Yumurta

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Deli333 tarafından 24 Ekim 2004 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Deli333
    Offline

    Deli333 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2004
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    Nedir bunun gercegi. Sımdı gıdıyorum salona. hoca 10-12 yıldır bu ısle ugrasıyor. Soruyorum yumurtayı nasıl yıyim diye. Pişirip yiyeceksin. 1 tanesını sarı ıle beraber 2 tanede beyazını yıyeceksın. Hoca peki pişirmeden beyazını ıcsek dıyorum. Asla olmaz. Karaciğerde sentezlenmez. Çöpten farkı yoktur. Bak ben bunca yıldır ugrasıyorum. Bu bılımsel birşeydir.

    Başka bir hocaya soruyorsuunz. O da 10-12 yıl bu ıslerle ugrasmıs. Onun cevabı şu. 5 yumurtanın beyazını alıp ıceceksın. gerekirse sunlarla karıştıracaksın tadı gelıcek. Hocam peki işe yaramaz cıg yumurta dıyorlar. Boşver sen onları. Bu yumurtalar once miğdeye gider oradan şuralara gider proteinleri vs vs alınır geriye kalanları atılır gıbısınden.

    sımdı 50 kısı işe yarar dıyor. 50 kişi işe yaramaz dıyor. nedır bu ciğ yumurtanın bilimsel gerceği.
     
    Pinky bunu beğendi.
  2. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Bende bu konuda farki yok saniyordum.. Bu konu aslinda cok iyi birazda baska biligilar yazalim Yumurta hakkinda.. Biraz arastirma yaptim internette..

    Ilk önce yumurtanin icerigi.. Yumurtanin aki en iyi proteindir.

    bir yumurta ortalama 55gramdir

    100 gram
    Protein 12,6
    yag 10,1
    kalori 146

    yani bir yumurtada sura bura 6,3 gram protein var.

    Yumurtanin akinda 3,5 g. protein vardir
    sarisinda 2,8 g. protein vardir.

    Yüksek kolestrol varsa insanda haftada 4´den fazla yumurta sagliga zararli.


    Ve sorunun cevabina gelince..

    Önce linki vereyim

    http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=172food

    Ve :

    Eggs — Before the popularity of protein powders, bodybuilders relied largely on eggs to bump up their protein intake. A large egg has seven grams of protein, 80 calories, and a great BV (biological value).

    Again, you may be wondering about the fat and cholesterol, and again I can tell you that the media has over-hyped the issues. Fact: cholesterol is the basic structure for all anabolic hormones. Without it, your body can't produce Testosterone. If you’re following a good diet and working out, a few whole eggs aren’t going to hurt you. Even the very conservative American Heart Association says it’s okay to have four whole eggs per week.

    Still, most bodybuilders use egg whites in their meals with only one or two yolks thrown in. You can even buy pasteurized egg products with the yolks removed. Add a whole egg to a carton of egg substitute and you have a great bodybuilder omelet.

    Just remember that despite how buff Rocky was, raw eggs suck, and we’re not talking about salmonella poisoning (although that risk does still exist to some extent despite improvements made by egg distributors over the last few years). According to a study found by John Berardi, the body can only utilize about half of the protein found in raw egg products. So not only are you risking getting sick, you’re wasting your money. Lesson: Cook your eggs!

    Yani Burada yazan cig yumurtanin proteinin yarisini alir vucud. Sadece salmonella hastaligana yakalanma riskine girmiyorsunuz cig yemekle ayni zamanda paranizi bosa harciyorsunuz. Ders: Yumurtalarini Pisir!
     
    elezar ve diez bunu beğendi.
  3. Guest
    Online

    Guest Guest

    deli kardes;

    Sen onun bunun lafina bakma. Su ana kadar tecrübe ne demis ve arastirmalar nedir buna bak.

    1 adet yumurtanin sarisinda 5g yag vardir ve kolesterolu yükseltmede önde gelen maddeler arasindadir. bunun icin doktorlar yumurtayi kolesterolu yüksek olanlara yasaklarlar genelde.

    Yumurtanin sentezlenme olayini sana söyleyen sahis sentezlenme nedir onu bilmedigi icin kafadan sallama bilgi sunmus. Yumurtada protein vardir ve protein kana karbonhidratlarla beraber iyi tesir eder. Ama yalniz olarakda vücuda fayda saglar. ben günde 15 adet yumurta iciyorum ve sadece beyazini. Bugünki gelismemide aldigim proteinlere borcluyum.
     
  4. Roid Rage
    Offline

    Roid Rage Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2005
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Nowhere
    Yumurtanin beyazinda 4 sarisinda 3 gram olmak uzere toplam 7gr protein vardir. Kolestrolu sarisi azdirdigindan sarisinin yenmesi pek tavsiye edilmez.
    Yumurtayi cig yemekle pismis yemek arasindaki tek fark, cig halinda gecebilecek olan hastaliklardir. Tavuklarda gorulen Salmonella hastaligi yumurtadan insana gecebilir. Ama aldiginiz yumurtalar guvenilir kaynaklardan geliyorsa korkulacak birsey yok.
    Cig yumurtada gayet guzel absorbe edilir. Atalarimiz yumurtayi cig yiyorlardi, kirmizi etin cok pismisi degil orta pismisi makbuldur. Dogada yumurta yiyen tum hayvanlarin yumurtayi cig yedigini unutmayalim....
     
    aŞoT34 bunu beğendi.
  5. Guest
    Online

    Guest Guest

    Roid Rage;

    Yumurtanin sarisinda protein 0,5 ile 1g arasindadir. Yumurta akini sarisindan ayirirken beyazinin tamamen ayrilmis olmasina dikkat edilmelidir. Beslenme uzmanlarini yaptigi testlerde ortaya ikan sonuc budur.
     
  6. bbaday
    Offline

    bbaday Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2005
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    bizim gibi gariban tayfasina yumurta birebir kolisi 3 milyon kaynat kaynat ye :lol:
     
    jkdo bunu beğendi.
  7. Roid Rage
    Offline

    Roid Rage Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2005
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Nowhere
    eminmisin? bence biraz daha arastir.....
     
  8. Guest
    Online

    Guest Guest

    her yumurta ayni degildir. Büyük bas yumurtada 7g protein vardir. ve bu tamamen sarisindan ayrildigi takdirte icinde barindirdigi protein orani yüksektir. genelde yumurta akini ayirirken ve sarisini kenara atarken tamamen beyazinin sarisindan ayrilmadigini görürüz ve buna öbnem vermeyiz ama analizler sionucu tamamen ayrildiginda yumurta sarisinda 0.5 ile 1g seklinde protein oldugu tesbit edilmistir. Ama bizim ayirmamiz aceleye gelipde buna önem göstermedigimiz takdirde o zaman sanirim 3 g proteini sarisiyla atmis olabiliriz.

    Son weider grzubununda beslenme analizleri var. Eger yumurta bahsi elime gecerse o zaman burada yazarim.
     
  9. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Bir gıda maddesinin tek başına değerlendirip yargılamanın haksızlık olduğunu, yumurtaya, tereyağına ve kırmızı ete böyle yapıldığını vurgulayan Eker, kolesterolü yükselten tek etkenin yumurta olmadığını kaydetti. Eker, sosyal faktörler, rekabet duygusu, şehir yaşantısı, trafik ve diğer faktörler ile bunların yarattığı stresin hormonal mekanizma üzerindeki etkilerin de bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, ”Bunların suçu yok mu? Bunlar suçsuz mu? Bu soruların cevabını vermemiz lazım. Bir şeyi ortaya çıkarıp ‘kırmızı et yemeyin kolesterol artar, yumurta yemeyin kolesterol artar’ demeye ben en başından beri karşıyım” diye konuştu.

    Mehdi Eker, bir besinin gereğinden fazla alınması halinde insan organizmasında birtakım sorunların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu, hareketsiz yaşam tarzı ve işini kaybetme korkusu, rekabet gibi psikososyal faktörlerin ve stresin devreye girmesiyle vücudun ürettiği kolesterol ve etkilerinin de arttığını belirtti. Bugüne kadar medya aracılığıyla hep yumurtanın zararlı ve kolesterol yaptığı şeklinde açıklamalarla yumurtaya büyük haksızlık yapıldığını anlatan Eker, toplumdaki bu yaygın kanıyı düzeltmenin zor olduğunu söyledi. Eker, yumurta konusunda bilimsel olarak ispatlanmamış, kanıtlanmamış verilerle insanların yanıltıldığına dikkat çekerek, ”Yumurtaya yapılan haksızlık 30-40 yıl önce başladı” dedi. Mehdi Eker, Türkiye’de beyaz et sektörünün hijyen, sağlık, standart, kalite açısından Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu kaydetti.

    http://www.lisem.net/tag/yuksek-protein/
     
  10. leone1907
    Offline

    leone1907 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    18
    4-5tane tavuk yumurtası yerine 1tane bıldırcın yumurtası yesek yine aynı faydayı sağlamaz mı?
     
  11. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/b-ld-rc-n-yumurtas-t10520.html?t=10520&highlight=b%FDld%FDrc%FDn
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-besinde-t2763.html?highlight=b%FDld%FDrc%FDn

    Bu 2 başlığı niçin incelemiyorsunuz, anlamıyorum ki?

    Daha öncede sizi bu başlıklara yönlendirmiştim.
    Bıldırcın ile alakalı çok detaylı ve sorularınıza fazlasıyla cevap verecek tartışmalar bu başlıklarda.

    Başka başlıklarda aynı soruları sorarak cevap aramak yerine, konunun ana başlıklarını okuyunuz lütfen.
     
    Pinky ve diez bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş