bu tarifin besin değerleri nedir mesela ?Ben krep şeklinde tüketiyorum uzun süredir. Yulaf - yumurta beyazları karıştırılıp teflon yağsız tavaya atılır, ters düz edilip her iki taraf piştikten sonra üstüne fıstık ezmesini sürüp gayet lezzetli, karbo,yağ ve protein açısından da bir o kadar faydalı bir kahvaltı yapmış olursunuz. İsteğe bağlı olarak içine muz veya elma rendeleride ilave edilebilir.
EyvAllah...Koyacağınız yulafın, yumurta sayısının miktarına göre değişir. 100gr yulaf koysanız, 5 yumurta beyazı 2 de bütün yumurta atsanız;
kcal - pro - carb - fat
Yumurta Beyazı(5) 83,5 - 18 - 1 - 0,5
Tam yumurta(2) 170 - 14,6 - 0,8 - 11,6
Yulaf 100gr 356 - 12,6 - 60,7 - 7
Not: Yumurtalar Törem marka XL' dir. Yulaf ise Eti'nin lifalif yulaf ezmesidir. İlaveten fıstık ezmesi de sürmek isterseniz, tüketeceğiniz fıstık ezmesinin besin değerlerine göre ekleyebilirsiniz. Calve'nin fıstık ezmesi önerimdir.