Yulaf ve süt

Buna benzer konu içinde cevap vermiştim, bende yulaf ezmesine kuru meyveler badem fındık kaju kırıp karıştırıyorum hem daha besleyici oluyor hemde lezzetli..

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onuda denedim ama yulaf taneleri bütün tadı götürüyo

Ilk başlarda bana da kötü geliyordu ama zamanla alıştım. Kuru meyveli musliler 1 paket ondan al eti lifalif sade yulaf ezmesiyle karıştır dene daha iyi olabilir.

Ben sadece sütle yiyorum. Sade. Tadı ilk başlarda kötü oluyor ama sonradan alıştım işte. Ama alternatif olarak içine kuru meyve (kayısı, üzüm) filan atabilirsin. Ya da fındık parçalayıp atarsan da tadı güzel olur bence.

Bende sütle yiyorum bazen kuş üzümü ve tarçın ekliyorum tadına alıştım artık zamanla sende alışırsın.Sütle yiyemiyorum diyorsan teflon tavada biraz su ile haşlama yap 2dk yeterli su bitince tabağa servis et yanına 100gr beyaz peynir koy al sana 15 gr protein :)

Bende sütle yiyorum bazen kuş üzümü ve tarçın ekliyorum tadına alıştım artık zamanla sende alışırsın.Sütle yiyemiyorum diyorsan teflon tavada biraz su ile haşlama yap 2dk yeterli su bitince tabağa servis et yanına 100gr beyaz peynir koy al sana 15 gr protein :)

Ilginc geldi, ilk fırsatta deneyeceğim :))

vay be süper fikir

Bende bi ara tüketiyordum yulaf, ama ne yaparsan yap içind ne katarsan kat kum gibi mübarek, süt ağızda gidiyor kum gibi kalıyor yulaf, baya zahmetli bir gıda ama besin değeri açısından oldukça iyi tabi ki

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yulafı rondolarsanız veya un şeklinde alırsanız GI(Glisemik İndeks)'i düşmez mi acaba? Ha ekmek ha yulaf olur eğer düşüyorsa? Aslında fiziksel parçalanma, ama rondonun o parçalarken ki sürtünme ile verdiği sıcaklığı kimyasal olarak da değişime uğratabilir. Fikri olan?

Yulafı rondolarsanız veya un şeklinde alırsanız GI(Glisemik İndeks)'i düşmez mi acaba? Ha ekmek ha yulaf olur eğer düşüyorsa? Aslında fiziksel parçalanma, ama rondonun o parçalarken ki sürtünme ile verdiği sıcaklığı kimyasal olarak da değişime uğratabilir. Fikri olan?
Enzimlerin bozulması için belli sıcaklıklar var. Rondo da kesme veya sürtünme sırasında pek değişime uğratmaz. Enzimlerin bozulması için ani ve çok sıcaklık değişimi olacak 8-9 derece gibi yada uzun süreli dolaptan çıkar dışarda kalsın olayı gibi. Gıda müh. 1. sınıf terkim. :D

Enzimlerin bozulması için belli sıcaklıklar var. Rondo da kesme veya sürtünme sırasında pek değişime uğratmaz. Enzimlerin bozulması için ani ve çok sıcaklık değişimi olacak 8-9 derece gibi yada uzun süreli dolaptan çıkar dışarda kalsın olayı gibi. Gıda müh. 1. sınıf terkim. :D

GI düşerse günahı senin boynuna Gıdacı :)

yulafın taneleri sunta tadında olduğu için çiğnedikce kusucak gibi oluyorum arkadaşım onun için toz halinde arıyorum ama huxol iyi fikirmiş onun için teşekkürler.
Garden Life Yulaf Kepeğini tavsiye ederim bilinen markalara göre besin değerleri yüksek ve toz şeklinde

Back
Yukarı