Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
""fedexin artık guvenılır olmadıgını MNG kargonun sıkı denetim yapacağını ""

MNG kim oluyor da gelen kargo yu kontro lediyor..anlamadım ? anlatan olursa iyi olur..kafalar karışmasınn

Firebird MNG'den bir yetkiliyle konuşup buraya aktarmıştı.

Fakat şöyle de bir tezat var.

Hadi diyelim, aradın kontrol ettin. 10 supplement siparişinden 8'ini yakaladın, geçirmedin.

2 alternatif daha varken kim bir daha fedexi tercih eder ki...

Tamam bizim verdiğimiz siparişlerle kazandıkları hatrı sayılır bir para değil; fakat bu kriz ortamında 1 kuruşa hayır diyemez kimse.

Yetkililerin bu sözlerini iyi bir imaj çizmeye çalışmasına bağlıyorum.

Bence yapılacak en son açıklamaydı şöyle bir ortamda ama...

Tabiki böyle bir açıklamadan sonra da riske girmeyi kimse istemez.

Bakalım, bekleyip göreceğiz.

MNG saçma bir strateji izliyor ve bunu en fazla 1-2 ay sürdürebilir..Şahsen ben değil supplement hiçbir yurtdışı alışverişlerimde artık fedex i tercih etmem..Kaldıkıi ayda en az 4-5 paket getirtiyorum yurtdışından..

sleepy forumda istanbuda yaşayan ve ikitelli turgut özal bulvarındaki mng ambarına gitme imkanı olan varsa , eline 1 kutu supplement alıp ambarın hemen sağ tarafındaki kapıdan içeriye girip gümrük muayene memurunun odasına girsin ve elindeki kutuyu gösterip " ben bunlardan 1 kutu getiricem bir sorun olurmu diye sorsun :) imzamda yazdığı gibi supplementler izine tabii ürünelr olduğu için getirilmeleri yasak , kanun böyle buna yapacak birşey yok

sleepy forumda istanbuda yaşayan ve ikitelli turgut özal bulvarındaki mng ambarına gitme imkanı olan varsa , eline 1 kutu supplement alıp ambarın hemen sağ tarafındaki kapıdan içeriye girip gümrük muayene memurunun odasına girsin ve elindeki kutuyu gösterip " ben bunlardan 1 kutu getiricem bir sorun olurmu diye sorsun :) imzamda yazdığı gibi supplementler izine tabii ürünelr olduğu için getirilmeleri yasak , kanun böyle buna yapacak birşey yok

Firebird, ben açıklamalarını yalanlar cinsten konuşmadım yanlış anlama.

Dediklerin zaten doğru, bu ürünlerin Türkiye'ye fiyat gözetmeksizin girme hakkı yok, biliyorum.

Ben olayı biraz daha duygusal (!) yorumladım sadece :)

Sen de taktir edersin ki, kimse kârla aldığı bir şirketi daha en başından zarara geçirmek istemez.

Tabiki kendilerine göre bir planları olabilir. Bu açığı belki başka bir şekilde kapayacaklardır.

Dediklerine inanıyorum ben, kimseye de fedex'i tercih etmelerini önermiyorum.

Gel gör ki, ,işin içinde para olunca insanların kanunları uygulamaktan kaçtığı durumlar oluyor. Ben de bu açıdan yorumladım olayı.

Limitlere uyarak netrition'dan UPS ile bir deneme yapmak lazım. Elbette kargo masrafı biraz daha tuzlu olur bu durumda ama UPS bildiğim kadarıyla kendi işini kendisi görüyor. Mevcut durumda forumda yazılanları dinlemeyip ısrarla siparişlerini abartan arkadaşların şansları iyice azaldı.

Bence fedex ups gibi şirketler daha garanti.gümrükten bir şekilde geçiriyolar mallari.onlarda bu işten ekmek yediği için belirli bir etkinlikleri olduğunu düşünüyorum.airmail normal posta yolu olduğu için allaha emanet geliyor.tabi kesinlikle fiyat ve ağirlik sinirlamalarina uyumaliyiz..

gümrükten bir şekilde geçirme olayını neye dayanarak söyleyebliyorsun ki?benim şuanda gümrükte bekleyen malım var (supplement falan değil-zaten mantıken gümrüğe takılması gereken birşeydi) ve fedexle geldiği için extra 150 tl ordino ücreti adı altında bir ücret ödeyeceğim fedex e..normal posta ile gelseydi bu ücreti hiç ödemeyecektim..eğer fedexle gelmesi gerekn bür ürününüz gümrükte takılırsa supplemente ödediğiniz paradan daha fazlasını gümrüğe ödersiniz haberiniz olsun...

ben mng kargonun gelen ürünleri kontrol ettiğini sanmıyorum.
geçen hafta ban mng kargo ürünümü o kadar hızlı bir şekilde elime ulaştırdıki ben şaşırdım.
karrgom anadolu yakasına gitmiş yanlışlıkla c.tesi günü beni arayıp aciliyetini falan sordular,getirirlerse sevineceğimi söyledim saat 17:30 gibi mng özel aracı ile avrupa yakasına bana ürünümü getirdiler,kendilerine tşk. ettim.
Açıkçası hızlı çalışmaları beni mutlu etti.

geçen hafta ban mng kargo ürünümü o kadar hızlı bir şekilde elime ulaştırdıki ben şaşırdım.
karrgom anadolu yakasına gitmiş yanlışlıkla c.tesi günü beni arayıp aciliyetini falan sordular,getirirlerse sevineceğimi söyledim saat 17:30 gibi mng özel aracı ile avrupa yakasına bana ürünümü getirdiler,kendilerine tşk. ettim.

zorronun siparişi ile herşey belli olur nasıl olsa, bende herkes gibi merakla sonucu bekliyorum

fedexin sitesinden baktım verdiğim sipariş 2 lbs-0.9 kg

kargosuz ürünlerin tutarı 55$

yani hem ağırlık hemde miktar normal sınırların 3te 1i neredeyse.Eğer bu sipariş geçmezse sıkıntılar büyük olur ilerisi için

ürünleri kontrol eden mng deil zaten mng deki gümrükçüler..bu da bir zorunluluk ayrıca, kargo şirketinin insiyatifinde olan birşey değil..ne siparişi verdin söyleyebilir msn şu gümrüğe ne tür malların takıldığı ne ağırlıktaki şeylerin geçebildiği bi açıklık kazansın.....zorro sen de siparişinin durumunu öğrenir öğrenmez haberdar edersen sevinirim..

arkadaşlar Avrupa"da uygun fiyatlı alışveriş yapacağımız bir site yok mu ? hazır euro 2.10 larda sürünüyorken ?? Avrupa gümrük birliğinde olmamızın etkisi yokmudur gelen gönderilerde? bu konuda tecrübesi olan var mı acaba ?

[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Quantity[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Item ID[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Brand[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Product[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Size[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Unit[/SIZE][/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Arial, Helvetica][/FONT][/SIZE]
[SIZE=-1][FONT=Arial, Helvetica]Price[/FONT][/SIZE][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Total[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]52-0494 [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Universal Nutrition [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Animal Pak[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]88 packs[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$52.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]52.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]1[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]84-0038[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Optimum Nutrition [/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]100% Whey Gold Standard Protein, Delicious Strawberry[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]2.07 lb.[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$20.95[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Subtotal[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$73.90[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Shipping - [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]FedEx International Priority (2 to 3 days)[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$58.86[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Your total is[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$132.76[/SIZE][/FONT]

bakalım bekliyorum

arkadaşlar Avrupa"da uygun fiyatlı alışveriş yapacağımız bir site yok mu ? hazır euro 2.10 larda sürünüyorken ?? Avrupa gümrük birliğinde olmamızın etkisi yokmudur gelen gönderilerde? bu konuda tecrübesi olan var mı acaba ?

Avrupa konusunu araştıran birisi oldu mu acaba ? Bn hep ingiltere buldum ama genelde %20 daha pahalı ABD den..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı