Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
netritiondan bugun 5 lb Whey Gold Standard Protein siparişi verdim airmaille... shippingle toplam 82 dolar tuttu...insallah elime sorunsuz ulaşır, burda yazarım ulaşırsa eger...

arkadaşım almanyaya giderken kre-alkalyn siparişi vermiştim, bugün döndüğünde bana weider in 120 capsüllük kre-alkalynini getirmişti.. 31,50€ yani yaklaşık 60 ytl türkiyedeki ultimate kre-alkalyn 62ytl.. fiyat olarak pek bir fark yok... bu arada weiderinkini almanızı tavsiye etmem.. weiderin sözde kre-alkalynleri sadece normal creatine monohydratmış:(... arkasındki açıklamada creatine monohydrat (kre-alkalyn) olarak açıklama yapmışlar:( servis 4 capsülden oluşuyor (3000mg) 30 servis yani... paramız boşa gitti:(

Türkiye'de bulunan bir ürünü niye istedin ki? Bari Türkiye'de olmayan bir şey isteseydinde paran boşuna gitmeseydi. Avrupa'da pahalı supplement konusunda bu işin merkezi Amerika.

Türkiye'de bulunan bir ürünü niye istedin ki? Bari Türkiye'de olmayan bir şey isteseydinde paran boşuna gitmeseydi. Avrupa'da pahalı supplement konusunda bu işin merkezi Amerika.

Avrupa'da pahalı supplement konusunda bu işin merkezi Amerika

Burda ne demek istedin acaba.
Avrupada amerikan ürünleri pahalımı demek oluyor acaba duh

Pöf ne kötü bir cümle olmuş. Avrupa'da supplementlerin pahalı olduğunu söylemek istemiştim, eğer ucuz ve çeşitin olduğu bir yer aranıyorsa burasının Amerika olduğunu belirtmek istemiştim ama olmamış pek. Erken uyanmaya pek alışkın değilimde :)

gönül ister tabi amerikadan sipariş etmek ama burada yazılanlardan sonra açıkçası gümrükten bayağı korkmaya başladım ayriyetten internetten alışveriş yapmadığımız(yani ailece olarak) bizimkiler bu online alışverişten uzak durmamı istiyorlar.. avrupadaki supplement fiyatlarına ebay.de den baktığımda uygun göründüğü için böyle bir karar vermiştim.. meğersem değilmiş.. tecrübe edindik işte naapalım.. sağlık olsun.. belki bayramda veya yılbaşında bi siparişte bulunurum..

Arkadaşlar ultimate nutrition ürünleri artık netitionda satılıyor bilginize

Yurt dışından neden sipariş verilir?
1. Türkiye'de bulunmayan bir ürün için
2. Daha ekonomik olduğunu düşündüğümüz için.
1. seçenek doğrudur eyvallah ama benim gibi ekonomik bir arayış içinde olanlar için 2 seçenek malesef pekte mantıklı değil.
Fiyatta avantaj elde etmek için kargo+gümrük ücretine değecek şekilde sipariş verilmesi gerekir fakat belli bir ücret kotası olması bu durumu imkansız kılıyor. Yok Türkiye'de 100ytl yurt dışında 50$ bu elliye kargo+gümrük bindir aşağ-yukarı aynı fiyatı bulacak. Birde 2 hafta bekle 3 hafta oldu ürün yok acaba gümrüğe mi takıldı? Astarı kılıfından pahallı...

2-3 haftalık kargo ile zaten kargo fiyatı o kadar fazla olmuyor. pahalı olan fedex oda 3-4 gün içinde geliyor. hiç sipariş verdinizmi bilmiyorum ama fedex kargo ile bile yani 3-4 gün içinde gelen kargo fiyatı ile bile Türkiye fiyatlarından çok daha uygun geliyor. Ve ucuz olmasında da öte ben yurt dışından ürün geldiğinde bu ürün acaba sahtemi diye düşünmek zorunda kalmıyorum. Tek sorun var oda gümrük. Zaten gümrük sorunu olmasa kimse türkiyeden bu ürünleri almaz diye düşünüyorum..

bayram ve yılbaşında 300€'luk ürünlerin gümrükten muaf olduklarına dair bir uygulama oluyordu.. bu uygulama bu sene içinde geçerlimi? ayrıca kargo ücreti bu 300€'nun dahilindemi?... ben açıkçası bu uygulamalardan yararlanıp stock yapmayı düşünüyorum...

bayramdaki 300 € her sene için geçrli olan bir şey. kargo ücretleri de dahil değil kargo hariç 300 € luk bir şey aldığımızda normalde gift olarak işaretlediğimize normalde gümrükten geçmesi gerekiyor. ama asıl sorun fiyat değil. sporcu besinleri fiyatı ne olursa olsun takılabiliyor. elektronik giysi vs. bayramlarda sorun olmuyor ama ben bayram olmadığı zamanlarda bile 100 € nun altında alışveriş yapıp takılan arkadaşları tanıyorum. Ama 100 € nun üstünde yapıp takılmayanlarda var son zamanlarda bunlarıda görüyorum. Arasındaki fark ne onu malesef bilmioyrum :( takılmayacağını bilsem bende sipariş vereceğim,bir yolu var ama henüz tam anlayamadım :( bence sen yinede yüklü sipariş verme derim ben..

Arkadaşlar siz gerçekten insanı deli edersiniz böyle giderse ben üyeliğimi silecem , 75 sayfanın en az 25 sayfasında olayın 100 euro sınırı ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını anlattık sizlere ama niye anlamak istemiyosunuz çözemiyorum bunu bilerekmi yapıyosunuz anlayamıyorum , bayram ve yılbaşında limitin 300 euro olmasının manası şudur , türkiyeye giriş yapan adam yanında 300 euroluk gümrük tebliğine uyumlu eşyayı gümrüksüz sokabilir veya geldikten sonra arkasından getirtebilir yani sizin internetten yaptığınız veya başka bir şekidle aldığınız ürün KESİNLİKLE BU KAPSAMA GİRMEZ !!!!

Besin takviyeleri tarım ve köy işleri bakanlığının izini veya onayı olmadan bireysel veya satış amaçlı getirelemez

Umarım Anlamışsınızdır

firebird bu kadar sinirlenicek bir şey yok. ki seninde bilmediğin şeyler var gördüğüm kadarı ile.
bayram tatillerinde yanında getirme diye bir şey yoktur. Bayram tatillerinde insanların akrabaları birbirlerine hediye gönderirler. bu yüzden yurtdışından gift olarak declare edilen ürünler 300 € sınırlaması nı geçmeyecek şekilde gümrükten geçmek zorundadır. zorundadır diyorum ama geçer demiyorum. çünkü bazı gümrük memurları bu kuralı ihlal edebilirler. yada ihlal etmeye çalışırlar. nerdenmi biliyorum? Gümrük işletme mezunuyum. Sen bu konuyu bildiğini gösterirsen karşındaki gümrük memurunu bununla tehdit edersen inan o hiç bir şekilde sana gıkını çıkaramaz. ama bazı önemli noktaları var. ürün hediye olmalı,bu yüzden ürün sana bir firmadan gelmemelidir. içine fatura koyulursa ve gelen yer bir şirket olursa prosedür tamamen değişir.. bu tabiki benim normal mallar için söylediğim. Sporcu ürünlerine gelince söylediklerin doğru,ama sana bu konuda da katılmadığım bir nokta var. 2 aydır arkadaşım sürekli ürünlerini sokuyor ve abartısız her gün sipariş veriyor. Ve ürünler sürekli gümrükten patır patır geçiyor. ki arzu edersen özelden sana geçen bir ürünün tracking ini gönderebilirim. ne kadar büyük bir koli olduğunuda görürsün. Bunun bir yolu var nasıl olduğunu bilmiyorum. tek dileğim bunu öğrenebilmek.. Ama bu kadar sinirleneceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. ben 75 sayfayı başından sonuna okudum. ama dile kolay 75 sayfa herkes okumak istemeyebilir,k Ki sinirlendiğin ben olmadığım halde bu beni bile rahatsız etti,biraz daha anlayışlı olman dileğiyle..

Saygılar..

firebird bu kadar sinirlenicek bir şey yok. ki seninde bilmediğin şeyler var gördüğüm kadarı ile.
bayram tatillerinde yanında getirme diye bir şey yoktur. Bayram tatillerinde insanların akrabaları birbirlerine hediye gönderirler. bu yüzden yurtdışından gift olarak declare edilen ürünler 300 € sınırlaması nı geçmeyecek şekilde gümrükten geçmek zorundadır. zorundadır diyorum ama geçer demiyorum. çünkü bazı gümrük memurları bu kuralı ihlal edebilirler. yada ihlal etmeye çalışırlar. nerdenmi biliyorum? Gümrük işletme mezunuyum. Sen bu konuyu bildiğini gösterirsen karşındaki gümrük memurunu bununla tehdit edersen inan o hiç bir şekilde sana gıkını çıkaramaz. ama bazı önemli noktaları var. ürün hediye olmalı,bu yüzden ürün sana bir firmadan gelmemelidir. içine fatura koyulursa ve gelen yer bir şirket olursa prosedür tamamen değişir.. bu tabiki benim normal mallar için söylediğim. Sporcu ürünlerine gelince söylediklerin doğru,ama sana bu konuda da katılmadığım bir nokta var. 2 aydır arkadaşım sürekli ürünlerini sokuyor ve abartısız her gün sipariş veriyor. Ve ürünler sürekli gümrükten patır patır geçiyor. ki arzu edersen özelden sana geçen bir ürünün tracking ini gönderebilirim. ne kadar büyük bir koli olduğunuda görürsün. Bunun bir yolu var nasıl olduğunu bilmiyorum. tek dileğim bunu öğrenebilmek.. Ama bu kadar sinirleneceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. ben 75 sayfayı başından sonuna okudum. ama dile kolay 75 sayfa herkes okumak istemeyebilir,k Ki sinirlendiğin ben olmadığım halde bu beni bile rahatsız etti,biraz daha anlayışlı olman dileğiyle..

Saygılar..

Sen gümrük bölümü mezunu olabilirsin ama ben 2006 yılındaki mevzuatın içeriğinden bahsediyorum ve orda yolcu ibaresi yer alıyor iyi okumanı tavsiye ederim Gümrük müsteşarlığına telefon ettim ve yazılı olarak gerekli dökümanı fakslattırdım elimdede mevcut adresini ver kargo yapayım istersen

senin arkadaşın getirmeye devam etsin elebt birgün takılır zaten konumuz kimin neyi geçirdiği değil , konumuz şu yurtdışından supplement getirmek için neler yapmak gerekir ? , normal yollarla gelmiyor , illegal yollarla geliyor veya küçük paketler gibi şans eseri gözden kaçıyor ve geliyor ---- bunların dışında 100 euro , gift , hafif paket , şahıs gönderisi vs konuyla tamamen ilgisiz şeyler

ok dostum sen haklısın. kusura bakma. kendi mesleki bilgimi bana anlatıyor birde yazı faxlamak istiyorsun. 7 lbs lik bir pakete sizce küçük ve gözden kaçabilecek derseniz ben bilemiyorum.

arkadaşım amerikaya gidiyor parayı ona vericem dönüşte bagajında getiricek daha önce deneyen arkadaşlarım var hiç sorun cıkmadı en temizi yanında getirmek sanki inşallah aksilik cıkmaz

arkadaşım amerikaya gidiyor parayı ona vericem dönüşte bagajında getiricek daha önce deneyen arkadaşlarım var hiç sorun cıkmadı en temizi yanında getirmek sanki inşallah aksilik cıkmaz

o yöntemle ancak tek tük ürünler getirilebilir.. maksat eğer bendeki gibi bütün bir stack oluşturmaksa veya stock yapmaksa biraz zor:(

Bende 3gün önce netirition.comdan 1adet 5lbs lik 2 adet de 1.65 lbslik muscle milk getirttim 96 dolar ürünler ,97 dolar da kargo tuttu. Porblemsiz ve 3günde evime geldi . Bilgilendirmek için söylüyorum...

Bu arada FEDEX le geldi ürünler...

fedex işini gerçekten iyi yapıyor.ürünler türkiyeye geldiği gibi hemen dağıtıma çıkıyor.benim de siparişlerim 4 günde geldi.hafta sonu olunca 6-7 günü bulur demişlerdi ama olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı