Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diez kusura bakma ama son "ekmeğiyle oynuyorsun" lafı benim hiç hoşuma gitmedi. Verdiğim paranın hakkı geçer bu söze.
Sen bu başlıkta en çok yardımcı olanlardan birisin, inkar etmiyorum. "Bir anda yüklenme olmasın" bunuda sonuna kadar destekliyorum. Ben sadece yurtdışından sipariş verenlerin(hatta kendininde) hakkını yediğini düşünüyorum bu sözünle. Bunun haricinde söylediklerinde katılmadığım bir durum yok!

azönceki mesajımı yazarken gözlerimden alev çıkıyordu..zira haksızlıklara dayanamayan bi yapım var..tüm kanuni yolları denerim..ama birde önünü görmek var..bende çok mal aldım bb.comdan ve en son 270dolarlık malım kaldı ve 1ay uğraştım..
federasyona,fedexe,gümrük müsteşarlığına ve başbakanlığa kahrettim resmen..

tecrübeli biri olarak yazdım her yorumu..mal alırken dikkatli olun..abartmayın demek boynumun borcudur zira..

son olarak bir aydınlatma yapayım..çünkü anlaşılmamış.
"ekmeğiyle oynuyorsunuz" ayrıdır "ekmekleri ile oynamayın" ayrıdır..ben ilkini kullandım!

azönceki mesajımı yazarken gözlerimden alev çıkıyordu..zira haksızlıklara dayanamayan bi yapım var..tüm kanuni yolları denerim..ama birde önünü görmek var..bende çok mal aldım bb.comdan ve en son 270dolarlık malım kaldı ve 1ay uğraştım..
federasyona,fedexe,gümrük müsteşarlığına ve başbakanlığa kahrettim resmen..

tecrübeli biri olarak yazdım her yorumu..mal alırken dikkatli olun..abartmayın demek boynumun borcudur zira..

son olarak bir aydınlatma yapayım..çünkü anlaşılmamış.
"ekmeğiyle oynuyorsunuz" ayrıdır "ekmekleri ile oynamayın" ayrıdır..ben ilkini kullandım!

Bu konuda anlaşamıyacağız, bu nedenle kapatmakta yarar var. Malın içinse üzgünüm...

Türkiye cumhuriyetinde yaşayan kimsenin vitamin ve sporcu takviyesi ürünü getirmeye hakkı yok bunu mecburen anlamak zorundasınız , eğer getiriyorsanız belli bir kontrolden geçirip almakla mükellefsiniz , zira 100 euro kanunu eşyalar için geçerli yiyecek içecek vitamin ilaç vb değil , EŞYA MUAFİYETİ !!! Bizler ülkemize bu ürünleri memurların gözden kaçırması hatır rica yalvar yakar şekilde sokuyoruz yani kesinlikle ve kesinlikle yasal bir hakkımız bulunmuyor , muscletech distribütörü aptalmı aplodan nanox9 getiremiyor ? çünki kanundaki belirtilmiş değerlerin oldukça üstünde maddeler var içinde ve bunu sen ülkene sokuyosun ama diyosunki ben kullancam devlette diyoki sen benim vatandaşımsın bu senin sağlığına zararlı OLABİLİR , ben şuan rusyadayım size bir örnek verim bizde redbull yasaklandı sonra yeniden satışa çıktı dimi ama adamlara kocaman yazılar yazdırdılar kutuya resmen el bombası muamelesi gördü redbull , alkol ile kullanılmayacak zararlı denildi ama her gece kulübünde alkolle içiliyor burda ise enerji içecekleri %15 alkollü özel formüllü yapılmış ve leblebi gibi satıyor kapış kapış , peki neden ? onuda siz bulun :)

Firebird hakkı yok demişsin? Bir daha düşün istersen, saçmalıyorsun. Bu gümrükte yakalandığında nasıl alınıyor tekrar o zaman? Belki aldığın fiyat kadar ödüyorsun ama bu yasal hakkı olmadığı kadar saçma birşey söylemeni gerektirmiyor. Ayrıca neden sürekli bu işin aleyhinde umutsuzca konuşuyorsun? Biri özelden bana "bunların bu ürünleri Türkiye'de satanlar olmadığını nereden bileceksin" sözünü hatırlatıyorsun bana.
Yasal hakkımız bulunmadığını, yasal haklar muhabbetini "tüm kanuni yolları deneyip federasyona,fedexe,gümrük müsteşarlığına ve başbakanlığa kahreden" diez ilede devam ettirebiliriz gibi geliyor. Nitekim mevcut başlıkta kendileri ve birkaç arkadaş daha hafızam beni yanıltmıyorsa geçmesi için birkaç ikna edici yazı sunmuşlardı. Birde seninkini görelim diyorum?

Öncelikel üslüba dikkat çekelim canım arkadaşım çünki ben öle çok laf atılmaya gelen birisi değilim daha öncedende biliyosun bunu

posta gümrüğüne bi paket takıcam içinde biotest hotrox olcak sadece o hapları gören memur normal prosedürde senden uygunluk yazısı isteyecek istanbul il sağlık müdürlüğü normal prosüdürü uygulayıp sana o ürünün sağlığa uygun olduğuna dair evrak veremez

Normal prosedür sadece fedex ve ups ile getirdiğinde işliyor onunda sebebi girişler çıkışlar resmi ama bu aralar yoğunluktan memurlar herhalde uykusuz kalmış bakmıyolar çünki baktıklarında takır takır çakılıyor paketler , forumdan bir arkadaş takılan paketini yasal yollarla çıkardı doğru ama analiz falan götürmediki yani prosedür tam işlemedi :) devlet vergiyi aldı fişi kesti yolladı iş analize gelirse almanız imkansızzzzz

Hersey iyi guzelde Firebird ben senin bu hırsını anlıyamadım o kadar hırslanmısınki imzanda bile gümrükle ilgili seyler yazıyor en basından beri okuyorum mesajlarını hep bu konunun aleyhinde konusuyorsun bence bırak her koyun kendi bacagından asılsın bagıra bagıra devamlı aynı plagı çalma biryerden sonra niyetin insanlara yardımcı olmak olsa bile mesajların itici geliyor bu konuyla cok ilgilenen bir insan zaten 3-5 sayfa ileri geri gider okur..

firebird, kusura bakma, ama insanlara çok karamsarlık yüklüyorsun...belki bazı ürünler gecmez ama cogu ürünler geciyor, sınır aşılmadıgı sürece...sen öyle yazıyorsun ki sanki kimse yurtdışından supplement getirtmesin..bırak insanlar ne isterse onu yapsın, lorath ın dedigi gibi her koyun kendi bacagından asılır..insanlara bilgilendirmek amaclı uyarmıyorsun sen, daha cok almayın tarzında cümleler kuruyorsun..şu ana kadar hiçbir arkadasım yurtdışından siparişini alamadıgı olmadı, hepsi de sınırı asla aşmadı..300 euroluk ürünleri, 3 siparişte getirttiler ve mantıklı olanı yaptılar...bodybuilding.com da o zaman neden ürün gönderiyor?...sanki sadece Türkiye mi sipariş veriyor???..dünyada kaç ülke var..herkes sipariş veriyor..eger gümrük yasagı olsaydı, onlar da yasal olanı yaparlar ve gönderilen ülkeler arasında Türkiyeyi koymazlardı..bence çok üsteliyorsun bu konuyu, bırakta herkes istedigini yapsın..kimsenin malının gümrükte takılması senin canını yakmaz emin ol.

hakkatten bu arkadaş hiç sıkılmadan üç beş mesajda bir yapamazsınız edemezsiniz diye mevzuya dalıyor.
insanların işine yarayacak söylemek istediğin bir şeyler varsa yazarsın yoksa abuk şeylerle burayı doldurup konuyu kirletme emin ol söylemek istediklerini herkes anlamıştır 100 defa aynı şey yazılmaz ki

Slm Arkadaşlar ben uzunca bir süredir (yaklaşık 2 yıl) yurtdışındaki netrition.com sitesinden sipariş veriyorum En son siparişimi Haziran 2008 de verdim. Aradan geçen sürede bir şey değişti mi bilmem ama şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. Siparişlerim ortalama kargo dahil (UPS/Fedex) 150-180 $ gibi bir fiyat tutuyor. Aynı üründen birden fazla almıyorum zaman da farklı markaların ürünlerinden alıyorum ÖR:Carnitine alacaksam bir kutu optimum bir kutu Now şeklinde. ve tabi ağırlık + ürünlerin max. fiyat sınırını (100 Euro) da geçmiyorum. Uyguladığım yol bu. NOT: Hatta isterseniz bir sonraki siparişimi verdiğimde buradan resimli olarak ürünleri faturayı vb. gösterip anlatabilirim

Son düzenleme:
EKLEME: Mesajın düzeltme süresi dolduğu için eksik yazdığım bir kelimeyi buradan ekleyeyim cümle düşük olmasın -...birden fazla almıyorum alacağım zaman da...

Benim bu başlıkta yaptığım katkıların neler olduğunu herkes çok iyi biliyor içiniz rahat olsun , internetten supplement getirmekle ilgili bir çok kişinin özelden sorularını cevapladım cevaplamaya devam ederim , ben kimseye demiyorum mal getirmeyin diye tabiki getirin getirelim ama takılma riski her zaman var , siz eğer burda yok derseniz piyango bir kişiye isabet edince o adamın canı yanacak yazık günah .

Malınız gümrükte takıldığında haklı olan kişi DEVLETTTİR bunu bana küfürde etseniz sabaha kadar bağarsanız gazetelere ilanlarda verseniz değiştiremessiniz çünki bu sizin bağlı olduğunuz devletin kanunudur . Benim sıkıntım takılan mal için DEVLETİN SUÇLANMASI !!!!

Benim bu başlıkta yaptığım katkıların neler olduğunu herkes çok iyi biliyor içiniz rahat olsun , internetten supplement getirmekle ilgili bir çok kişinin özelden sorularını cevapladım cevaplamaya devam ederim , ben kimseye demiyorum mal getirmeyin diye tabiki getirin getirelim ama takılma riski her zaman var , siz eğer burda yok derseniz piyango bir kişiye isabet edince o adamın canı yanacak yazık günah .

Malınız gümrükte takıldığında haklı olan kişi DEVLETTTİR bunu bana küfürde etseniz sabaha kadar bağarsanız gazetelere ilanlarda verseniz değiştiremessiniz çünki bu sizin bağlı olduğunuz devletin kanunudur . Benim sıkıntım takılan mal için DEVLETİN SUÇLANMASI !!!!

Yav kimse "yok takılmaz" demiyorki. Ama bunu her sayfada tekrar etmenin, imzanda koca koca yazılarla belirtmenin alemi yok. Nitekim 3 siparişin biri takılsa bile karda oluyorsun.

Firebird şu Mesajında yazdıgın kanun maddesini artık nerden buldu isen bize gösterebilicekmisin.Yani diger bir deyişle kanıtlarmısın ?

Firebird şu Mesajında yazdıgın kanun maddesini artık nerden buldu isen bize gösterebilicekmisin.Yani diger bir deyişle kanıtlarmısın ?

Benim imzamda yazan olay yapılan prosedür bu bir yerde yazmaz , gidersin bir gümrükçüye yada gümrük memuruna sorar öğrenirsin yada bigün fedexle gelirken paketin takılır o zaman nerde yazdığını gösterirler sen merak etme :)

Benim imzamda yazan olay yapılan prosedür bu bir yerde yazmaz , gidersin bir gümrükçüye yada gümrük memuruna sorar öğrenirsin yada bigün fedexle gelirken paketin takılır o zaman nerde yazdığını gösterirler sen merak etme :)

Sen rahatlıcaksan "bak benim dedigime geldiniz " diye burda hava basıcaksan bilmişlik taslıcaksan sorun degil o paket ben istersem de takılır.Milleti burda "yollama takılabilir,yasa ya göre geçmez" gibi konuşmalarla insanlara olumsuz yönde etkileme istersen.Bırak onu yollucak kişi düşünsün.Eger mevzuata göre işler uygulansa gümrükden ekmek bile geçemez.Ne parası nede türü hiç bişey önemli degil.Bırak da insanlar düşünürken senin yazdıgın şu saçma sapan imzan yüzünden etkilenmesin.Bu arada kişisel kullanım amaçlı da olsa satış amaçlı da olsa protein geçer.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu başlıkta üyeler gümrükle ilgili soru sorana kadar kapatalım bu konuyu lütfen..çok muallak bir konu ve kimse tam haklı değil..
çok uzayacağa benzer..

yurtdışından supplement temini ile ilgili sorusu soranları aydınlatalım lütfen sadece..

arkadaşlar bu başlıkta üyeler gümrükle ilgili soru sorana kadar kapatalım bu konuyu lütfen..çok muallak bir konu ve kimse tam haklı değil..
çok uzayacağa benzer..

yurtdışından supplement temini ile ilgili sorusu soranları aydınlatalım lütfen sadece..

Diez zaten anlatmaya çalıştığımızda bu, ya bu başlıkta Türkiye'de olmayan ama Yurtdışında olan, ilginç, tecrübe ettiğimiz ürünleri paylaşalım. Nerede en ucuz, belli bir zaman için indirme giren ürünleri paylaşalım. Ne aldık onları belirtelim. Yeni açan biride 100 sayfalık konun herhangi bir sayfasını açsın, gümrük konunda tatmin edici bilgiler bulunmakta zaten.
Saygılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı