firebird bu kadar sinirlenicek bir şey yok. ki seninde bilmediğin şeyler var gördüğüm kadarı ile.
bayram tatillerinde yanında getirme diye bir şey yoktur. Bayram tatillerinde insanların akrabaları birbirlerine hediye gönderirler. bu yüzden yurtdışından gift olarak declare edilen ürünler 300 € sınırlaması nı geçmeyecek şekilde gümrükten geçmek zorundadır. zorundadır diyorum ama geçer demiyorum. çünkü bazı gümrük memurları bu kuralı ihlal edebilirler. yada ihlal etmeye çalışırlar. nerdenmi biliyorum? Gümrük işletme mezunuyum. Sen bu konuyu bildiğini gösterirsen karşındaki gümrük memurunu bununla tehdit edersen inan o hiç bir şekilde sana gıkını çıkaramaz. ama bazı önemli noktaları var. ürün hediye olmalı,bu yüzden ürün sana bir firmadan gelmemelidir. içine fatura koyulursa ve gelen yer bir şirket olursa prosedür tamamen değişir.. bu tabiki benim normal mallar için söylediğim. Sporcu ürünlerine gelince söylediklerin doğru,ama sana bu konuda da katılmadığım bir nokta var. 2 aydır arkadaşım sürekli ürünlerini sokuyor ve abartısız her gün sipariş veriyor. Ve ürünler sürekli gümrükten patır patır geçiyor. ki arzu edersen özelden sana geçen bir ürünün tracking ini gönderebilirim. ne kadar büyük bir koli olduğunuda görürsün. Bunun bir yolu var nasıl olduğunu bilmiyorum. tek dileğim bunu öğrenebilmek.. Ama bu kadar sinirleneceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. ben 75 sayfayı başından sonuna okudum. ama dile kolay 75 sayfa herkes okumak istemeyebilir,k Ki sinirlendiğin ben olmadığım halde bu beni bile rahatsız etti,biraz daha anlayışlı olman dileğiyle..
Saygılar..