Yumurta beyazı için shake yada yemek tarifi olan ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blonde
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sarısıylada yiyemiyorum . Sabahlari 3 tam yumurta yiyorum haşlama zaten yiyemiyorum yağda tereyağiyla yapiyorum onu da zar zor yiyorum bitiremiyorum. Sporda ilk zamanlar azimliydim 8 beyaz yerdim simdi midem almıyor artik :(

Ben krep şeklinde tüketiyorum uzun süredir. Yulaf - yumurta beyazları karıştırılıp teflon yağsız tavaya atılır, ters düz edilip her iki taraf piştikten sonra üstüne fıstık ezmesini sürüp gayet lezzetli, karbo,yağ ve protein açısından da bir o kadar faydalı bir kahvaltı yapmış olursunuz. İsteğe bağlı olarak içine muz veya elma rendeleride ilave edilebilir.

Yumurtalı ekmek hayatını değiştirecek :)
İstediğin kadar yumurtayı, en fazla 1 sarı ilave şeklinde bir kaba kırıyoruz. Sonra üzerine kırmızı pul biber döküyoruz. İyice karışana kadar çırpıyoruz, sonra ince dilimlenmiş tam buğday yada çavdar ekmeğinin üzerine yumurtayı sürüp fırına atıyoruz.
Tadından yenmez:)

Ben krep şeklinde tüketiyorum uzun süredir. Yulaf - yumurta beyazları karıştırılıp teflon yağsız tavaya atılır, ters düz edilip her iki taraf piştikten sonra üstüne fıstık ezmesini sürüp gayet lezzetli, karbo,yağ ve protein açısından da bir o kadar faydalı bir kahvaltı yapmış olursunuz. İsteğe bağlı olarak içine muz veya elma rendeleride ilave edilebilir.
bu tarifin besin değerleri nedir mesela ?

Koyacağınız yulafın, yumurta sayısının miktarına göre değişir. 100gr yulaf koysanız, 5 yumurta beyazı 2 de bütün yumurta atsanız;

kcal - pro - carb - fat
Yumurta Beyazı(5) 83,5 - 18 - 1 - 0,5
Tam yumurta(2) 170 - 14,6 - 0,8 - 11,6
Yulaf 100gr 356 - 12,6 - 60,7 - 7

Not: Yumurtalar Törem marka XL' dir. Yulaf ise Eti'nin lifalif yulaf ezmesidir. İlaveten fıstık ezmesi de sürmek isterseniz, tüketeceğiniz fıstık ezmesinin besin değerlerine göre ekleyebilirsiniz. Calve'nin fıstık ezmesi önerimdir.

Koyacağınız yulafın, yumurta sayısının miktarına göre değişir. 100gr yulaf koysanız, 5 yumurta beyazı 2 de bütün yumurta atsanız;

kcal - pro - carb - fat
Yumurta Beyazı(5) 83,5 - 18 - 1 - 0,5
Tam yumurta(2) 170 - 14,6 - 0,8 - 11,6
Yulaf 100gr 356 - 12,6 - 60,7 - 7

Not: Yumurtalar Törem marka XL' dir. Yulaf ise Eti'nin lifalif yulaf ezmesidir. İlaveten fıstık ezmesi de sürmek isterseniz, tüketeceğiniz fıstık ezmesinin besin değerlerine göre ekleyebilirsiniz. Calve'nin fıstık ezmesi önerimdir.
EyvAllah...

Back
Yukarı