Yumurta Haşlama mı Daha İyi Omlet mi?

Arkadaşlar yumurtayı omlet şeklinde tavada yapıp yersek protein değerlerinde bir düşme olmaz değil mi?

Haşlama olarak mı tüketilmeli yoksa tavada pişirilerek de tüketilebilir mi?

Yağ miktarına dikkat ettikten sonra pek bi fark yok. Yanlız haşlama daha çok tercih ediliyor hem ext yağ almamış olursun hem de haşlama sırasında daha yüksek sıcaklık oluştuğu için çeşitli risk faktörlerindende tamamen korunmuş olursun.

Yağ ve un eklenmediği sürece ciddi bir fark oluşucağını düşünmüyorum hatta lor peyniri fazla sevmeyen biri için güzel bir seçenek olabilir omlet

Haşlama. Hazırlaması zahmetsiz yağ oranı daha düşük ve geriye kirli bir tava kalmıyor. Beyin bedava tabi :)

Tavada direkt olarak ateşin ısısı ile temas ettiğinden tam pişme süresini ayarlayamayabilirsin, onun yerine suyu kaynat içine yumurtayı kır, toplanmaya başladığında ye, daha faydalı olur.

haşlama tabi ki,hatta rafadan ...omlet gibi eğer yüksek ısı değerine tabi tutulacaksa her besinin değeri rahatca değişir...içindeki ,b

fazla haşlamamaya da dikkat zira aşırı uzun süre ısıya tutulması halinde de kayıplar oluşur (protein açısından oluşmaz, ama bir sürü mineral ve immun sistemine gerekebilecek materyaller türleri ineffekte olabilir...)

Ben bilakis omleti, haşlamadan daha çok seviyorum ve daha kolay tüketebiliyorum. Binaenaleyh, tercih sebebim tavada oluyor. Yağ mevzusu ise beni pek ilgilendirmiyor zira çok zayıfım yaşıma ve boyuma göre. Besin değerlerinde herhangi bir değişme söz konusu değil ise, tavada hazırlayarak bu gıdayı tüketmeye devam edeceğim. Umarım hayırlısı ile kilo alırım.

Eyvallah...

Ben sabahları 100gr buğday ezmesi 100gr lor peyniri ve 2'si tam olmak üzere 5 yumurtadan omlet yapıyorum yaparkende 1 çorba kaşığı zeytinyağı kullanıyorum hem tadı güzel hemde inanılmaz doyurucu oluyor,yağ bakımından çok dert etme ben şu an kilo verme dönemindeyim ve hiçbir sıkıntı çekmiyorum.

Not:Konu az biraz hortladı ama olsun belki başkasının aklına takılmıştır :)

eğer seçenekler bu ikisi ise haşlama.
fakat omlet yapmak yerine tavada pişirmek daha mantıklı. hatta benim yumurtayı tek yeme biçimim bile diyebilirim, tavada pişirmek. 100-200gr kadar yağsız beyaz peynir veya lor peyniri tavada güzelce ısıtılır, kıvama gelince üzerine 2-3 yumurta kırılır, güzelce pişirilir ve karıştırılır.
güne bomba gibi başlamak için idealdir :D

Back
Yukarı