Yumurta ve Protein Sentezi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan diego7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

diego7

Üye
Yumurtadan kaç saat protein sentezlenir??

Yumurtanın sindirimi 2-3 saat sürüyormuş.Rafadan 2 saatte,çok pişmiş,sert 3 saatte sindiriliyor.
Peki ne kadar süre protein sentezleniyor.Kazein kadar uzun mu yoksa daha kısa mı sürüyor.
Antrenmandan 3 saat önce yesek antrenmanda kas yıkımını engeller mi?
 
yumurta etten daha hızlı sentezleniyordu ... ben 5 tam yumurta yiyip,1.5 saat geçince kendimi aç,midemi boş hissediyorum,sindirilmiş olmuyor mu öyle
 
Eğer çok pişirirsen,sindirimide ona göre güç olur ama yumurta bağırsaklardan hemen emilir.Kolay sindirilir.Ama ant.öncesi kompleks karbonhidrat tüketimi(2-3 saat önce)daha iyi olur.Çünkü glisemik endeksi yüksek,emilimi daha uzun sürer.Ve uzun süre tokuk verir.2 saat sonra falan antremana gırersenız buyuk ölçüsü sindirilmiş ve hala aç olmassınız.yumurta iyi bir tercih değil bence.Makarna/pilav iyi tercihtir.
 
Antrenman öncesi öğün için karbonhidratla yumurtanın neden birbirinin alternatifi gibi sunulduğunu anlamadım. Birisi protein diğeri karbonhidrat ve antrenman öncesinde ve sonrasında ikisi de elzem.

Ayrıca yumurtanın sentezlenmesi diye bir şey yoktur, yumurtanın sindirimi ve kana karışma süresi vardır. Yumurta, doğal kaynaklar arasında kana en hızlı karışan ve biyolojik değeri yüksek olan protein kaynaklarından bir tanesidir. Bu bakımdan antrenmandan hemen sonraki sürede tüketilmesi uygundur. Ama antrenman öncesi protein kaynağı olarak da kullanılabilir.
 
yanlış anlaşıldım galiba :)
antrenman öncesinde tabiki de komleks karbonhidrat alıyorum.sadce ne kadar süre ile protein sentezlendiğini merak ediyorum
 
arkadaşım sanırım protein sentezi ile sindirim süresini karıştırıyorsun; yumurta, et, süt, whey, vs. gibi proteinler zaten proteindir, tekrar neden sentezlensin, vücut bunların büyük bir bölümünü yapı taşlarına çevirir, sonra kas için gerekli protein sentezi gerçekleşir. yani senin yediğin yumurtadaki protein aynen gidip bir kas grubuna katılmıyor, önce aminoasitlerine ayrışıyor sonra aminoasitlerin farklı dizilimlerinden yeni proteinler sentezleniyor, dikkat ettiysen vücudunda tek protein kullanan yerlerin kasların değildir; deri, saç, tırnak, iç organların, vs. hepsi farklı dizilimlerden meydana gelen aminoasit gruplarıdır.

vücudunda protein sentezi gün boyunca olur.
 
örneğin kazein 7-8 saat protein sağlıyor.bu yüzden de gece yatmadan alıyoruz gece proteinsiz kalmayalım diye. ben bu sürenin yumurtada ne kadar olduğunu merak ediyorum yani ne kadar süre kullanıyor vücut?
 
  • Like
Reactions: OvO
örneğin kazein 7-8 saat protein sağlıyor.bu yüzden de gece yatmadan alıyoruz gece proteinsiz kalmayalım diye. ben bu sürenin yumurtada ne kadar olduğunu merak ediyorum yani ne kadar süre kullanıyor vücut?

bunun cevabını bende merak ediyorum
 
tekrar konu açmak istemedim konuyu üste çıkarmak için buraya yazıyorum.
yumurtadaki protein bizi kaç saat besler ? bir de ben antrenman yaptıktan sonra sabah kalktığımda protein tozu içmek yerine yumurta yesem anlık protein ihtiyacını karşılamaz mı ?
 
yumurtanın özellikle beyazının vucut geliştirmeciler için tam bir mucize besin olduğuna inanıyorum
her zaman yumurta beyazı pişirip yeme imkanım olsa yerdim ama olmadığı için başka yollara başvuruyoruz
 
Yani şunu diyorum mesela bugün 2 tam yumurta, 1 beyazını yedim. toplamda 15 gram proteine denk geliyor. yumurta 3 saatte sindiriliyor deniyor.
aldığım 15 gr'lık protein 3 saat sonrası için mi geçerli oluyor yoksa 15 gr'lık proteini vücut o an mı kullanıyor ? çok kafam karıştı bu konuda. sabah whey içmek istemiyorum.
 
İcme hocam oyle bir zorunlulugun yok,vucudunun o kadar acil proteinede ihtiyaci yok,ye yumurtani tamamdir 2 tam 1 beyaz cok az yanliz,spor yapmayan biri bile o kadar tuketiyodur
 
az olduğunu düşünmemiştim o zaman biraz daha arttırmam lazım dozajı. konuya açıklık getirdin. cevap için de ayrıca teşekkürler..
 
bu protein vucutta sürekli bir havuzda bulunuyor gibi düşünmek lazım
ama bazı çeşitleri daha acil durumlarda daha hızlı bu havuzdan çekiliyor
yani whey protein kasların en ihytiyacı olduğu antreman sonrası dilimde kullanılmasının ana sebebi bu
havuzdan hızlıca çıkıp kullanılıbiliyor
diğerleri okadar hızlı kullanılamıyor böylece en verimli zaman aralığı olan antreman sonrası zaman verimli kullanılamamış oluyor
bu demek değilki hiç verim alamazsın
alırsın ama biraz daha az verim almış olursun
şu anda genel kanı bu
en azından piyasa bize bunu söylüyor bizde inanıyoruz
belkide kocaman bir yalandır
ama genel kanı şimdilik böyle
 
yumurta etten daha hızlı sentezleniyordu ... ben 5 tam yumurta yiyip,1.5 saat geçince kendimi aç,midemi boş hissediyorum,sindirilmiş olmuyor mu öyle
hayır sadece midenden bağırsağına geçmiş oluyor. açlık mide boş kalınca refleks olarak çalışması ve beynin yemek istemesiyle gerçekleşir
 
Eğer çok pişirirsen,sindirimide ona göre güç olur ama yumurta bağırsaklardan hemen emilir.Kolay sindirilir.Ama ant.öncesi kompleks karbonhidrat tüketimi(2-3 saat önce)daha iyi olur.Çünkü glisemik endeksi yüksek,emilimi daha uzun sürer.Ve uzun süre tokuk verir.2 saat sonra falan antremana gırersenız buyuk ölçüsü sindirilmiş ve hala aç olmassınız.yumurta iyi bir tercih değil bence.Makarna/pilav iyi tercihtir.
[DOUBLEPOST=1429427502][/DOUBLEPOST]Glisemik indeksi dusuk dicektin sanirim... yulaf ve sut gibi glisemik indeksi dusuk uzun sureli emilimi olan karbo ve casein almak gerek diye biliyorum spordan 1.5 2 saat once
 
Back
Yukarı