Protein içeriği bakımından, çekirge yüzde 50-75, örümcek yüzde 64, karınca yüzde 24, tavuk yüzde 23, balık yüzde 21, sığır eti yüzde 20 ve kuzu eti yüzde 17 zengindir. Avrupalılar böcek yemez ama Afrika'da değişik çekirge türleri ve iri kelebek tırtılları yenir.
--- Mesaj birleştirildi, 26 Eylül 2014 ---
http://nenasildir.com/bocek-yemek-neden-bocek-yenir/ buradada kaynaklar var saygilar
--- Mesaj birleştirildi, 26 Eylül 2014 ---
Yapılan bir araştırmada ipekböceği larvalarının % 55 oranında ham protein, triptofan dışındaki tüm amino asitleri ve toplam % 1 oranında sakkaroz, früktoz ve glukoz içerdiği ortaya konmuştur...ozellikle makaledeki bu kesim cok dikkat cekici...gozumu kapatir vazifemi yaparim diyenlere birebir
Son düzenleme: 26 Eylül 2014