Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
17sinde çıkan kargom hala gelmedi. fransa civarlarında şu an. nerdeyse bir hafta oluyor. ban_
Anlamadim ki resmi tatilleri var mi yok mu bilgimde yok ama nicin gecikir bu kadar anlam veremedim bende

netrition.com dan siparişlerimi veriyorum.
150 avro ama ben 150 doları aşmıyorum.
lbs olarak 20 lbs ye kadar çıktım 6-7 kez sipariş verdim hiç bir sorun yaşamadım. totalde 2 kutum falan kontrol edildi hatta (gümrük bantı olan 2 kutum geldi tek)
300 dolarlık malzeme sokma olayları hurafedir,denemesi bedava gözünüzün yaşına bakmazlar =) tavsiyem şudurki atıyorum 300 dolarlık ürün alıcaksınız ,2 farklı sepet yapın 150 dolardan (ürün değeri kargo hariç , toplamda paketlerım 220-250 dolar arası oluyor) 2 farklı adrese ard arda siparişinizi verin.. ben genelde kendıme sıparısı verdıkten 1 saat sonra arkadasın adrese verıorum . hediye olarak işaretliorum ,bi sorun çıkmadı inşallahta çıkmaz

Anlamadim ki resmi tatilleri var mi yok mu bilgimde yok ama nicin gecikir bu kadar anlam veremedim bende

sorun, zorlu kış koşulları,kar fırtınaları..bilgiyi bodybuilding.com canlı operatörden aldım..benimde bu hafta verdiğim 2 sipariş cok gecikti(biri 8 günde geldi diğerinde de 3. gün hala avrupaya ulaşmadı bile)

sorun, zorlu kış koşulları,kar fırtınaları..bilgiyi bodybuilding.com canlı operatörden aldım..benimde bu hafta verdiğim 2 sipariş cok gecikti(biri 8 günde geldi diğerinde de 3. gün hala avrupaya ulaşmadı bile)

operatör sallamiş biraz bence DHL cayır cayır taşıyor.4 günde Los Angales-İzmir.

1 Mart 2010 tarihi değişmiş 24 Şubat 2010 olmuş şimdi baktığım kadarıyla. FedEx bu sefer saçmaladı :)

operatör sallamiş biraz bence DHL cayır cayır taşıyor.4 günde Los Angales-İzmir.

operatörün salladığı falan yok bence,geçen hafta zorlu hava şartları vardı,weather.com a girip bakmaktan daha kolay birşey yok..bodybuilding.com un coğu ürünü Boise'den çıkış yapıyor..senin verdiğin örnek ise Los Angales..Boise ile aralarında enlem farkı var..örneğin şuan LA de hissedilen sıcaklık +8 ilen Boise'de -7...fedex'in paterni biraz daha kuzeyde kalıyor..sorun orada...

1 Mart 2010 tarihi değişmiş 24 Şubat 2010 olmuş şimdi baktığım kadarıyla. FedEx bu sefer saçmaladı :)

fedex zaten çoğu zaman,belli bir süre sonra bilgileri güncelliyor..varış süresini hatta kargo ağırlığı bile değişime uğrayabiliyor güncelleme ile

NJ'de belli bir afet durumu yok. Başka bir yerde de -7 olması ya da kar yağması taşımaya engel olamaz, mevsime bağlı olarak o coğrafyanın her zaman yaşadığı şeyler. Kıyamet koptuğu falan yok yani.

Arkadaşlar bu başlık altında sizlere elimden geldiğimce yardımcı oldum ve bir çok bilgiyi gerek yönetimle gerek özel mesaj ile sizlerle paylaştım !!!

Bizim burda yaptığımız şeyin yasalar ile bağlantısı yok önce bunu anlayın ve burda mevzuatı birbiriniz ile tartışmayın rica ediyorum !!

sizler zannediyormusunuz bu ürünlerin ithalatçıları bu başlığı takip etmiyor ???

Geçen yıl paketlerin ardı ardına çakıldığı bir süreç atlattık ve bunu bir çok üyemiz çok iyi biliyor

Bunun nedeni gümrük bakanlığına yapılan ihbarlardır çünki bazı sporcu olduğunu iddaa eden şahıslar açıkartırma sitelerinde dükkan açıp sporcu gıdası satarak büyük rant elde etti !!

Bugün protein tozunu 120 liraya alıyoruz sizce neden ???

Çünki Amerikadan getirip satanların hepsi büyük darbe yedi distribütörler fiyatları düşürünce ve şuanda türkiyede distribütörlüğü olan markaların malları açık artırma sitelerinde koruma altında !! eğer satışa açarsanız distribütör şikayet edip kapattırabiliyor

Şuan herşey iyi çünki distribütörlerin bakanlığa herhangi bir şikayeti yok !!!

bu şikayetler olmadığı için takılan paket şuanda yok !!! ama bu değildirdki heppp böyle sürecek çünki yapılan iş yasalara aykırı

Tamam spor yapıyoruz kendimize getiriyoruz ama koyulan resimlere ve paylaşılan kargo bilgilerine bakan birisi şöyle düşünebilir

" adamlar koli koli getirip satıyolar vergisiz ve haksız kazanç elde ediyolar"

gümrük bakanlığı bizim bir supplement kürümüzün kaç kutu malzemeden oluştuğunu bilmez onlar malzemenin adedine bakar ve şöyle bir inceledim herkes toplamda 8-10 parça malzeme getiriyor

Supplement getirin ama herşeyi ince ince anlatmayın yardım isteyene özel mesaj gönderin istediğiniz gibi yardım edin ama herkesin okuyabildiği ve google arama sayfalarında gözükebilen bir forumda

" paketime gümrük bantı yapışmış ama bakmamışlar bile şimdi bi sipariş daha vercem" yazmayın !!

çünki karşı tarafa kek muamelesi yaparken krem şanti olursun ruhun duymaz

Şu tarihte sipariş verdim şu kadarlıktı elime ulaştı yazıp bitirin detay isteyene soru sorana özelden yardım edin

Son düzenleme:
Firebird, dediklerini destekleyen (supplementlerin bu şekilde ülkeye girişiyle alakalı bir yasak olduğuna ilişkin) mevzuata dair bir kaynak gösterebilirsen sevinirim.

BB.com dan Vermiş olduğum BSN No-Explode ve Gaspari Mitotropin siparişi İstanbula ulaşmış yarın fln da elimde olur herhalde :) İçime su serpen arkadaşlara teşekkürler :)

fenomen seninle bu konuyu tartışmama veya sana bir döküman göstermeme gerek yok , gümrük muhafaza müdürlüğünü ara !!! amerikadan babanneme vitamin aldım 2 kutu ne yapmam lağzım diye sor !!!

Devlet hastanesinden ilgili ilacın adının yazılı olduğu heyet raporunu getirerek alabilirsiniz diyecek !!!

Sporcuyum kendime protein ve vitamin getirmek istiyorum diye sor

Sağlık bakanlığından getirdiğiniz ürünlerin analizini içeren ve sağlığa uygunluğunu belgeleyen bir rapor getirerek ve vergilerini ödeyerek alabilirsiniz diyecek

BB.com dan Vermiş olduğum BSN No-Explode ve Gaspari Mitotropin siparişi İstanbula ulaşmış yarın fln da elimde olur herhalde :) İçime su serpen arkadaşlara teşekkürler :)

Gümrükten bugün geçti ise bu akşam en geç 8 gibi elinde olur sanıyorum. Genelde gümrükten geçtiği saate göre dağıtıma koyuyorlar, bana her seferinde akşam 7'den sonra ulaşmıştı.

Ben demişim ki: "Firebird, dediklerini destekleyen (supplementlerin bu şekilde ülkeye girişiyle alakalı bir yasak olduğuna ilişkin) mevzuata dair bir kaynak gösterebilirsen sevinirim."

Tartışma yaratacak bir şey söylememişim henüz, görüldüğü üzere...

...

Bu konuyu imza yapacak kadar madem biliyorsun, yurtdışından supplement getirimine ililşkin T.C. yasalarını bizlerle de paylaş bizler de bilelim.

Doğru ya da yalan söylüyorsun demiyorum dikkat edersen, paylaş diyorum, kaynak göster diyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Tekrarlıyorum, kaynak gösterirsen sevinirim. Herkes de denileni daha bir dikkate alır.

Birbiriyle gereksiz sidik yarışı tutturan kullanıcılar bence boşuna kendinizi rahatsız ediyorsunuz.

Kağıt üzerinde en sert ve görünürde en sağlam prosedürlerin uygulandığı ülkelerden biriyiz ama pratikte en fazla kaçakçılık, rüşvet ve dikkatsizliğin yapıldığı ülkelerden biride bu ülke.(Dünya üzerinde) Allah'ın kağıt parçası için size eziyet çektiren zihniyet; bir başkasına gani gani peşkeş çeker. Emniyette ortalama 4 günde çıkartılan ve prosedüründen geçilmeyen pasaport için öğleden önce gidip başvuru yapıp, öğleden sonra alırsın. Millet konsoloslukta 1 ay sonraya gün alırken ve vize için haftalarca beklerken sana ertesi güne gün verilir ve 2 gün sonra vizen basılır.

Değil protein tozu, Ist.-Çapa'da kaçak ilaç getiren şahsiyetlere istediğin fiyata istediğin ilacı ve/veya bazı uyuşturucu maddeleri 2 gün sonra elinde görmen mümkündür. Herkes de bunun farkında yani kimsenin gelip forumlara bakarak birşeylere uyanacağı ya da bilmediği şeyleri öğreneceği yok, herşey gözler önünde yapılmakta zaten.

Fenomen gümrük mevzuatında ithalatı özel izin gerektiren ürünler kategorisine giriyor vitamin ve ilaçlar

NJ'de belli bir afet durumu yok. Başka bir yerde de -7 olması ya da kar yağması taşımaya engel olamaz, mevsime bağlı olarak o coğrafyanın her zaman yaşadığı şeyler. Kıyamet koptuğu falan yok yani.

o dereceleri LA ve Boise enlem farkı için verdim..senin siparişin neden geç kaldı beni ilgilendirmez ama benimki live chatteki operatorun dediği gibi hava sartlarından olması kuvvetle muhtemel..ayın 10u civarı sorunlar vardı..
olan83jkcppp9rahpgnd.bmp

uçusun iptal olması için kıyametin kopması gerekmez,havacılıkla ilgili olduğun kesin(hho)bunu biliyosundur..fedex belki buyuzden ince eleyip sık dokuyordur..

453soi0ca4odvzhxlsz3.bmp

sonuc olarak siparişleri geciken arkadaslar endişelenmesin..

Konuştuklarımızla alaka kurulamayacak verdiğin linkteki yazıyı aynen kopyalıyorum:

" Enteral beslenme ürünlerinin ithal izinleri ve fiyatlandırma işlemleri 4 Haziran 2001 tarih ve 3584 sayılı Sağlık Bakanlığı Makam Onayı ile (bu tarihten itibaren) Bakanlık Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.
1.Dilekçe;
--İthalatı gerçekleştiren kuruluşun ünvan ve adresini içermelidir.
--Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne hitaben yazılmalıdır.
--İthalatçı kuruluş mühürü ile yetkilisinin imzası bulunmalıdır.

2.Kontrol Belgesi;
--Orijinal, 6 adet olmalıdır.
--31.12.2003 tarih ve 25333 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 2004/4 sayılı “Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ’in EK:3 bölümüne uygun olarak yazılmalıdır.
--İthalatçı kuruluş mühürü ile yetkilisinin imzası bulunmalıdır.
--G.T.İ.P. numarası doğru yazılmalı ve G.T.İ.P. numarasının yanında “(tıbbi amaçlı)” ifadesi yer almalıdır.
--Malın kullanılacağı yer olarak “tıbbi amaçlı beslenmede” ifadesi yazılmalıdır.
--Madde adı ve miktarı yönünden proforma fatura ile uyumlu olmalıdır.

3.Proforma Fatura;
--1’i orijinal olmak üzere 5 adet olmalıdır.
--Orijinalinde 750.000 TL, fotokopisinde 250.000 TL. damga pulu olmalıdır.
--Bakanlığa başvurulduğu tarihte 6 aydan eski tarihli olmamalıdır.
--İthalatçı kuruluşun ünvan ve adresi yer almalıdır.
--Madde adı ve miktarı yönünden kontrol belgesi ile uyumlu olmalıdır.
--Türkçe çevirisi olmalıdır.

4.Sağlık Sertifikası;
--Orijinal olmalıdır.
--İthal edilecek ürünün üretildiği ülkenin (menşei) yetkili sağlık kuruluşunca onaylı (mühürlü ve yetkili tarafından imzalı) olmalı, yeni tarihli ve ithal edilen ürünün sağlığa zararlı olmadığı o ülkede aynı amaçla üretilip tüketildiği belirtilmelidir.
--Türkçe çevirisi noter tasdikli olmalıdır.
--Sertifika üzerinde süre belirtilmiyorsa 1 yıl süreyle geçerlidir.

5.Analiz Sertifikası ve Spesifikasyon Belgeleri;
--Orijinal olmalıdır. Düzenlenme tarihinden itibaren 12 ay geçerli olmalıdır.
--Üretici firma tarafından hazırlanmalı ve yetkilisinin imzasını taşımalıdır.
--İçerdiği değerler uluslararası (varsa TGK ürün tebliğine yoksa Codex Alimentarius, AB direktifi vb.) mevzuata uygun olmalıdır.
--Ürünün bileşimi ( ana madde, ingrediyen, katkı maddeleri, vitamin ve mineraller ) ad ve yüzde miktarları ile 100 kkal.deki miktarları yer almalıdır.
--Analiz sertifikası, mikrobiyolojik analizi de içermeli; total mezofilik aerobik bakteri, Koliform, E.Coli, Salmonella, Staphylococcus aureus gibi mikrobiyal değerleri kapsamalıdır.
--Türkçe çevirisi olmalıdır.
--Üç adet fotokopisi dosyaya eklenmelidir.

6.Seri Numarası, İmal ve Son Kullanma Tarihi;
-- Analiz sertifikası ve / veya proforma fatura üzerinde yer almalıdır.
7.Etiket Örneği;
-- Ürünün yurtdışında satışa sunulan orijinal etiket örneği
-- Ürünün Türkiye’de satışa sunulacak olan Türkçe etiket örneği ve 3 adet fotokopisi
-- Ürünün Türkiye’de satışa sunulacak olan Türkçe etiket örneği 25 Ağustos 2002 tarih ve 24857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi- Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği (Tebliğ No: 2002/58) ile 24 Aralık 2001 tarih ve 24620 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğine (Tebliğ No: 2001/42) uygun olarak hazırlanmalıdır.
-- “Sağlık Bakanlığının ..... tarih ve ........ sayılı izni ile ithal edilmiştir” ibaresi yer almalıdır.
--Etiket üzerinde fiyat küpürü bulunmalıdır.
--Bakanlığa verilecek etiket örneği firmaca kaşelenip "

Verdiğin linkin supplementlerle ilgili olduğu doğru... Şu linkte lakin dediğin şekilde supplementlerin ülkeye girişiyle alakalı bir yasak olduğuna ilişkin mevzuata dair bir açıklama yer almamakta...

Edit: Mesajını bu kadar erken silmeseydin keşke : ) Neyse arkadaşın sözde verdiği link şudur:

http://www.saglik.gov.tr/TR/Genel/B...4CFB32E1805CD970DFEFF4F4&Vurgulanacak=vitamin

Moderasyondailer isterlerse silinen mesajını kontrol edebilir.

Firebird, kusura bakma ama seni bu konuda daha fazla kaale alamayacağım. İyi günler...

Son düzenleme:
o dereceleri LA ve Boise enlem farkı için verdim..senin siparişin neden geç kaldı beni ilgilendirmez ama benimki live chatteki operatorun dediği gibi hava sartlarından olması kuvvetle muhtemel..ayın 10u civarı sorunlar vardı..
olan83jkcppp9rahpgnd.bmp

uçusun iptal olması için kıyametin kopması gerekmez,havacılıkla ilgili olduğun kesin(hho)bunu biliyosundur..fedex belki buyuzden ince eleyip sık dokuyordur..

453soi0ca4odvzhxlsz3.bmp

sonuc olarak siparişleri geciken arkadaslar endişelenmesin..

Haklısın neticede tüm dünyada soğuk bir kış yaşanıyor ve illaki kar yağması gerekmiyor söylediğin gibi deniz ve hava yollarının ertelenmesi adına fakat ben bu kadar büyük sorunların yaşandığını sanmıyorum çünkü böyle bir uyarı ile karşılaşmamıştım. Ama güncelliğini bilmemekle beraber upload etmiş olduğun yazıda bu durum mevcut, teşekkürler bekleyen arkadaşlar adına bilgi verir umarım.

wheyim tükenmek üzere ve optimum ile twinlab un değerleri hemen hemen aynı olduğundan kargo ücreti beni cezbederek iherb den ikinci yurt dışı siparişimi vericem.
twinlab 5 lbs whey alacağım. tek ürün umarım sorun çıkmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı