Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar bır sıte buldum herseyıyle mukemmel asagıda sıtenın butun avantajları nı belırttım denemek ısteyen arkadaslara tavsıyemdır bakıyemı guncellıyıp ılk sıparısımı vermek ıstıyorum , forumda bu sıteden alısverıs yapanlarda var arastırırsanız gorursunuz

1)sıte turkıyeye gonderım yapıyor

2)sıte de kargo ucretlerı fedex economy=41 $ ve fedex prıorıty=44 $ usps aırmaıl =42$

3)sıtedekı ındırım kuponlarınıda bır kac sayfa otede vermıs oldugum yurtdısındakı tum alısverıs sıtelerındekı kuponların oldugu yerden 2 ındırım kuponu buldum
%81 lık ındırım kuponu =xanga (yaklasık 9 dolar gıbı bır ındırım )
%77 lık ındırım kuponu=myspace

sıtede fıyatlar 3 asagı 5 yukarı aynı optımum whey gold standart = 43 dolar

sıteyı ıncelemenızde yarar var

ADRES= http://americasnutrition.com

Şöyle bir göz attım siteye ama marka olayında sıkıntı var gibi geldi biraz. Birde 10lbs için sorduğun soruya , daha önce 20lbs geçirenlere şahit oldum ama risk alma derim.

arkadaşlar bence gereksiz panik yapıyorsunuz
iş sabittir ilk seferde herkes panik yapar ama sonra bakarsınki her siparişinde daha fazlasını geitrtiyorsun ama hiçbirşey olmuyor
bence kutu başına 10kiloyu geçmeyin de naparsanız yapın

arkadaşlar bence gereksiz panik yapıyorsunuz
iş sabittir ilk seferde herkes panik yapar ama sonra bakarsınki her siparişinde daha fazlasını geitrtiyorsun ama hiçbirşey olmuyor
bence kutu başına 10kiloyu geçmeyin de naparsanız yapın

Doğru diyorsun fakat haksızmıyım bilmiyorum ama ''Whey'' getirtmenin pek anlamı yok çok fazla kilolarda almıyorsan. Zaten kargo paralarını şişirende o sanıyorum, haksızmıyım? Koli'de büyüyor kiloda artıyor.

Arkadaslar Netritiondan asagıdaki siparişleri vermeyi düşünüyorum acıkcası da biraz korkuyorum daha önce bu tutarda sipariş verenler mutlaka olmustur yada bana fikir verebilecekler mutlaka olacaktır sizce ne olur cok riskli .

[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]

71-0007[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]MuscleTech[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Nitro-Tech Hardcore Pro Series, Vanilla Milkshake[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]4 lb.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$54.99[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$54.99[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]
52-0089[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Universal Nutrition[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Animal Cuts[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]42 pk can[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$33.95[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$33.95[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]52-0092[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Universal Nutrition[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Animal Nitro[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]44 packs[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$38.95[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$38.95[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]52-0018[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]Universal Nutrition[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]GH Max[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]180 tablets[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$19.95[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$19.95[/SIZE][/FONT]

Total: [FONT=Arial, Helvetica][SIZE=-1]$147.84[/SIZE][/FONT]

PhobiaBenjamin usta çok dikkat çekmeyecek büyüklükte bir kutu değil ise tek ürün olduğu için gümrükten geçer kanaatindeyim fakat fiyat sınırına dikkat et kargo dahil max 15o avro.

Ercinayhan senin siparişinde kargo fiyatını ekleyince 15o avroyu geçer.Gümrüğe takılma ihtimali var yoksa ağırlığında bir sorun çıkmaz ha 3 kutu ha 4 küçük kutular sonuçta o kadar didiklemezler diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
whey gibi ürünleri getirtmenin mantığını anlayamamışımdır oldum olası 5lbs lik bir ürün için 60 dolar civarı kargo ödüyoruz türkiyedekinden 5 10 lira daha ucuza geliyor, ama gümrükte takıldı mı geçtimi bir sürü dert.

PhobiaBenjamin usta çok dikkat çekmeyecek büyüklükte bir kutu değil ise tek ürün olduğu için gümrükten geçer kanaatindeyim fakat fiyat sınırına dikkat et kargo dahil max 15o avro.

Ercinayhan senin siparişinde kargo fiyatını ekleyince 15o avroyu geçer.Gümrüğe takılma ihtimali var yoksa ağırlığında bir sorun çıkmaz ha 3 kutu ha 4 küçük kutular sonuçta o kadar didiklemezler diye düşünüyorum.

Axatan benım bıldıgım kargo harıc 100 euro cunku kargo ucretı fatura uzerınde yazmadıgı ıcın sadece urun sınırı ıcın 100 euro muhabbetı var

dostum, bak hala bilmiş bilmiş konuşuosn. BB.com dan sipariş aldın evet. Ancak BB.com'un da saçmalığı orada. Shipping'in ayrı yazılması gerekirken o rakamı toplayıp yazıyor. Bir risk de orada oluşuyor.

Eğer ebay'den veya dealextreme.com gibi alışveriş sitelerinden daha önce alışveriş yapmışsan ki ben xbox 360, wii, ipod nano vs (Getirdiim en pahalı şeyleri saydım) getirdim. Kargo ücreti asla vergi sınır ücretinin içinde sayılmaz. Bunu bilesin... İnsanları yanlış yönlendirmeyin...

Arkadaslar neye dayanarak bu kadar kesin ifadelerle konusuyorsunuz anlamiyorum.

Ekte bodybuilding.com sitesinden yaptigim alisveris neticesinde gelen urunlerimin ve faturalarinin goruntuleri var. Alisverisi pazartesi gunu paypal ile yaptim ve urunler cuma gunu elime gecti.

Ismi "commercial invoice" olarak gecen belge (ilk uc screenshot) kolinin uzerinde duruyor ve gumrukten gecerken kolinin icerigi hakkinda bilgi vermek amaci guduyor. Ekran goruntulerinden gorulebilecegi uzere bu kagida gore aldigim urunlerin toplam bedeli 116$ ve bu bedele 49.9$ olan kargo bedeli dahil DEGIL. Koli uzerindeki belgelerde sadece icerisindeki urunlerin isimleri ve maddi degerleri belirtilmis durumda. Kargo bedeli ile ilgili hicbir ibare yok.

Ancak "sales receipt" isimli diger ekran goruntusunden gorulebilecegi gibi burada toplam tutara kargo bedeli dahil edilmis. Fakat bu belge kutunun icerisinde. Disaridan gorulebilmesi mumkun degil.

Ozetle kutu uzerindeki faturada kargo bedeli toplam tutarin icine eklenmiyor. Bu da urun gumrukten gecerken bizim isimize geliyor.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

Eklentiler

• bbcom 002.jpg
    bbcom 002.jpg
    35,3 KB · Görüntüleme: 405
  • bbcom 003.jpg
    bbcom 003.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 410
  • bbcom 005.jpg
    bbcom 005.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 387
  • bbcom 006.jpg
    bbcom 006.jpg
    77,6 KB · Görüntüleme: 397
  • bbcom_ 002.jpg
    bbcom_ 002.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 426
dostum, bak hala bilmiş bilmiş konuşuosn. BB.com dan sipariş aldın evet. Ancak BB.com'un da saçmalığı orada. Shipping'in ayrı yazılması gerekirken o rakamı toplayıp yazıyor. Bir risk de orada oluşuyor.

Eğer ebay'den veya dealextreme.com gibi alışveriş sitelerinden daha önce alışveriş yapmışsan ki ben xbox 360, wii, ipod nano vs (Getirdiim en pahalı şeyleri saydım) getirdim. Kargo ücreti asla vergi sınır ücretinin içinde sayılmaz. Bunu bilesin... İnsanları yanlış yönlendirmeyin...

Hala daha bilmiş bilmiş konusuyon deme bana. Adam BB'den sipariş verecek, o yuzden bilgilendirme amaçlı yazdım. Zaten msn'den konustuk. Senin başına kötü olay gelmiş. Üzücü birşey ama mıllete bir hışımla yazı yazmamalısın.

BB.com'dan sipariş verenlerin çoğu kargonun tutara dahil edildiğinden şikayet ediyorlar, seninki istisna mı acaba? Bu arada snozzlm arkadaşım ben ötü bi olay yaşadım evet, ama bu tarz sorunlar artık çocuk oyuncağı, sorun benim alışveriişi sadece sanal kart bilgilerimi girmemden kaynaklandı. Normal paypaldan yapsaydım senin gibi alışverişi halledebilirdim. O yüzden "hışımla" falan yazdığım yok. Yanlış bir bilgi görünce düzeltiyorum. Hepsi bu...

Arkadaslar nette gezınırken bir köşe yazarının yazısını buldum , gumruk konusunda burda tartıstıgımız cogu konuya acıklık getırecek sekılde bır yazı yazmıs yazının ıcerıgını kopyalayıp alta yapıstırdım yazının orjınalını gormek ıstıyenler asagıdakı tıkla yazısına tıklasın

ERKAN ÇELEBİ HÜRRİYET GAZETESİ

İnternet’ten gümrüksüz alışverişin tam zamanı

ŞİMDİ, İnternet'teki Amazon.com, ebay.com, streetprices.com, buy.com gibi uluslararası sitelerden gümrüğe takılma endişesi duymadan, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmanın tam zamanı.

Özellikle elektronik cihazlarda yaşanan gümrük sorunu, Başbakanlık Gümrük Müşavirliği'nin aldığı bir karar sayesinde, bayram, yılbaşı gibi özel dönemlerde yaşanmıyor. Posta ya da kargo yöntemiyle yurt dışından yapılan sipariş ya da hediyeler, gümrük vergisinden muaf tutuluyor.

Bu da, Ramazan ve Kurban Bayramı ile yılbaşı dönemlerinden oluşuyor. Bayram ve yılbaşı tatilinden bir ay öncesiyle bir ay sonrasını kapsayan bu ikişer aylık dönemlerde, postayla gönderilen elektrikli ve elektronik cihazlar için gümrük vergisi alınmıyor. Böylece, gümrüğe takılma riski de ortadan kalkıyor.

BAYRAM HEDİYESİ

Ancak, bunun da bazı sınırlamaları bulunuyor. Bu sınırlamada da fiyat unsuru ön plana çıkıyor. Ayrıca, postayla gelen ürünün ticari amaçlı olmaması, sadece şahsi, ailevi veya hediyelik eşya niteliğini taşıması gerekiyor. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın kararına göre, posta ya da hızlı kargo sistemiyle yurt dışından gelen bu ürünlerin fiyatı, 300 Euro ya da 400 doları geçemiyor. Aştığı taktirde, vergi ödemeyi de göze almak gerekiyor.

GÜMRÜKLÜ

Şayet yurt dışından postayla gelen siparişler, Şeker ve Kurban Bayramı ya da yılbaşı tatilinin dışında kalan bir döneme denk gelirse, bu kez de gönderilen ülke ön plana çıkıyor. Böyle dönemlerde, paket ya da koli, Amerika'dan gönderildiğinde 200 dolara kadar herhangi bir gümrük vergisi uygulanmıyor.

Ancak, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gelen ürünlerde, bu kez muafiyet limiti, 100 Euro ya da 130 dolara düşüyor. Kargo ücretinin de dahil olduğu bu fatura değerinin altında kalan hiç bir ürün için gümrük vergisi ödenmiyor. Fatura değeri 100 Euro'yu aşan ürünlerde ise Avrupa Birliği'ne üye ülkelerden gönderilen siparişlerde yüzde 18, bunların dışında kalan ülkelerde ise maksimum yüzde 25 gümrük vergisi alınıyor.

Yurt dışından gelen ürünler şayet gümrüğe takılırsa, bu kez de belli bir prosedür uygulanıyor. Bunun sonucunda, paket şayet gönderilen ülkenin resmi posta şirketi tarafından gönderilmişse, gümrüğe takılan ürünü takip etmek oldukça zor oluyor. Bu da, standart postayla gelen ürünlerin gümrüklerde tek tek işleme tabi tutulmasından kaynaklanıyor. Ürünlerin ambalajında ağırlıkları, içerikleri ve fiyatlarına göre gümrüğe alınıyor. Bunda da bazı sorunlar yaşanabiliyor.

DAHA AZ SORUNLU

DHL, UPS, Fedex gibi uluslararası şirketlerle gönderilen ürünlerde ise görevliler kargonun içeriği ve değeri konusunda gümrük görevlileri anında bilgilendirildiği için gümrük işlemlerinde daha az sorun yaşanabiliyor. Ayrıca ürünün gümrüğe takılıp takılmadığını da, takip numaraları sayesinde kolayca izlemek mümkün oluyor.

Bu nedenle bayram ve yılbaşı, yurtdışı siparişlerinde en uygun dönemi oluşturuyor. Özellikle dijital fotoğraf makinesi, DVD oynatıcı, MP3 çalar gibi elektronik ürünlerde sorun yaşamak istemiyorsanız, şimdi İnternet'in başına geçip, güvenilir alışveriş sitelerini kullanarak 400 doları geçmeyen siparişlerinizi verebilirsiniz. Bu siparişler, seçeceğiniz kargo şirketi ve türüne göre 4 ile 20 gün arasında değişen sürelerde elinize ulaşacaktır.

Sun Java’yi genel kamu lisansIna taŞIyor

SUN’ın, uzun süredir gündemde olan Java’nın genel kamu lisansıyla (GPL) açık kaynak koduna taşınması sürecinde hazırlıklarının son aşamaya gelmek üzere olduğu açıklandı. Sun, Java platformunun mobil (ME) ve standart (SE) sürümlerini GPL lisansına taşımanın yanında, şu anda yaygın geliştirme ve dağıtım lisansı (CDDL) ile dağıtılmakta olan Java Enterprise Edition ve GlassFish referans uygulamasını da GPL lisansına taşıyacak. Böylece çekirdek Java platformu üzerinde değişiklik yapanlar, bunlara ait kodları serbest olarak dağıtmakla da yükümlü olacaklar. Bu durum her ne kadar ticari ürün geliştirenler açısından istenmeyen bir durum olsa da, Java platformunda evrensel uyumluluğu sağlamayı hedefleyen Sun’ın amacına hizmet edecek gibi görünüyor. OpenSolaris işletim sistemi ise CDDL lisansıyla dağıtılmaya devam edecek.

YAZININ ORJINAL LINKI TIKLA

bb.com 30-40 lira daha ucuza geliyor fakat sorunlu işte paypal ile alışveriş yapanlar paypala kredi kartı tanımlayıp mı alışverişlerini yaptılar?

2006 yazısı adamım, bi işe yaramaz :) Eski gümrük vergisi bilgilerini aktarmış...

bb.com 30-40 lira daha ucuza geliyor fakat sorunlu işte paypal ile alışveriş yapanlar paypala kredi kartı tanımlayıp mı alışverişlerini yaptılar?

bugun alışverişi paypalle rahatlıkla yaptım ve ürünler kargolandı..(kredi kartım paypalde onaylı)..5 gün önce kredi kartı ile yaptığım alışveriş ise hala muhasebeleşme bekliyor..paranın iadesini bekliyorum

Değerli üyelerimiz
Sizlerden ricam başlıkta zaten yıllardır bahsedilen konuları tekrar tekrar sormamanız ve chat yapar gibi sık sık değil mesaj yazar gibi biriktirerek yazmanız..

Ayrıca kişilere nickleri dışında hitap etmeyelim ve türkçeyi düzgün kullanalım..

teşekkürler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı