Bu arada arkadaşlar bizim gerçekten bu supplement satıcılarını protesto etmemiz gerekiyor.. Türkiyede 100lerce sektör var, yoğun rekabetin yaşandığı vs.. Ama supplement işi yapanlar bu işi o kadar amatör yapıyor ki bizimle uğraşıyor.. Örneğin parfümde, sevil , tekin acar vs. onlarca ithalatçı var, istediğiniz kadar parfüm getirin..Kaldıki bu supplementçıların 1000 katı büyüklüğünde bir sektör isteseler gümrüğe tepeden inerler direk, ama parfüm de getiriyorum ara sıra en küçük bir sorun yaşamıyorum..
Yazık diyorum sadece, bu millete hizmet etmeyi değil, bu milleti sömürmeye adamışlar kendilerini... Gümrükteki insanları da anlamıyorum, insanlar spor yapıcak bikaç bişey kullanmak istiyor ve nitro-tech in 1kiloluğuna da 180 ytl vermek istemiyor.. amerikada 30 dolar sat 100-110 ytlye zaten kimse uğraşmaz, herkes senden alır.. ama gidip 180 ytl istiyorsun, o zaman gidip bu millet dışardan alıyor sonra da engelliyorsun..
Şimdi bu satıcılar ssk, kira, vergi vs. diecek.. arkadaş kur internet siteni, git istanbulda alakasız biyerde 300 ytlye bi dükkan tut, yap satışını.. 2 kişi yeter... Banane senin dükkan kirandan.. Ssk diyorsan zaten ödeyeceksin benimde kazandığımın içinden kesilip adıma ödeniyor zaten.. yoksa bende x lira maaş alacağıma x+ssk lira maaş alırım..
Bakın arkadaşlar nasıl soyulduğumuzu size kısaca anlatayım...
Şimdi amerikada x bir supplement ne kadar diyelim 100 dolar parekende fiyatı.. sen bunu git ithalatçı olarak al en fazla 70 dolara alır mısın? alırsın.. birde vat ekli (amerikadaki kdv) o da düşecek onu saymıyorum..
amerikadan buraya ithalatta gümrük vergisi ne kadar? %4,5 avrupa birliğinden getirdiğin mallarda yok, örnek weider i getir gümrük vergisiz..
kdv ne kadar burda %8..
ithalat için sağlık bakanlığı ve tarım ve köyişleri bakanlığına gittiğini farzedelim.. Kİ ben bize malımız takılınca söylenen sağlık bakanlığı izninin daha bizim "YASAL" supplementların üzerinde görmedim, neyse gittik tarım ve köyişleri bakanlığına dedik 100 bin tane ithalat yapıcam aldık kotayı, parti parti farklı zamanlarda çekmeye başladık malı.. gümrük zorluk çıkarmak isterse her geldiğinde malı tarım ve köyişleri bakanlığına gönderebilir.
tarım ve köyişleri de genelde tahliller için 300ytlden 2000 ytlye kadar bir tutar alıyor. 2000 ytl aldı diyelim..
fakat amerikadan gelen mallar için böyle bir durum olacağını düşünmüyorum bir defa aldınız mı belirttiğiniz kota dolana kadar malı çekersiniz. gümrük müşaviri için 5000 mal için 3 milyar (ne kadara anlaşabilirseniz artık) kargo için bizim ödediğimiz kargo ücretini ödediğinizi varsayalım

(kaldı ki gemiyle gelicek)
naptı arkadaşlar parça başı 5000 tane mal çektiğinizde : 70$ + 1$ tane başı masraf + 10 dolar shipping + 4$ gümrük vergisi, = yaptı mı 85 dolar.. koy % 30 distribütör %30 bayi karı toplamda %69 kar eder 143,65 dolar... koy kdvyi üstüne.. 155 dolar
100 dolarlık mal 155 dolara geldi.. biz yurtdışından istesek zaten 100 dolarlık malı kargoyu eklesen 140 dolar civarında olur yapar mıyız böyle bişey??
şimdi bizim ne kadar ödememizi istiyorlar nitrotech 1kg için? 112 dolar ne kadar ödememiz lazım %70 kar + masraf ile yaklaşık 60-65 dolar..
bu hesabı alsın düşünsünler eğer böyle değilse, buyursun gelsin anlatsınlar nasıl olduğunu... bu kadar kar etmek için sağa sola ağlamayacaksın, gittigidiyorda kaçak mal ilanı diye şikayet etmiceksin, verdiğin ilanın yanına "yasal" yazmayacaksıun...
arkadaşlar eğer biryerde kaçak varsa bilin ki o iş tekel olduğundandır, aşırı kar olduğundandır... devletin yasakladığı bir mal veya ağır vergi yükü olduğundandır.. ör:sigara, içki.. ama bakın bi tanesi sağlığa zararlı bitanesi spora destek

zaten devlette spora destek olsun diye %8 koymuş kdvyi..
şimdi madem bu kadar biliyorum kendim niye yapmıyorum, valla öğrenci olmasam, param olsa yaparım bu işi..

bu kadar yüksek kar başka bir sektörde yoktur herhalde...