Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet arkadaşlar birinin kurban olup bu işin peşine düşmesi gerekiyodu ve ben takılan paketimi almak için düştüm.

Bağcılar Fedex deposuna gitip 120ytl karşısında kaşimento ücretini ödeyip kağıtlarımı aldım.Havaalanı gümrüğüne geçtim.Burda ilk iş müdürden kimlik numaranıza göre bir şifre alıyorsunuz.Bu şifre 30 dakikada onaylanıyor Ankaradan ve aktif oluyor.Daha sonrada beyanname doldurmanızı istiyorlar ama öyle bişeyki bu beyannameyi dolduracak insan yok.İnanın doldurulacak bilgi seviyesi yok bizde Amerika kodu yok bilmemne vergi bişeyi yani işin ehli biri dolduracak.Tam burda para ile dolduran adamlar karşınıza çıkıyor.Ne atarsan atarsın diyen tarzda adamlar.Burda beyanname doldurulurken en önemli husus GTİP nosu ürün ne olduğunu özetleyen numara bizim supplement ürünlerini ilaç diye gösteren GtİP nolarını yazarsanız direk iptal alıyorsunuz.12 haneli gıda takviyesi numarası var.Ondan sonrada Bakanlar Kurulu Kararı ile 2000/53 nolu yasa ile muaftır yazaılacak.Buda Tarım ve köy işleri belgesi istenilen seçeneğin alternatifidir.Bu işlemi yapıp beyannameyi çıkardıktan sonra onaylama var.Onay işlemdinden sonra belirlenen vergi miktarını vezneye ödüyoruz ve Fedex'e vereceğimiz kağıtları alıyoruz.

İşin en saçma yanına geliyorum.Herkes malları havaalanı gümrüğünde biliyor ama mallar Fedex'in ardiyesinde.Kağıtları buraya verip kapı fişi alıyorsunuz.Vezneye min. ardiye parası olan 75 Ytl ödeniyor.Sonrada paket alınıyor.

Olayın özeti bu geride kalan kısımlarımı ve konuştuklarımıda söyleyeyim.Havaalanı gümrüğündeki denetim memurları benim 3kglık ,95dolar olan kargoma bu nasıl evine gelmez dedi.Fedex'te havaalanı gümrüğünü suçluyor ama işi yapan kargo şirketleri havaalanı gümrük elemanları paketleri açanlar fedex gümrük elemanları dedi.Bunu fedex ambarındaki kişilere sordum onayladı.Yani Fedex gümrük elemanı neye geç derse geçecek.Bu sabah interneten gelen malları müdürleri bizzat ambara gelip kontrol etmiş saat bile gelse takılacak diyor adamlar.

Ben inat ettim kargomu çıkarmayı başardım.Bu saatten sonra sipariş verecek olan arkadaşlara umarım konu hakkında detaylı bilgiyi vermişimdir.

Emeğine sağlık arkadasım cok guzel anlatmıssınthums: ben zaten boyle bırsururu ıvır zıvırıs cıkarıcaklar basıma dıye yaktım urunlerımı toplam 118 dolardı. 3 gun once aradılar aynı numarayı fedex bana cekmeye calıstı boyle hanım hanımcık bı kız aradı efendım ıste 120 ytl verıceksınız felan dıye pekı dedım bunun karsılıgında makbuz yada fatura kesıcekmısınız yanı arkadas bana buroya gedıgımde 120 yerıne 160 dese ben nasıl arıycam hakkımı dedım cıt yok. kafa_Ondan sonra basladı anlatmaya benım urunlerım ankarada mng deposunda tutuluyomus once 120 ytl bayılıp belge alıcak havaalanına gıdıcek sonrada mng ye saklama parası verıcekmısısm daha havalanında malın degerı uzerınden %20 vergı varmıs. Pekı dedım hepsını yaptım urunlerım cıkıcakmı garantı vermıyorlar.:mad: Ben urunlerımın gecmesıne ızın verıcek yetkılı memuru ta İstanbuldan bulmustum ve sağolsun beyefendı o zaman yapmam gerekenın sadece "ben sporcuyum ve bu urunerı kullnabılırım dıye bakalnıktan belge almak oldugunu soyledı" bende bakanlıga her girene belge vermezler dıye ankaraya getirmesi için fedex e yetkı verdımkı vermez olaydım.. Yanı ankaraya urun getırtmekle ugrasmayıp belgeyı bulsam sonrada o beye faks ceksem olay tamamdı. Haksız karalama yapmak ıstemıyorum kalıtelı bir firma ama bu 120 ytl olayı cok can sıkıcı yanı o paraya belge duzenlendıgı nerde gorulmus hazıne arazısıne tapu mu cıkartıyorum...a32

Güzel haber Wolfson,
Dogrumu anladim, toplam 195 YTL ekstradan ödeme yaptin?
Gtip no olarak ne yazdin?

Güzel haber Wolfson,
Dogrumu anladim, toplam 195 YTL ekstradan ödeme yaptin?
Gtip no olarak ne yazdin?

Aceleyle beyannamedeki verginin parasını sölemeyi unutmuşum oda 95 ytl

kaşimento 120+Vergi 95+ardiye parası 75=290 YTl toplamda ödedim

GTİP NO:2106-9092-0000 şeker-nişasta vb toz ürünler sınıfına giriyor.

Arkadaşlar işin kötü yanı kargo fedex ambarında havaalanı gümrüğünden geçmiş.Yani bu fedex değil TNT olsun havaalanı gümrüğüne değilde TNT ambarına gidiyor mal.Yani işi düzenleyen adamlar ilgili kargo şirketinin gümlük kontrolcüsü.Adam dedi helal olsun sen çıkarmayı başarmışın dedim sizin yüzünüzden oluyor.Adamın dediği laf bunlar ilaç sınıfına giriyo ben nasıl anlayayım dedi.

Bende Gümrükteyken birinin 1000 dolarlık hayvansal ilacı vardı.Beyanname doldururken sohbet ettik adam resmen Steroid getiriyo konuştuk.Herşey hikaye hayvansal ilaç babında steroid satıyo.Bu adamın malı çıktı arkadaşlar.Adamın biri muyene yapmadan köpek geçirdi buadamında malı çıktı.Kim kimi nekadar tanıyorsa bu mallar okadar hızlı geçiyor.

Birde Fedex ambardaki adamlar 1 haftadır internet siparişlerini okadar çok yakalıyolarki dedi.İlk kez böle bişeyle karşılaştını söyledi.Ankaradan bir yazıyla bırakın supplementi saat bile takılır diyo adam.Dün sabah bizzat müdürleri depoları gezmiş adam bu olaylar bindebir olur ARTDEPO müdürü varken bölge müdürleri depo gezmez.Birinin isteiği üzerine bunlar yasaklanıyo kesin dedi.Birde FEdex gümrük elemanı neye geç derse geçer dedi bende bu laf üzerine soru sormadım.

Wolfson harika bir iş yapmıssın abi , bu yazdıklarını aradım sedat beyi (C terminali) dedim abi aynen böle böle olmuş niye bana söylemedin , hangi birine haber vereyim kaçtane adam arıyor güdne falan dedi , dedim biz fedexin adamlarını şikayet edecez , edin zaten onların yüzünden herkes bizi suçlu buluyor dedi sonra bu işte distribütör parmağı varmı dedim , herifin sendne ne menfaati olcakki adam maaşını gıkır tıkır alıyor demekki bunlarıı türkiyede satanlar elemanlar bi sakal atıyor onlarda herşeyi damgalıyor dedi (gümrüklü mal damgası) , meselenin özü wolfsonun anlattığı gibi , getireceksin malı ödeyeceksin kdv sini beyannamesini olacak sana türkiyedeki ile aynı para , olan gene bize oluyor

dip not : C terminali antreposunda içi tablet dolu epey koli olduğunu tekrar teyid ettim ayrıca benim netritiondan gelen ve takılan UPS kolimde aynen oranın kayıtlarında duruyor

Son düzenleme:
Wolfson harika bir iş yapmıssın abi , bu yazdıklarını aradım sedat beyi (C terminali) dedim abi aynen böle böle olmuş niye bana söylemedin , hangi birine haber vereyim kaçtane adam arıyor güdne falan dedi , dedim biz fedexin adamlarını şikayet edecez , edin zaten onların yüzünden herkes bizi suçlu buluyor dedi sonra bu işte distribütör parmağı varmı dedim , herifin sendne ne menfaati olcakki adam maaşını gıkır tıkır alıyor demekki bunlarıı türkiyede satanlar elemanlar bi sakal atıyor onlarda herşeyi damgalıyor dedi (gümrüklü mal damgası) , meselenin özü wolfsonun anlattığı gibi , getireceksin malı ödeyeceksin kdv sini beyannamesini olacak sana türkiyedeki ile aynı para , olan gene bize oluyor

dip not : C terminali antreposunda içi tablet dolu epey koli olduğunu tekrar teyid ettim ayrıca benim netritiondan gelen ve takılan UPS kolimde aynen oranın kayıtlarında duruyor

Şunuda anlatayım ozaman arkadaşlar diyelimki malı çıkarmaya gittiniz.Beyannamenizi hazırladınız onayınızı alacaksınız.Bişey oldu ve memur kafasına göre onaylamadı.Kaşimentonuzun parasınıda ödediniz ve tüm bu masraflar üzerinizde kaldı.Hemen havaalanı gümrükte beyanname iptal var 28ytl para karşılığında iptal edip yaptığınız kdv ödemesini alıyorsunuz.Aynı gün içinde ilgili kargo şirketi kaşimento/ordino bölümünden para iadenizi alıyorsunuz ama aynı gün içerisinde olması şart!

Beyanname boş kağıdı 7.5 YTl

Forokopi istiyolar mecburen havaalanındaki gümrükten çekiyonuz adet 50 kuruş

gelen siparişinizin %3'ünü Garanti bankasına yatırıyosunuz dekontuda evraklara koyuyoruz.(Gümrükte garanti bankası var)

bunların dışında ordaki beyannameyi yazmak için adam vulmak lazım onada 5-10 Ytl arası veriyorsunuz.Bunlarda ek ödemeler.

Wolfson seni tebrik ediyorum bu kadar uğraşmak her baba yiğidin harcı değil.Ne çok bürokrasi var ordan oraya şurdan buraya..çalışan insanın 2-3 gününü alır ve yinede paketi almak kesin değil..içimden kocaman bir yuhhhh çekmek geliyor..

wolfson bunları duydum ve şok oldum..nasıl bir ülkede yaşıyoruz..kim ne koparırsa düzenden kardır gözüyle görüyorlar..
yani bizim malları takanlar çok kızdığımız gümrük memurları değil hani şu çok güvendiğimiz fedex elemanları..bunları bilmemiz iyi oldu..
ah sanayi tic. bakanlığı ve gümrük müş.den birilerini bulabilsem bunların foyalarını çıkartacamda..
3.dünya ülkesi standartlarında olan ülkemi hergeçen gün dahada seviyorum..???

wolfson bunları duydum ve şok oldum..nasıl bir ülkede yaşıyoruz..kim ne koparırsa düzenden kardır gözüyle görüyorlar..
yani bizim malları takanlar çok kızdığımız gümrük memurları değil hani şu çok güvendiğimiz fedex elemanları..bunları bilmemiz iyi oldu..
ah sanayi tic. bakanlığı ve gümrük müş.den birilerini bulabilsem bunların foyalarını çıkartacamda..
3.dünya ülkesi standartlarında olan ülkemi hergeçen gün dahada seviyorum..???

Diez sabah bağcılara kaşimento almaya gittiğimde ordino servisindeki bayan bana kağıtları aldıktan sonra tekrar bize geleceksiniz dedi uyanamadım açıkcası sanırım dedim evrak vereceğim felan dedim.Havaalanı gümrükten onay kağıtlarımı alınca resmen beynimden vurulmuşa döndüm birde sabah 7 de çıktım akşam 6da eve geldim.Havaalanında Fedex'e gidince okadar sinirliydimki dedim paranın maranın umrumda değilim önüme ilk çıkan yetkiliye sataşıcam.ARTDEPO müdüründen kapı fişi alırken dedim siz bizim paketlerimizi evimize teslim etmekle sorumlu değilmisiniz evet diyo senin neyin vardı dedi.Dedim supplementlerim var oooooo dedi onlar ilaç ben nasıl anlıyım dedim sen nediyosun ya senin kargo şirkerinle STEROİD geçti bugün dedim.Farkındamısın sen ? Şikayet et beyfendi diyo.Dedim siz bukadar kolay söyylüyosunuz benim paketim kanunsuz değil,internet siparişi parasını aşmamış eee sorun ne sen bana görevimimi öğretiyosun diyo 2 üniversite 1 master yaptım diyo .Dedim sen 2 üni 1 masterla bu kargo çıkmaz dedin ben son sınıf öğrencisiyim çıkardım istersen yerlerimizi değişelim dedim.Baya sözlü sataştık birbirimize ama inanki herşey FEDEx'in başının altından çıkıyor.Yani UPS'E versek oda böle yapcak kargo şirketi elemanları kontrol ediyo sonuçta.

Birde Havaalanında bu üürnleri denetleyenlerin müdürü var inanılmaz iyi bir adam kanuna göre senin kargon bırak burda taıkılsın mutlak evine gelemsi lazım diyor.Yanlız sen kötüye kullanırsan diyelimki bu paketten 5 ate sipariş verirsen ticari kaygı oluşur dedi.Buda olmadığına göre kesinlikle eve gelmesi gerekiyo dedi.İnanın Havaalanında bu kağıtları onaylayan adamlar 3kg 95 dolarlık kargo nasıl eve gelmez hergün bunlarla uğraşıyoruz dedi.

Bilmiyorum artık adamlar Ankara'dan internet siparişleri hakkında yazı geldiğini söyledi.Benim gittiğim günün sabahı bölge müdürleri depo gezmiş.Bunlar binde bir olan şeylermiş ARTDEPO müdürü varken onlar gemezmiş.Birinin eli var diyo adamlar.

madem kargo sirketleri elemanlari gorevlerini kotuye kullaniyorlar (tabiri caizse at oynatiyorlar),

akademik ingilizcesi guzel bir arkadasimiz olayi kahramanlarini isim vererek yer-zaman gosterip orneklendirerek anlatsin,

global sitelerinden hepimiz sikayetimizi mail yoluyla iletelim kargo firmalarina...

bir anda kutularinda 100-150 mail okuyunca dikkate almamalari mumkun degil diye dusunuyorum. iraklilar bizden rahat aliyorlardir bu urunleri eminim...

Benim gittiğim günün sabahı bölge müdürleri depo gezmiş.Bunlar binde bir olan şeylermiş ARTDEPO müdürü varken onlar gemezmiş.Birinin eli var diyo adamlar.

Polisler de radara girince de derler ki "bugun amir calisiyor sansiniza o tespit etmis sizi yardimci olamayiz bu seferlik boyle". gecsinler bunu yani...

Peki usps'le sipariş versek, o geçer mi?

Ülkemizde o kadar çok usülsüz iş dönüyor ki anlatamam size.
Başıma geçen hafta gelen bir olayı anlatacağım, ehliyetsiz motor kullanırken yakalandım, iyi güzel hoş, cezaları var, bağlanan araçların otoparklarına çekiciyle götürülüyor motor. Neyse gittik almaya, çekici ücreti 70 YTL istediler!!!
12 tane motor çekildi, 840 YTL eder, çektikleri yer ise 4-5 km civarında uzaklık. Görebiliyormusunuz usülsüzlüğü? Off Offf daha neler var!!!

Peki usps'le sipariş versek, o geçer mi?

Ülkemizde o kadar çok usülsüz iş dönüyor ki anlatamam size.
Başıma geçen hafta gelen bir olayı anlatacağım, ehliyetsiz motor kullanırken yakalandım, iyi güzel hoş, cezaları var, bağlanan araçların otoparklarına çekiciyle götürülüyor motor. Neyse gittik almaya, çekici ücreti 70 YTL istediler!!!
12 tane motor çekildi, 840 YTL eder, çektikleri yer ise 4-5 km civarında uzaklık. Görebiliyormusunuz usülsüzlüğü? Off Offf daha neler var!!!

Arkadaşlar sanırım yazılanları tam okumadınız.İstersen TNT şirketine ver olay ilgili kargo şirketlerinin kontrolü tarafından gerçekleşiyor.Yani sallıyorum sen UPS verdin gümrükteki devlet memuru sadece bunun girişini yapıyor faturası varmı buna bakıyor içerik kısmı tamamen ilgili kargo şirketinin denetiminde.Bu adam geçemez derse kendi Ardiyesine alıyor.Sen işlemleri Havalanındaki gümrükte yapıyorsun ve gidip ilgi kargo şirketinin ardiyesinden malı çıkarıyorsun.

Sonuç olarak kargo şirketinin kontrol elemanları neye geç derse o geçiyor.

Arkadaşlar sanırım yazılanları tam okumadınız.İstersen TNT şirketine ver olay ilgili kargo şirketlerinin kontrolü tarafından gerçekleşiyor.Yani sallıyorum sen UPS verdin gümrükteki devlet memuru sadece bunun girişini yapıyor faturası varmı buna bakıyor içerik kısmı tamamen ilgili kargo şirketinin denetiminde.Bu adam geçemez derse kendi Ardiyesine alıyor.Sen işlemleri Havalanındaki gümrükte yapıyorsun ve gidip ilgi kargo şirketinin ardiyesinden malı çıkarıyorsun.

Sonuç olarak kargo şirketinin kontrol elemanları neye geç derse o geçiyor.

Sanırım sende beni yanlış anladın, UPS demedim, USPS dedim, yani normal posta yoluyla, geç gelenden 2 hafta kadar...

Sanırım sende beni yanlış anladın, UPS demedim, USPS dedim, yani normal posta yoluyla, geç gelenden 2 hafta kadar...

Evet yanlış anlamışım kusuruma bakma:).Orası içinde daha beter diyolar.Şöle bişey var Topkapıya gidiyor mallar(Tam olarak emin değilim sipariş veren eski arkadaşlardan aldığım duyum).Burdanda sallıyorum senin ilgili PTT şubene gidiyor.PTT şubesindeki adam paketi açıyor ve muhtemelen hiçbişey bilmediği için kesin ilaç diyecek.Bana yazı felan getir vss gibi şeyler öne sürecek.Burda sadece vergi ödeniyor,Kaşimento vss yok.

Aaa o zaman süper, ben ufak yerde oturuyorum, 1 tane PTT var zaten, yani gümrükten geçiyor, ordan benim oturduğum yerdeki PTT'ye geliyor? Yanlış anlamadım değil mi? Tam bilemiyorum ama elbet bi tanıdık bulurz :D

Aaa o zaman süper, ben ufak yerde oturuyorum, 1 tane PTT var zaten, yani gümrükten geçiyor, ordan benim oturduğum yerdeki PTT'ye geliyor? Yanlış anlamadım değil mi? Tam bilemiyorum ama elbet bi tanıdık bulurz :D

Gümrükten geçiyor posta işleme merkezine gidiyor.Burda mallar rütin kontrollerden geçiyor.Sonrada dağıtım bölgesine gidiyor.Ama ben hiç bu şekilde sipariş vermedim.Arkadaşların söylediklerini söylüyorum.Kendi PTT şubendede bu mal açılıyor ve büyük ihtimalle ilaç diyolarmış.Arkadaşımın başına gelen bu şekildeydi.Ama tanıdıkla olacak işler yalvar yakar :)

yahu ben ilaç değil ama kozmetik ısmarladım USPS ile biri 13 günde biri 16 günde gelmişti bazen 30 günde geldiği oluyor ayrıca paketi açık bakmıyorlar 100 dolardan düşük ısmarladım ben hep

2 haftadır üzerinde çalıştığım sistem için bir deneme yaptım netice yakında belli olacak , şayet başarılı olursa özel mesaj yolu ile başlığa iştirak eden ve gerçekten bu ürünlere ihtiyacı olan forum dostlarına yollayacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı