yulaf ezmesi yemenin yolu

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve M0ssento tarafından 13 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 76 üye.
  1. RabbitHole
    Offline

    RabbitHole Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2007
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    53
    ohoo benim aylardır yaptığım bişey o... bakın size yeni tarifler söyleyim...

    Büyük kaseye göz kararı lifalif
    Göz kararı spacial kellogs (kırmızı meyvelide olabilir)
    bir narı ikiye bölün... yarım narın parçalarını içine atın...
    İSTEĞE GÖRE badem ve antepfıstığı içi

    koyun...

    diğer öğünü iple çekersiniz... afiyet olsun...
     
  2. as55
    Offline

    as55 Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2011
    Mesajlar:
    236
    Beğenileri:
    240
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Samsun
    arkadaşlar ben çok farklı kullanıyorum.

    büyük bir bardak sıcak rezene çayının içine (farklı bitki çayları da olabilir) 1 tatlı kaşığı bal koyuyorum ve o bardağı kasenin içine döküyorum. zaten sıcak olduğu için 10 sn de lapa gibi oluyor. 10 dakka içinde de soğuyor. tadı çekilebilir kıvama geliyor garanti veriyorum. tek handikapı amerikan filmlerindeki hapishane yemeklerine benziyor :)
     
  3. Ayerten
    Offline

    Ayerten Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    arkadaşlar bir farklı tarifde benden ;

    1 kase (ort 5-6 yemek kaşığı) yulafa süt ekleyerek ısıtıyorum.İstediğim kıvama göre sütü ayarlayıp lapa kıvamına gelince üstüne lor peyniri ve kibrit kutusu kadar kaşar ekliyorum.Birkaç dk daha pişirdikten sonra afiyetle yiyorum.Bence çok güzel oluyor kahvaltımın vazgeçilmezi oldu , önceden 1 kase yulafa süt ekleyip yiyordum.
     
  4. Ayerten
    Offline

    Ayerten Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    hemen yeni denediğim bir tarif daha ;

    çok çok kolay :) 1 kase yulaf üstüne 2 tatlı kaşığı arı poleni ve en son yeterince süt.Sabah kahvaltımın vazgeçilmezi yulafın son hali :)
     
  5. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    ben normal kaseye döküp sade bir şekilde yiyorum. atraksyona gerek yok.
     
    flamel bunu beğendi.
  6. flamel
    Offline

    flamel Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    mühendis
    Balı sıcak tüketmek çok sağlıklı değil açıkçası , vücuda aşırı stres yüklüyormuş , zehirlenme vakaları da görülebilen bir durummuş duyumuma göre..
     
    letsev bunu beğendi.
  7. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    balın belli bir sıcaklıktan yukarıya çıkmaması önemlidir.öcelikle besin değerlerinin muhafazası için gerekli. yoksa bildiğin kesme şeker ye daha iyi. daha kötüsü olan zehire dönüşüp hücrelerde tahribata yol açabilir yani bildiğin zehire dönüşecektir.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:18 ----------

    "Baldaki Enzimler :

    Bal enzimler bakımından oldukça zengindir. Başlıca bilinen bal enzimleri amilaz (diastaz), invertaz(sakkaraz), katalaz, fosfataz ve ayrıca askorbik asit ile glikozu yükseltgeyen glikosazidaz enzimleridir. Enzimlerin bir kısmı nektardan ve yaprak bitlerinin yaprak üstünde bıraktıkları salgıdan, büyük bir kısmı ise arıların tükürük bezi salgılarından meydana gelmektedir.
    Baldaki amilazlar, alfa amilaz ve beta amilaz olmak üzere iki gruba ayrılır. Alfa amilaz nişastaya etki ederek alfa 1,4 glikozit bağlarını parçalar, dekstrin ve çok az miktarda maltoz oluşur. Uzun süreli etkime sonunda dekstrin maltoza ve izomaltoza parçalanır. Beta amilaz ise polisakkaritlerin indirgen olmayan ucundan her defasında bir maltoz birimini oluşturmak üzere alfa-1,4 glikozit bağlarını hidrolizler.
    Alfa amilazın optimum pH’ı 22-30 derecede 5 ve 45-50 derecede 5.3 olarak belirlenmiştir.Beta Amilazın optimum pH’ı ise söz konusu sıcaklıklarda 5,3 bulunmuştur. Buna göre bal diastazının optimum pH’ın 5,3 olarak kabul edilmiştir. Yapılan araştırmalarda bal amilazının kaynağının arı olduğu tespit edilmiştir.
    İnvertaz (Sakkaraz) enzimi, nektarın bala dönüşmesindeki kimyasal değişikliklerin çoğundan sorumlu olup, nektardaki sakkarozun fruktoz ve glikoza çevrilmesini sağlamaktadır. İnvertazın, früktoinfertaz ve glikoinvertaz olmak üzere iki genel tipi vardır. Bunlar değişik aktiviteye sahiptirler.
    Önemli bal enzimlerinden olan glikozoksidaz, glikoz üzerine etki ederek hidrojen peroksit ve glikonolaktan oluşturmaktadır. Balın antibaktariyel etkisi de oluşan hidrojenperoksitten kaynaklanmaktadır. Burada meydana gelen asit bal için koruyucu görev yaparken yine balda bulunan katalaz enzimi de hidrojenperoksidi oksijenli suya dönüştürmektedir.

    Isı, invertaz ve amilazın aktivitelerini olumsuz yönde etkilemektedir. Isı ile bu enzimlerin etkinlikleri azalırken, hidroksimetilfurfural (HMF) içeriği artmaktadır. Enzim etkinliği taze, saf ballarda bile oldukça geniş sınırlar içinde değişiklikler göstermektedir. Gıda maddeleri tüzüğüne göre amilaz sayısı (Diastaz sayısı) 8’den az olmakla birlikte 40 derecede 1 saatte l gram baldaki enzim tarafından hidrolize edilebilen %1’ lik nişasta çözeltisinin mililitresi olarak tanımlanmaktadır."

    kaynak: http://www.gidasanayii.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7490



    hidroksimetilfurfura (HMF) içeriğinin artması genetoksik ve kanserojen etki yaratır.
     
    Son düzenleme: 1 Kasım 2012
    mr_dblue bunu beğendi.
  8. BeastModeGym
    Offline

    BeastModeGym Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    içine muz ve az miktarda nesfit koyarak yenilebilir hale getiriyorum.
     
  9. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    arkadaslar ben yeni bir yol buldum mutlaka denemelisnz. uzerini gececek kadar sicak su koyup demlendirmeye birakin. suyunu cektgnde bir tutam tuzla karistirin makarna gibi olacaktir. manti sosu hazirlar gibi sarimsakli yogurt hazirlayip cesitli baharatlarla tatlandrablrsiniz. ben corek otida koyuyorum. tipki manti gibi oluyor
     
  10. SlipKnoT16
    Offline

    SlipKnoT16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2011
    Mesajlar:
    659
    Beğenileri:
    228
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa- Ankara(okuyor)
    Sütü katın 5 6 dk kadar bekleyin içine 1 tane elma veya 1 2 tane mandalina atın . mükemmel oluyo . :)
     
  11. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    Tahin, kırmızı kuru üzüm, whey, yulaf. Benim kahvaltım bu şekilde.
     
  12. gymlover
    Offline

    gymlover Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Bir kaseye yulaf ezmesi koyuyorum,üzerine bir avuç çekirdeksiz kuru üzüm ve bir avuç fındık ve üzerine soğuk süt.Hem sabah doğal yoldan şeker ihtiyacımı karşılıyorum,hem de kaliteli karbonhidrat alıyorum.

    Beslenme programınıza aykırı değilse şiddetle tavsiye thums:
     
  13. Airoud
    Offline

    Airoud Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2012
    Mesajlar:
    187
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Bende bu olayı dün bi abimden görüp giriştim.. Nesfite baktım ve şeker içeriyor bi kere lezzetli insan onu çerez niyetine de çok rahat tüketebilir ki biraz düşünününce bu şekilde şeylerin tadı ne kadar lezzetliyse o kadar doğallığı bozulmuş demektir..

    Bu yüzden etinin ki -lezzetsiz olsa da- bizim için en makbül oldugunu düşünüyorum :) Ve gülü seven dikenine katlanırmış.. Kas yapmak istiyorsak proteinimizi almamız lazım ve lilalifte de iyi miktarda protein bulunmakta bu yüzden nasıl yediğimizin pekte bir önemi olmadıgını düşünüyorum :)

    Yoğurt + Lilalif + Elma şeklinde yedim fakat çok begenmedim yine de :))
     
  14. by-Exo
    Offline

    by-Exo Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Bir insan yulafın üstüne hiç bir şey eklemeden yiyebilirse ne kadar yararı oluyor ? Üstüne ekledikleri besin değerini artıyor mu ?
     
  15. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Ne eklersen ekledigin kadar besin degeri toplama eklenecektir tabi ki aslolan gun boyunca tum tuketimindir.
     
  16. alimurat
    Offline

    alimurat Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    yulaf lifli olduğu için faydalı onun için mi yiyorsunuz beyler karbonhidrat sağlamaktan başka ne faydası var, ne formda satılıyor ?
     
  17. dungean
    Offline

    dungean Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    630
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Kaliteli karbonhidrat içeriyor, glisemik indeksi düşük(uzun sürede sindiriliyor, böylece insulin seviyesinde ani artışlar meydana gelmiyor), lif oranı yüksek...
     
  18. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

  19. asteq
    Offline

    asteq Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    535
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    fethiye
    yulaf+süt+PEKMEZ(üzüm) harika bence...deneyin zevkle yiyeceksiniz....sütle 2 dk bekletip yerseniz daha iyi oluyor
     
  20. kby
    Offline

    kby Üye

    Katılım:
    18 Mart 2011
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Amerika
    hep aklima takilmistir, bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.
    hani hep proteinlerin cesitlendirilmesinin daha isabetli olacagini soyler dururuz, ayni durum karbonhidratlar icin de gecerli midir?
    yani ben pilav, makarna yerine yulaf yesem olur mu?
    misal gunde 300 gram yulaf yesem, tabi antreman sonrasi basit karbonhidrat ihtiyaci disinda, faydasini gorur muyum?

    kisa surede kaslanan unluler icin gece gunduz yulafla beslendi rivayetleri ne derece dogrudur?
     

Sayfayı Paylaş