Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
teşekkürler ben de okudugum kadarıyla 4lbs yi geçmesin diyolar ve alacaksam 4 lbs yi geçmemesine 100usd nin üstünde olmamasına dikkat ediyorum

Arkadaşlar İzmirdeki gümrük görevlileri inanılmaz kıl.Bence getirtmeniz çok sorun olur.Binbir kıllık çıkartıyorlar..Gümrük müşavirlerine kadar gittim malımı alamadım

şu kısmı anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim...

girdigim adres ile ekstre adresim aynı mı olması gerekiyor?

ve kargo adresimi bi sonraki sayfada mı giriyorum?

şimdiden teşekkürler...

Eklentiler

• netrition.JPG
    netrition.JPG
    57,1 KB · Görüntüleme: 374
şu kısmı anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim...

girdigim adres ile ekstre adresim aynı mı olması gerekiyor?

ve kargo adresimi bi sonraki sayfada mı giriyorum?

şimdiden teşekkürler...

sanırım anladığın gibi..kartının ekstre adresi eğer verdiğin adresten farklı ise aşağıdaki bölüme giriyorsun..değilse girmeden geçiyorsun..

ebay dan sipariş veren oldum acaba , olduysa bizimle paylaşabilirmi ??

Nerden aldığın pek fark etmiyor. Asıl sorun gümrükten geçecek mi geçmeyecek mi :) Ebay da dahil ben çok şey aldım. Ama supplementle ile ilgili geçmeme sorunu ne onu anlamadım. Tozun içinde eroin getirirler diye mi düşünüyorlar hyper_ Yoksa hala ilaç mı sanıyorlar. Yoksa kazık yemeye devam etmemiz konusunda anlaşıyorlar mı...

Arkadaslar sizlere mujdeli haberim var. Hepimizin yasadigi gumruk sorununa gumruk mevzuatinda kisa sureli bir degisikligi haber etmek isterim. Gerci 20 agustosta duyurulmus ama bugun haberdar olmus bulunuyorum. Ramazan bayrami oncesi ve sonrasi 1 ayi kapsayan 400$`a kadar gumruk muafiyeti uygulamasi 20 agustos - 22 ekime tarihine kadar surecektir.
Kaynak: http://www.bidturk.com/vip/gumruk-muafiyeti-donemi

*Gerci daha dun izledigim sabah programinda cikan doktorun, sporcularin kullandigi ek destek urunlerindeki tehlike ile ilgili anlattiklari, biraz olsun beni tedirgin etse de. Bu firsati degerlendirmeden edemeyecegim.

http://www.bidturk.com/vip/gumruk-muafiyeti-donemi

Doktoru ciddiye alma :) Doktor dopinglerden bahsediyor olabilir. Bunları hala hastalara verdikleri ilaçlardan sanan doktor çok var. Sporcu doktoru o yüzden ayrı oluyor sanırım. Bunlar supplement. İlaç değil ek besin. Yemek yerine değil, adı gibi EK olarak kullanmak önemli tabi. Günlük ihtiyacının çoğunu değil azını bunlardan karşılamak gerekir. Sağlam beslenme olmadıktan sonra işe yaramadığını çoğu kişi denedi ve söyledi zaten.

Değerinin 100 euroyu aştığına karar verdikleri her şeyden vergi alırlar. 1 de aynı şeyden çok sayıda almamak lazım, ticari amaçlı derler. Supplement dışında her şeyi vergisiz aldım bugüne kadar. Bayramlarda falan hediye amaçlı diye kıyak yapıp sınırı yükseltiyorlar. :)

çok sayıdan kastınız nedir ? :) 2 çok mu mesela

bir de Green Magnitude (850gr) + Jack3d x2 (445gr) sorun olma ihtimali var mı ? hafif ama iki tane var bi üründen :D

2 çok değil bence :) 100 euroyu aşıp aşmamak da değil sorun. Yüzde kaç vergi alıyorsa aldığın ürünün belirledikleri değerinin o yüzdesini öder gümrükten alırsın. Sorun yukarıda dediğim gibi ürünün supplement olması. Bunu tam olarak öğrenmek lazım gümrükten geçip geçmeyeceğini nedenleriyle birlikte.

gümrükte özel olarak kısıtlama uygulanan ürünlerin ortak özellikleri var mı?Mesela BSN Cellmass neden sokulmuyor gümrükten?üzerinde cell yazdığı için mi?

Ürün sipariş vermeden önce geçip geçmeyeceğini nasıl öğrenebilirim? (adet fiyat sorunu yüzünden değil)

Gaspari Sizeon ile ilgili bu konuda bilgisi olan var mı sorun çıkartan bir ürün mü?

Hediye olarak yollasalar da aynı olur sonuç. Çünkü normalde alışveriş yaparken kendin de hediye olarak işaretletebiliyosun çoğu yerde. Zaten alınan her şey hediye olarak düşünüldüğü için 100 euroya kadar vergi yok. Gümrükten geçmemesi ürünün cinsiyle ilgili yani supplement olması. Supplementlere takmış olma sebeplerini 1 anlasak :) Yurtdışı alışverişle ilgili 1 forumda okumuştum, adam samuray kılıcı geçirmiş gümrükten :))))) Bizimki gayet zararsız ama neden...

Sorabilecek tanıdığı olan yoksa içimizde, mesaj atıp sormak lazım zahmet edip cevap verirlerse. Başka türlü kesin olarak 1 şey diyemeyiz. Anca şans eseri geçebilir diyebiliriz şu anki duruma göre.

Son düzenleme:
arkadaşlar benim bi sorum olacak.
ben şuan amerikadayım eylül 20 de türkiyeye dönüş yapıyorum.(bayramın 1. günü)
ben yurt dışından türkiyeye ne miktarda supplementer getirebilirim.
bi limiti vardır elbet bu limit nedir?
getiremeyeceğim ürün var mı?
vergi ödemek zorunda mıyım?
bunları faturalarıyla gümrükte ibraz etmek zorunda mıyım?
çok oldu galiba sorular.
beni aydınlatabilirseniz memnun kalırım.
teşekkürler....

Arkadaşlar, soracağım konu başlığın önceki sayfalarında belki yazılmıştır, kusuruma bakmayın.

Netrition diyor ki, şu şu şu ürünleri Türkiye'ye göndermeyeceğiz. İstediğim ürünlerden hiçbirisini göndermeyeceğini söylüyor kısacası. Bu sayfanın altında, "bunları okudum ve kabul ediyorum" mu demek gerekiyor? Bu siparişle ilgili "refund" falan alamazsınız diyor.

Buna benzer tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa çok memnun olurum.

Arkadaşlar, soracağım konu başlığın önceki sayfalarında belki yazılmıştır, kusuruma bakmayın.

Netrition diyor ki, şu şu şu ürünleri Türkiye'ye göndermeyeceğiz. İstediğim ürünlerden hiçbirisini göndermeyeceğini söylüyor kısacası. Bu sayfanın altında, "bunları okudum ve kabul ediyorum" mu demek gerekiyor? Bu siparişle ilgili "refund" falan alamazsınız diyor.

Buna benzer tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa çok memnun olurum.

bu türkiye için standart bir uyarı..kabul edip devam etmen gerekiyor..

Arkadaşlar İzmirdeki gümrük görevlileri inanılmaz kıl.Bence getirtmeniz çok sorun olur.Binbir kıllık çıkartıyorlar..Gümrük müşavirlerine kadar gittim malımı alamadım

Bende izmirliyim benimde bir ürünüm takıldı.İzmir-PTT nin eline düşmeyin inanılmaz kıllar optimum whey e ilaç muamelesi yaptılar.sağlık bakanlığına yazı yazdılar.yazının sonucunu bekliyorum.

İlaç olmadığını, Türkiye'de de satıldığını anlamaları çok kolay. Google amca bile söylerdi bunu. Okuma-yazmaları yok demek ki bakanlığa sorduklarına göre :D Yetkili bayiler mallarını ışınlayarak mı geçiriyor. Protein tozunu ilk defa görmüş gibi davranmaları da ilginç. Kaldı ki ilaç olsaydı ne farkederdi ki. İlaç geçmiyor diye doping sorunu mu çözülüyor :) Artık maksat kıllık mıdır yoksa birileri yurtiçinden alıp kazık yemeye devam etmemiz konusunda anlaşıyor mu orasını bilemiyoruz henüz :)

arkadaşlar benim bi sorum olacak.
ben şuan amerikadayım eylül 20 de türkiyeye dönüş yapıyorum.(bayramın 1. günü)
ben yurt dışından türkiyeye ne miktarda supplementer getirebilirim.
bi limiti vardır elbet bu limit nedir?
getiremeyeceğim ürün var mı?
vergi ödemek zorunda mıyım?
bunları faturalarıyla gümrükte ibraz etmek zorunda mıyım?
çok oldu galiba sorular.
beni aydınlatabilirseniz memnun kalırım.
teşekkürler....

ben de yakın zamanda kanada'dan döndüm tr'ye. gelirken de bir bavula 15 lbs'luk gainer koydum ve hiçbir sorun çıkmadı. ne fatura ne de başka birşeyin ibrazı gerekti tişört geçirir gibi geçirdim. için rahat olsun bence bi sorun çıkma ihtimali çok düşük.

Merhaba Arkadaşlar
Yahoo nun "yahoo shopping" bölümünden bir site buldum. Bze gönderim yapıyor ama kargo ücretleri ne durumda bilemiyorum. İçinizde bilen veya birşeyler alan var mı bu siteden

www.worldclassnutrition.com

NOT:
Yeri burası değil ama, bu sitelere bakarken bir tanesinde testesteron kremi diye birşeyler gördüm. Bildiğim kadarıyla böyle şeylerin satılması yasak. İngilizcem pek iyi değil tam olarak nedir bunlar? Gümrükte sorun olur mu ve en öenmlisi: Az da olsa bir steroid kürünün etkisini gösterir mi yoksa traş mı :) ???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı