa takilacak miydi kesin?

Şu bir gerçekki önceki sayfaları kimse okumuyor bu forumda artık ben bunu anladım !!!

son 4 sayfadaki mesajları okudum hemen cevaplara geçeyim

Tanıdık mevzusu dünyanın heryerinde geçerli bir kavram ve kullanılmasında sakınca yok ama illegal bir yöntem olduğu için tasvip etmek mümkün değil.

Airmail ile ürünün sorunsuz ulaşmasındaki keramet memurla değil sistemle alakalı ama onu burda anlatmaya gerek yok !

Bazı arkadaşlar demişki airmailde paket kayboluyor :)
Amerikadan direkt türkiyeye posta girişi söz konusu değil !!! önce almanyaya gider ordan posta uçağıyla türkiyeye giriş yapar , airmailde 4 tür mevcuttur

airmail standart (maximum 1 ay)
airmail first class ( maximum 10 gün)
airmail priority ( maximum 10 gün + gümrükte bekleme)
airmail express (maximum 5 gün + aps bölümünde muhafaza)

standart ile paketiniz normal şartlarda kapıya gelir ve kaybolma ihtimali %0,1 gibi düşüktür

first class ile hiç bir şirket size gönderi yapmaz sadece ebaydeki satıcılar bu yolu kullanır ancak genelde mektup sınıfı bu yolla geldiği için paketiniz turşuya dönebilir yada içinden birisinin sevgilisine yada annesine yazdığı mektup çıkabilir (bonus hesabı)

priority ile genelde internet alışverişlerinin büyük kısmı gönderilir , sözde önceliklidir ama türkiyeye gelip sisteme giriş yapması (takip no ile takip) yaklaşık 20 günü bulur , siz takip edenee kadar ptt pusulayı kapınıza gönderir ve sizi posta gümrüğüne çağarır

express gerçekten adı gibi expressdir ve hesaplıdır ancak sadece ebaydaki satıcılar bu yolla gönderir ve 2-3 kiloluk bir kutuya yaklaşık 40 dolar isterler , paketler direk aps bölümüne gider ve ordan gümrük memuruna paketinizin muayene ettirilme ihtimali kaçınılmazdır :)

Gelelim ups ve fedex cevaplarına

Arkadaşlar ambardkai tüm paketler açılır ve rastgele bazıları muayene edilir , gümrükte adam eğilip bakim burda ne varmış diye birşey yapmaz böyle bi olay söz konusu değil !!!

açar paketi masaya getirir inceler ama bir uçak dolusu kargoyu tek tek masada bakmak şizofrenlerin yapacağı bir iştir !!! 100 eurodan afzla değere sahip olanlar sistem tarafından ayrılır kalan paketlerde açılır ambarda beklerken rastgele veya en dikkat çekenler seçilir bakılır sonra takılanlar ayrılır diğerlerinede kontrolü yapılmıştır bandı yapıştırılıp gönderilir :)

Gelelim en meşhur soruya !!!

" O getirdi ben niye getiremiyorum yaaaaa :( "

arkadaşlar böyle bir mantık olamaz gerek yöneticilerimiz gerek bu işten anlayan bizler size hep şunu söyledik

Bu ürünlerin Türkiyeye girmesi illegal bir olay eğer siz buna rağmen getirmek isterseniz risk almış olursunuz ve şansınızı kendi iradenizle denersiniz , bizim amacımız sizi bilgilendirip artıları eksileri göstermek çünki paketin takılması durumunda kaybınız bir işçi maaşının yarısı kadar olabiliyor bu nedenle yurtdışından supplement getirmeden önce 2 defa düşünün sonra şansınızı deneyin . Ayrıca son dönemde distribütörlerin yaptıkları protein gainer amino gibi temel ürünlerdeki kampanyalarıda yabana atmayın adamlar özelliklede supplementler.com çok iyi indirimler yaptı sağolsun ve risksiz bir şekilde amerikadan getirme fiyatından 3-5 kuruş fazlasına proteinimizi aldık

Bu uzun açıklamamın amacı bu başlıkta lütfen mesaj kirliliği yapmayalım ve yöneticilerimize yardımcı olalım , eğer konu hakkında bilgi sahibiysek onlarıda anlaşılır şekilde özetleyip üyelere yardımcı olalım

firebird 3 5 kurus fazlasına dıyosunda buradakı fıyatına ıkı tane alıyosun

" standart ile paketiniz normal şartlarda kapıya gelir ve kaybolma ihtimali %0,1 gibi düşüktür"

firebird bir hususta sana katılmıyorum

Airmail Standart'ta takip no yok ve kaybolma ihtimali %0.1'den küçük demişsin

bu oran bence %5

Benim 130$'lık kablom yolda kayboldu.

Satıcı ürünü postaya verdiğine dahil belgeyi bana gösterdi.

PTT'ye arayıp soruyorum adıma gelen bir paket var mı yok diyorlar.

USA - TC arası paket kayboldu, paket nerede , yok.

Olay bitti, param çöpe gitti.

senin paketin kaybolmamıştır ihtiyaç sahibi birisi kullanıyodur :)
siparişi verdikten sonra iş bitmiyor , postacıya 1 paket sigara alıcaksın bak paketin istanbula adımını atar atmaz nasıl haberin oluyor :)

Biraz daha açıklayıcı yazayım, firebird sağolsun ayrıntılı olarak yazmış ama ben soruma cevap bulamadım. Benim ürün kendisi 80 dolardır ağırlık olarak 2lbs idi kutu da ufacıktı. Ama şansa dikkat çekmiş ve açılıp kontrol edilmiş. Madem bu ürünleri getirmek illegal, adamlar da kutuyu açmışlar, supplement olduğu belli, (kargo kutusunda 2 tane küçük whey kutusu vardı 800 gramlık) niye takılmadı o zaman? Kutuyu niye açtılar? Açtılarsa niye el koymadılar? Whey protein diye mi? (Cok komplike bir urun degil sonucta) Mesela daha komplike bir nox acilsa idi ki fiyati 38 dolar ve agirligi 2 lbs nin altinda o acilsa takilacak miydi kesin?

Arkadaşım bütün kutular açılıp yere koyuluyor sadece bantı açık şekilde daha sonra memurlar geziyor ve rast gele seçim yapıyolar seçim yapılmayanlarda muayeneden geçmiş bulunup bantlanıp yollanıyorlar hepsi bu

Ozzers 5 lbs optimum whey aldım 135 liraya , bu malın amerika fiyatı 48 dolar + 34 dolar kargo toplam 82 dolar bu yaklaşık 125 liraya geliyor :)

Gün içerisinde verdiğim siparişte bi yanlışlık olmuş heralde.
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Shipping Information
.............................
Merkez Mah. Anadol Sok.
No-28 Ocak Ap. D-9
Avcilar
istanbul 34310
TR Telephone: .................................
Email:

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Billing Information
Visa 0000 (last four digits)
..................
Merkez Mah. Anadol Sok. Ocak Ap.
No-28 D-9
Avcilar
istanbul 34310
TR Telephone:
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Qty[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Item ID[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Brand[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Product[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Size[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Price[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Item
Subtotal[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]270-0002[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Gaspari Nutrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]SuperPump 250, Orange[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1](1.76 lb.) 800g[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$34.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$34.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]270-0011[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Gaspari Nutrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Size On Tabs[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]240 tablets[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$43.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$43.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]52-0201[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Universal Nutrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Animal Pak[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]44 packs[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$26.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$26.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]52-0527[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Universal Nutrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Amino 2250[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]260 tablets[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$17.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$17.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]39-0925[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Syntrax[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Syntrax/Netrition Shaker Bottle[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]25 oz[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$0.00[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$0.00[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]270-0018[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Gaspari Nutrition[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Gaspari Nutrition T-shirt, White[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]X-Large[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$0.00[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$0.00[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Subtotal[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$123.88[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Subtotal after discount[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$123.88[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Shipping - UPS Worldwide Saver (2 to 3 days)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$89.99[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Total[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$213.8[/SIZE][/FONT]

Track this order shipment kısmına bastıgımda ise

Tracking Number: ..................... Status:
Shipped To:

ISTANBUL, TR Shipped/Billed On: 10/01/2009 Type: Package Service: UPS SAVER Weight: 8.60 Lbs Tracking Number: ......................Status:
ISTANBUL, TR

Shipped/Billed On: 10/01/2009 Type: Package

acaba paket kargoya verılmısmıdır kredi kartı bilgilerimi yanlış girmişimde. bir bilgisi olan varmı ?

Doğru yazmısım paketim yola çıkmış. Umarım buda diğerleri gibi sorunsuz gelir. Daha önce çok daha büyük paketler getirtmiştim. kargo hariç 400$ a yaklaşan paketler gibi. tamamen şans kısmet işi diyelim.

Arkadaşlar ortak bi paket yaptık zaten benım pek bi ihtiyacım yoktu arkadaşa amino ile animal pak lazımdı bende gasparileri ekliyeyim dedim. çokta yüksek bir rakam değil bence kargo hariç 125$ lık bir paket sadece 8.4 lbs. Takılırsa şansımıza artık yapacak bişey yok :)

BigMaster şuanda paketin

PHILADELPHIA'dan ayrılmış. Hadi hayırlısı.

American sport'un 25lbs tozu var aslında 4-5 kişi toplanıp ortak

şansımızı denemek için sipariş vermek lazım bakalım geçecek mi.

----------

Bu arada bende senin gibi heyecanlıyım şuanda

usa'dan bir kol saati sipariş ettim 1000 tl, buradaki fiyatı 1600

paket durumunu bir iki gün içinde bildiricem kısmetse.

Gümrük işi tam "Var Mısın Yok Musun" gibi ya kutuna gidicen yada

tc'de ki fiyatı kabul edicen :))

Haklısın sorma :) 25lbs protein tozu kime yetecek :P bende gün içi kullanım için ucuz protein tozu bakıyordum tr den bi sayfada gördüm %80 whey tadsız tuzzus fiyatı uygun geldi bir miktar alıp deniyecem. memnun kalırsam sizleride haberdar ederim. Belki daha önce ordan alışveriş yapmıs arkadaşlarımız vardır hammaddeler.com bilgilendirirlerse çok memnun kalırım.
victory ama senın iş daha sakatmış. Şahsen benim 1000tl lik malım gümrükte kalsa üzülürüm. inşallah sorunsuz geçer saatin.

Netrition.com dan sipariş vermiştirm

amino tech
universal bcaa
nano X9 hardcore
amino 1900

toplam 101 dolar ve 52 dolar da kargo ile ups ile sorunsuzca en ufak birşey olmadan kapımdaydı az önce.Bu arada weider ürünlerini bulabileceğim ve aynı şekilde sorunsuz alışveriş edebileceğim başka bir supplement sitesi var mıdır acaba?

Arkadaşlar mutlu son.

1000 tl'lik saat gümrükten geçip elime ulaştı.

40*30*10 cm ebatlarında kutuda geldi.

EMS Express ile usa'dan geldi.

saatin çok güzelmiş hayırlı olsun..600lira fark baya çokmuş fakat yinede büyük risk tabi..bizler 200-300liralık supplementler için ne terler döküyoruz takıldı takılacak diye senin 1000 lira eminim seni baya strese sokmuştur :)

eline geçtiği andaki rahatlayışını tahmin edebiliyorum ama :)

@BiG_mAsTeR
Çok teşekkür ederim dostum, 3 gün önce vermiştim siparişi.

-------------------

@diez

Çok sağol dostum.

Valla bayağı stres oldum açıkçası.

Elime geçtiği anda peynir gibi yumuşadım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar an itibari ile netrition'dan vermiş olduğum kargo dahil 142 dolar kargo hariç 90 dolar olan siparişim dağıtıma çıkmış ve bende derin bir oh çekmiş bulunmaktayım saygı ve sevgiler...

Bir şey gözüme çarptı paylaşmak istedim, fedex web sitesinde 100 dolar üzeri mallar gümrük vergisine(%18) tabidir deniliyor. Gümrük mevzuatındada 100 euro deniliyor bunlardan hangisini dikkate almamız gerekiyor?

arkadaşlar; açtım ve kafamdaki tüm soruları fedex müşteri hizmetleri temsilcisine sordum
şöyleki; adam eğer malınız ameridan geliyorsa malın değeri(kargo hariç) 100 doları geçmemesi gerekiyor dedi geçerse gümrüğe takılma riski yüksek dedi.
peki dedim 100 doları geçmesse gümrüğe kesin takılmaz diye birşey söylenebilirmi dedim. hayır söylenemez ordaki gümrük memurunun insafına kalmış dedi ve ekledi=) birşeyler daha söylerdim ama ne yazıkki müşteri memnuniyeti açısından konuşmalar kaydediliyor dedi=)) kısacası gönderimlerinizde 100 doları geçmeyin ve o gün gümrük memuru evden çıkarken karısıyla tartışmamış olmasına dua edin saygılar...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı