Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evet daha kolay oluyor.en azından ordaki memur sorarsa bu nedır dıye vıtamın falan dersın bısey uydurursun,ürünü alman daha kolay olur.

selam arkadaşlar;

benim bir arkadaşım ankaraya hep siparişleri netritiondan veriyormuş ve hiç takılmamış ve her ay veriyor. acaba orda takılmama sebebi gümrüğün farklı olmasımı? yani ankaradaki gümrük memurları uyanmamışmı? arkadaşım kargo dahil 140 dolara kadar söylüyormuş? yoksa nedeni bumu? yani bizde istanbula söylerken 140 doları geçirmesek gelecekmi ayağımıza kadar? Aynı şey izmir içinde geçerli? gümrük adnan menderesteyse izmirdeki memurlar uyanmamıştır belki? bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? ankarada hiç takılmadan gelen şeylere tonlarca para bayılıyoruz? bizde ona göre formül buluruz ama dimi =)

selam arkadaşlar;

benim bir arkadaşım ankaraya hep siparişleri netritiondan veriyormuş ve hiç takılmamış ve her ay veriyor. acaba orda takılmama sebebi gümrüğün farklı olmasımı? yani ankaradaki gümrük memurları uyanmamışmı? arkadaşım kargo dahil 140 dolara kadar söylüyormuş? yoksa nedeni bumu? yani bizde istanbula söylerken 140 doları geçirmesek gelecekmi ayağımıza kadar? Aynı şey izmir içinde geçerli? gümrük adnan menderesteyse izmirdeki memurlar uyanmamıştır belki? bu konuda deneyimi yada bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? ankarada hiç takılmadan gelen şeylere tonlarca para bayılıyoruz? bizde ona göre formül buluruz ama dimi =)
İster Ankara da olsun ister Erzurum da özel kargo ile gelen tüm paketler İstanbul Atatürk Hava Limanı C Terminalinden geçerek dağıtım yapılır bu tüm iller için aynıdır.

Bu sene bitmeden kısmet olursa makedonyaya gideceğim, orada hayat bize göre çok ucuz. Bi kaç yüz euroyu supplemente ayırarak orayı araştırmak istiyorum gerçi makedonya tarafında bırak supplementi adamın bile sahtesini yapıyorlardır ama gidip araştıracağım sonuçta gerçeğini bulduğum zaman çok büyük bir ihtimalle buradakilerle kıyaslanamayacak kadar düşük bir fiyat çıkacaktır. Makedonyaya gidip bu araştırmalarımın sonucunu sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum, ayrıca bavul ticareti olayına da bir nebze cevap olur.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı bulgaristan yunanistan makedonya taraflarında supplement ve bunları geçirme durumu nasıl ??

Şimdi aklıma geldi misal ayvalık olsun başka ege ilçelerinden olsun yunanistana pasaport vizeyle de olsa geçiş yapılabiliyor. Geçenler getiremez mi ya da bulgaristana gidenler (sahtesi olmadığından emöin olmak kaydıyle) dönüşte bu tip ürünleri getiremez mi çünkü yunanistanı bilmem ama bulgaristanda hayatın ucuzluğu düşünülünce supplementlerde ucuzdur diye düşünülüyor.

Bu konu konuşuldu mu bilemiyorum 87 sayfaya ulaşmış bu başlık. Konuşulduysa da bir güncelleme olsun.

Bence bu başlığa da keşke vakti ve daha önemlisi BİLGİSİ ve TECRÜBESİ olan biri vakit ayırsa da bir güzel derlese ve bir başlıkta yurtdışından bugünün tarihi itibariyle nasıl supplement getirtilebileceğini bir güzel tek tek yazsa da o başlık sabitlense. Ben bu derlemeye gönüllüyüm ama konu hakkında cahilim yani derleme yapacak yetkinlikte değilim çünkü bu konu direk bilgi ve tecrübe gerektiriyor.

Tekrar tekrar söylememe rağmen burda herkes kanun maddesini tartışıyor ve akıllarda hep fiyat var !!! arkadaşlar olayın fiyatla ilgisi yok getirdiğiniz şey bir kapsül tablet veya toz ise bunu Türkiyeye sokmanız için izin gerekiyor dünyanın bütün ülkelerinde bu böyle , size abartmıyorum bir örnek vericem dünyanın hangi ülkesinden avustralyaya giderseniz gidin hava limanında elinizdeki poğaçayı sokamazsınız içeriye abartmıyorum ciddiyim dünyanın bir çok ülkesi gelen yolcunun yiyeceklerini bile sokmazken siz diyorsunuzki sporcuyuz bunları kullanıcaz istediğimiz zamanda sokucaz , öyle birşey yok diyor devlet demek zorunda hem içerdeki adamı koruyor hemde vatandaşının sağlığını ama tam kontrol sağlayamadığı için kaçanlar kurtuluyor , biz bunun tesadüften ibaret olduğunu küçük paketlerin gözden kaçtığını söylüyoruz ama bazı şanslı arkadaşlar bunu sürekli olarak başardığını hatta protein tozunu bile hiç takılmadan kapılarında gördüklerini söylüyorlar , arkadaşlar bu bir risktir ve isteyen kolaylıkla bu riski alabilir çünki para sizin paranız biz karışamayız ancak kimseyi yanlış yönlendirmeye gerek yok , paketiniz özel kargo şirketi ile geliyorsa Havalimanı gümrüğünde bulunan antrepolara çekilir eğer normal posta ile geliyorsa bulunduğunuz şehrin posta gümrüğüne gelir ve ordan ya hiç açılmadan direk posta muamelesi görüp kapınıza gelir yada tarafınıza bir ihbarname ile ürünün gümrüğe tabii tutulacağı bildirilir , eğer ihbarname yollanırsa herşey sizin yeteneğinize kalmış çünki 2 kutu supplement için hiç bir gümrük memuru sizinle vakit harcamaz çok çok orda kapaklarını açıp koruma bantlarını yırtar ve satamayacağınız hale getirip al götür der ama kutu açılıp içinden 5-6 veya daha fazla ürün çıkarsa yada hotrox gibi acayip renkli kapsüller çıkarsa (ben yaşadım) o adam bu paketi il sağlık müdürlüğünden belge getirmedikçe size hayatta vermez .

Not : Haftada en az 2 defa posta gümrüğüne giden birisiyim ve lütfen söylediklerimi dikkate alın yada bildiğiniz gibi yapın

iyi demişsin hoş demişsin ama dediklerinin hepsi havada kalıyor. yani şöyleki verdiğin örnek kargoyla alakalı değil direk geçişle alakalı. ozaman şunu söliim sen yemek geçiremion ama 3 adet 10 lbs protein yanına 3 ü geçmicek kadar herşeyden kutu kutu getirebiliyorsun taa ki valizin sınırları aşmayana kadar. burdanda anlaşılıyor ki dediklerin pekte turmuyor. elindeki bişile giremezsin belki ama onu valizine koydunmu geçersin ki benim halam kavanoz kavanoz salça götürmüştü amerikaya ve ev yapımı saçla yani kavanozun ağzı vakumlu değil. evet bu iş genelde sanş ancak ben şuna da şahit oldum parayla derdi olmayan bir arkadaşım siparişini veriyor gümrükte takılıyor aradan 2 ay geçiyor gitmiyor gümrüğe 2 ay sonunda hoooop kargo elinde. bunu bu sene için 5 yada 6 kez yaptı. böyleleride var daha önce yazdığım gibi ankaraya söyleyip daha takılma konusundan bir haber arkadaşlarımda var.

neyse işin özü diyorum ki evet sporcuyuz bunları sokup kullancaz. ya biz bunları sokmaya devam edecez öyle yada böyle yada bu ürünlerdelki vergileri azaltacaklar bizde türkiyeden alcaz.

bu geçirme işini sadece bizim gibi sporcular yapmıyor ticareti için beşer onar getirip gg de yada sahibindende satanlarda var. zaten işler ondan karıştı. 2 yıl öncesinde takılma diye bir sorun hiç duymadım ben. rahat rahat ne istersem geçiriyordum. ama nezaman bunlar öğrenildi herkes western unionlarda sıraya girdi para göndermek için hoooop gümrüğe hemen el koyuldu. 4000 kişilik okulda tek ben getirtiyordum şimdi bir bakıyorum herkesin elinde bb.com shakerı. yani bunu aslında kendimiz ettik kendimiz bulduk. yakın arkadaşlarımız soruyor sen nerden alıyorsun ürünleri eee kadıköyde bir yer deyip geçemiyorsun. anlatıyorsun mevzuyu sonra onunda yakın arkadaşı oluyor sonra sohbet arasında geçiyor falan filan herkes geçirmeye başlıyor. yani zamanında sonunu düşünüp kendimiz dikkat etseydik şimdi bu 80 kusur sayfalık konuda takılırmı takılmaz değilde "ne alsak?" "ulen bu ürün felaket duydunuzmu hiç" falan filan konuşulacaktı. Eğer bu ürünler takılıyorsa suçu sadece gümrüğe devlete değil birazda kendinize atın. tamam onlardada var hata ama bizde masum değiliz....

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerini biz zaten 99999 sefer harfi harfine söyledik , benim yazımda anlatmak istediğim şey mevzuat ile uğraşılmasına gerek olmadığıydı çünki bizi bağlayan kısım tamamen şans faktörü mevzuat yada kanunlar değil

iyi demişsin hoş demişsin ama dediklerinin hepsi havada kalıyor. yani şöyleki verdiğin örnek kargoyla alakalı değil direk geçişle alakalı. ozaman şunu söliim sen yemek geçiremion ama 3 adet 10 lbs protein yanına 3 ü geçmicek kadar herşeyden kutu kutu getirebiliyorsun taa ki valizin sınırları aşmayana kadar. .

3 adet 10 lbs protein 15 kilo yapar ve kalan valiz limitin 10 kilo business class isen 20 kilo , amerikada yaşan bir adamın geri dönerken işi gücü yok 15 kilo proteinle dönücek öylemi :) güldürme beni , 10 tane 40 dolarlık guess saat alır gelir satar burda kazandığı parayla proteini çuvalıyla alır , salça örneğine gelince ben sana avustralya örneği verdim amerika değil , avustralyaya hayatımı ortaya koyuyorum zeytin sokamazsın salça kavanozunu bırak zeytini sokamazsın

ilk başta düşündüğüm gibi postayla getirmek daha avantajlı gibi gözüküyor en azından ürünü çözmek daha kolay sanki.

arkadaşlar aranızda ankara posta gümrüğünü bilen var mı? yoksa mahalledeki postaneye mi geliyor keşke oyle olsa :)

sen hala avusturalya diye konuşuyorsun ama ürünleri avusturalyadan almıyoruz biliyorsun deilmi? amerikadan geldiğini biliyor olmalısın bukadar hesap filan yaptığına göre. Bak bilader amerikadan gelirken valiz 64 kilo arkadaşım yarın geliyor ordan biliyorum. 20 kilo valiz yurt içi seferlerinde var yurt dışına nereye çıkıon 20 kilo valizle. hala avusturalya avusturalya diceksen zaten konuşmak anlamsız. sen şimdi hesabını tekrar yap ondan sonra dediklerime gülebiliyormusun tekrar düşün.... adam ufacık humagroyu 23 dolara alıyor sahibindende 150 ytl ye satıyor bu çok kar değil galiba? 80 dolarlık şeyi 250 dolara satıyor buda kazanç değil dimi?? haaa avusturalyada işler öyle yürüyorsa bilemem ama ilk baştada dediğim gibi ürünler amerikadan geliyor yani avusturalyadan değil. burasıda türkiye avusturalya değil???

3 adet 10 lbs protein 15 kilo yapar ve kalan valiz limitin 10 kilo business class isen 20 kilo , amerikada yaşan bir adamın geri dönerken işi gücü yok 15 kilo proteinle dönücek öylemi :) güldürme beni , 10 tane 40 dolarlık guess saat alır gelir satar burda kazandığı parayla proteini çuvalıyla alır , salça örneğine gelince ben sana avustralya örneği verdim amerika değil , avustralyaya hayatımı ortaya koyuyorum zeytin sokamazsın salça kavanozunu bırak zeytini sokamazsın

valla bizim arkadaşınki takıldı nereye gitti bilmiyorum tam olarak ama hiç belge melge istememişler. adama yalvarmış adamda 0.80 ytllik kestikleri makbuza bak bunu 5 ytl ye sayıyorum birdahada gelmesn böle şeyler demiş 5 ytl verip almış kolisini. postayla gelirse böyle kandırman daha kolay...

ilk başta düşündüğüm gibi postayla getirmek daha avantajlı gibi gözüküyor en azından ürünü çözmek daha kolay sanki.

arkadaşlar aranızda ankara posta gümrüğünü bilen var mı? yoksa mahalledeki postaneye mi geliyor keşke oyle olsa :)

sen 400 dolarlık şeyi geçirmeye kalkta bak bakalım mevzuata bağlımısın değilmisin....

Dediklerini biz zaten 99999 sefer harfi harfine söyledik , benim yazımda anlatmak istediğim şey mevzuat ile uğraşılmasına gerek olmadığıydı çünki bizi bağlayan kısım tamamen şans faktörü mevzuat yada kanunlar değil

1 - 64 kilo valiz limiti olan havalimanı şirketinin adını yazmak zorundasın !!!

2 - Ben dünyadaki bir ülkeden örnek verdim ve sen onu ısrarla amerika olarak benle inatlaşmaya çalışıyosun ama buna hakkında şansında yok muhattabım olacak düzeyde ve yaşta değilsin

3 - Gümrük konusunda benim tecrübem açıkca ortada yöneticilerimizde üyelerimizde ne kadar yardım ettiğimi biliyolar.

Sonuç olarak tecrüben varsa konuşursun yoksa dinler öğrenir tecrübe sahibi olursun

Forumdakilere soruyorum aşağıda anlatılmak istenen şey bir örnekmidir yoksa anayasa veya kanun gibi birşeymi

"size abartmıyorum bir örnek vericem dünyanın hangi ülkesinden avustralyaya giderseniz gidin hava limanında elinizdeki poğaçayı sokamazsınız içeriye "

Daha bunu okuyup anlayamayan adama ben laf anlatmaya çalışıyorum ama forumda hep gördükki ben bilirim diyenler hep kaybetti bizi dinleyenler ise hep kazandı ve Allahın izniyle bu böyle olmaya devam edicek , elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıcaz

Babam almanyadan postayla whey yollamıştı 1 kilo. Ankara'da oturuyorum. Neyse 3 kere yolladı bunların 2 si elime ulaştı. Biri hiç gelmedi. Pek anlamıyodum bu işlerden ki hala anlamıyorum, bizim mahallenin postanesine dedim benim paket gelmedi bi ayı geçti hala gelmedi diye. Birilerini aradı falan, haber alırsam ararım sizi dedi. Haber almadı..

bende ebaydan protein ozu spiarişi veriyorum arkadaşlar riske değer alıcağım ürün 48 dolar 10 lb burdan kaızk yemektense ırdan riske girerek almayı yeğlerim hiç olmasa ürün kaliteli ve kuşku içinde almıyoruz burda bin kere düşünüyor insan sahtekar çok çünki ama ne dsemeki benim sporcu arkadaşlarım var bisiklet sporu yapıyorlar ve ebaydan sürekli alış veriş yapıyorlar hiç bir sorun olmuyor birisi izmirde birisi istanbulda bende antalyada yaşıyorum ve bende artık amerikadan protein tozu vs getiricem herkesede tavsiye ederim kolay gelsin burdan bir çöp bile almıcam artık türkiyeden yani yazık iki lokma bişey yiyip içip spor yapmak için uğraşırken ak baba gibi burdaki milet bizi soğana çevirmeye çalışıyorlar ben riske giriyorum hadi bakalım hayırlsı

öncelikle düzgün konuşmayı öğren seviyeni bari açıkça belli etme. 2 geldiğinde öğrenirim sanada özelden yazarım 3 tecrüben olabilir ancak verdiğim bilgilere düzgün cevaplar veremiyorsun hala tutturmuşsun bi avusturalya avusturalya. istisnalar kaydeyi bozmaz bilader her ülkenin gümrük mevzuatları farklı amerika likit geçimine izin verirken ingiltereden gelen arkadaşım 500 mllik yüz kremi geçiremedi.

1 - 64 kilo valiz limiti olan havalimanı şirketinin adını yazmak zorundasın !!!

2 - Ben dünyadaki bir ülkeden örnek verdim ve sen onu ısrarla amerika olarak benle inatlaşmaya çalışıyosun ama buna hakkında şansında yok muhattabım olacak düzeyde ve yaşta değilsin

3 - Gümrük konusunda benim tecrübem açıkca ortada yöneticilerimizde üyelerimizde ne kadar yardım ettiğimi biliyolar.

Sonuç olarak tecrüben varsa konuşursun yoksa dinler öğrenir tecrübe sahibi olursun

evet verdiğin bir örnek ancak bizi bağlamayan alakasız bir örnek sen hala bunu anlayamıyorsun.

Forumdakilere soruyorum aşağıda anlatılmak istenen şey bir örnekmidir yoksa anayasa veya kanun gibi birşeymi

"size abartmıyorum bir örnek vericem dünyanın hangi ülkesinden avustralyaya giderseniz gidin hava limanında elinizdeki poğaçayı sokamazsınız içeriye "

farkındaysan ben bişi bilirim demedim ahkam kesen sensin ben şöle bilirim şöle yardımcı olurum diye lafı kendine soktun galiba ama pek farkında değilsin :D bişi yazmadan önce bütün yazdıklarını bir oku öyle birşey yazda rezil olma boş yere. yeter senle laf dalaşına girecek değilim sen ne diyorsan o doğrudur tamam kabul ettim. arkadaşlar siz arkadaşı dinleyin o herşeyi çok iyi biliyor....

Daha bunu okuyup anlayamayan adama ben laf anlatmaya çalışıyorum ama forumda hep gördükki ben bilirim diyenler hep kaybetti bizi dinleyenler ise hep kazandı ve Allahın izniyle bu böyle olmaya devam edicek , elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıcaz

65 kilo limiti olan havayolu şirketini yazmassan rezillerin efendisi olacaksın haberin yok , o şirketin adını ve bu kilo limitini gösteren evrak döküman veya linki bekliyoruz

abartma anca arkadaşa sorarım firmanın adını ha valizin ağırlığına dair tartım belgesi filan veriyorlarsa onu gönderirim tabiki...

65 kilo limiti olan havayolu şirketini yazmassan rezillerin efendisi olacaksın haberin yok , o şirketin adını ve bu kilo limitini gösteren evrak döküman veya linki bekliyoruz

Boyle faydali bir basligin kilitlenmesini hic birimiz istemeyiz oyle degil mi? Artik kisisel donmus olan tartismaniza istiyorsaniz ozelden devam edin. Simdi mesajlarinizi birlestirip, ufak bir temizlik yapacagim, lutfen beni ayni seyi tekrar yapmak zorunda birakmayin.

çok özür dileyerek bu konu hakkındaki son mesajımı atıyorum. arkadaş gördükten sonra bu mesajı silebilirsiniz isterseniz. link vermek nekadar doğru ama alttaki linki okuyabilir kilolar için. firmanın asıl adınıda öğrenince isterseniz burdan isterseniz isteyen kişilerin özeline atabilirim. bizde atma sallama yok diğerleri gibi...

http://www.thy.com/tr-TR/services/passenger_services/luggage_information.aspx

"DİĞER LİNKLERİ SİLDİM BUYRUN KENDİ RESMİ SİTESİNDEN ÖĞRENİN!!!"

Boyle faydali bir basligin kilitlenmesini hic birimiz istemeyiz oyle degil mi? Artik kisisel donmus olan tartismaniza istiyorsaniz ozelden devam edin. Simdi mesajlarinizi birlestirip, ufak bir temizlik yapacagim, lutfen beni ayni seyi tekrar yapmak zorunda birakmayin.

Son düzenleme:
Bana şirketin adını ver ben buraya belgelerim bu uydurma yalanı ortaya çıkarmak için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsin

aneximandros inan bana chosen gereken dersi alınca herşey normale dönücek şu uçak firmasının adını yazsın söz bitirecem kendiside o utançla artık foruma falan girmez diye düşünüyorum

çok özür dileyerek bu konu hakkındaki son mesajımı atıyorum. arkadaş gördükten sonra bu mesajı silebilirsiniz isterseniz. link vermek nekadar doğru ama alttaki linki okuyabilir kilolar için. firmanın asıl adınıda öğrenince isterseniz burdan isterseniz isteyen kişilerin özeline atabilirim. bizde atma sallama yok diğerleri gibi...

http://www.thy.com/tr-TR/services/passenger_services/luggage_information.aspx
http://forum.mezun.com/forum/messageview.cfm?catid=3&threadid=32446&enterthread=y
http://forum.mezun.com/forum/messageview.cfm?catid=3&threadid=34317&enterthread=y

Bana 65 kilo bagaj limiti olan havayolu şirketinin adını söyleyeceksin link vermeyeceksin isim vereceksin bende seni rezil edicem konu kapanacak , kurtuluşun yok bu işten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı