betreyal
Üye
Evet arkadaşlar birinin kurban olup bu işin peşine düşmesi gerekiyodu ve ben takılan paketimi almak için düştüm.
Bağcılar Fedex deposuna gitip 120ytl karşısında kaşimento ücretini ödeyip kağıtlarımı aldım.Havaalanı gümrüğüne geçtim.Burda ilk iş müdürden kimlik numaranıza göre bir şifre alıyorsunuz.Bu şifre 30 dakikada onaylanıyor Ankaradan ve aktif oluyor.Daha sonrada beyanname doldurmanızı istiyorlar ama öyle bişeyki bu beyannameyi dolduracak insan yok.İnanın doldurulacak bilgi seviyesi yok bizde Amerika kodu yok bilmemne vergi bişeyi yani işin ehli biri dolduracak.Tam burda para ile dolduran adamlar karşınıza çıkıyor.Ne atarsan atarsın diyen tarzda adamlar.Burda beyanname doldurulurken en önemli husus GTİP nosu ürün ne olduğunu özetleyen numara bizim supplement ürünlerini ilaç diye gösteren GtİP nolarını yazarsanız direk iptal alıyorsunuz.12 haneli gıda takviyesi numarası var.Ondan sonrada Bakanlar Kurulu Kararı ile 2000/53 nolu yasa ile muaftır yazaılacak.Buda Tarım ve köy işleri belgesi istenilen seçeneğin alternatifidir.Bu işlemi yapıp beyannameyi çıkardıktan sonra onaylama var.Onay işlemdinden sonra belirlenen vergi miktarını vezneye ödüyoruz ve Fedex'e vereceğimiz kağıtları alıyoruz.
İşin en saçma yanına geliyorum.Herkes malları havaalanı gümrüğünde biliyor ama mallar Fedex'in ardiyesinde.Kağıtları buraya verip kapı fişi alıyorsunuz.Vezneye min. ardiye parası olan 75 Ytl ödeniyor.Sonrada paket alınıyor.
Olayın özeti bu geride kalan kısımlarımı ve konuştuklarımıda söyleyeyim.Havaalanı gümrüğündeki denetim memurları benim 3kglık ,95dolar olan kargoma bu nasıl evine gelmez dedi.Fedex'te havaalanı gümrüğünü suçluyor ama işi yapan kargo şirketleri havaalanı gümrük elemanları paketleri açanlar fedex gümrük elemanları dedi.Bunu fedex ambarındaki kişilere sordum onayladı.Yani Fedex gümrük elemanı neye geç derse geçecek.Bu sabah interneten gelen malları müdürleri bizzat ambara gelip kontrol etmiş saat bile gelse takılacak diyor adamlar.
Ben inat ettim kargomu çıkarmayı başardım.Bu saatten sonra sipariş verecek olan arkadaşlara umarım konu hakkında detaylı bilgiyi vermişimdir.
Emeğine sağlık arkadasım cok guzel anlatmıssınthums: ben zaten boyle bırsururu ıvır zıvırıs cıkarıcaklar basıma dıye yaktım urunlerımı toplam 118 dolardı. 3 gun once aradılar aynı numarayı fedex bana cekmeye calıstı boyle hanım hanımcık bı kız aradı efendım ıste 120 ytl verıceksınız felan dıye pekı dedım bunun karsılıgında makbuz yada fatura kesıcekmısınız yanı arkadas bana buroya gedıgımde 120 yerıne 160 dese ben nasıl arıycam hakkımı dedım cıt yok. kafa_Ondan sonra basladı anlatmaya benım urunlerım ankarada mng deposunda tutuluyomus once 120 ytl bayılıp belge alıcak havaalanına gıdıcek sonrada mng ye saklama parası verıcekmısısm daha havalanında malın degerı uzerınden %20 vergı varmıs. Pekı dedım hepsını yaptım urunlerım cıkıcakmı garantı vermıyorlar.