Arkadaşlar canım sıkıldığımda yoğurt yemeyi çok seviyorum.Karatay beslenmesini okumuştum ona benzer bir program hazırladım kendime tabi ama akşamları yemek değişken oluyor.Ama bazen açlık duygusu duyunca yoğurt alıyorum bir kase yiyorum yağ yakmaya çalışıyorum acaba yoğurt bu konuda zararlı olur mu? ayrıca 19:00dan sonra pek birşeyler yememeye çalışıyorum ama yoğurt yiyorum bu zararlı mı?Birde merak ettiğim doktorlar diyorya akşam 6-7den sonra birşeyler yemeyin neden böyle birşey diyorlar ?
İlk yorum benden olsun, yapılan araştırmalar sonucu, yoğurt karın bölgesindeki yağları yakıyormus, bu konu haberlerede yansıdı, bundan öncede zaten bu durum vardı, ama yeni yeni bilgilendiriliyoruz, salata, yoğurt gibi ürünler karaciğerin serinlemesini sağlıyor, ve yağlardan kurtulmamızada yardımcı oluyor, gece 7'den sonra neden yemek yenilmeze gelince, mide 4 saatte bir boşalıyor, siz akşam geç saatlerde yediğin için,hazm işlevi tekrardan başlıyor, vucut tam görevi yerine getiremiyor, oda yağ olarak dolaba atılıyor buda sonuc kilo yağ olarak duruyor bu vakitten önce ya da kendinizi ayarlayın, 5-6 saat önceden birşeyler yemeyin, artık, örneğin deri nasıl gece kendini yeniliyorsa, mide ve bağırsaklar ise gece dinleniyor, siz bunun üzerine birşeyler yerseniz, tekrar harekete geçirip, sadece yorarsınız buda zaten pek fazla işlem yapamayacağı için direkt dopolama alanına gönderir, umarım yararlı olmustur,
Dediğiniz doğru aslında ev yoğurdu yemek lazım her ne kdar olumsuz yönleri olsada o hazır içinde her türlü şey bulunanlardan iyidir ekşi ekşi olucak böyle
bazı noktalar: **gece ,metabolizma çerçevesinde insanlar günün yorgunluğu ile uyku durumuna geçerler....ve dinlenme fazında tüm metabolitik hareketler yavaşlar...buna "bağırsak peristaltik hareketleri vb "de dahil... **gece , yemek yemek doğru değildir .. **yoğurt "yağ -mağ "yakmaz... **ancak ,yoğurt "kalorifk değer olarak diğer besinlere göre oldukca düşük seviyede ( sıvıya yakın özgül ağırlık içerdiğinden) tabi ki elzemdir...0.8 kcal / gr enerji tiplemesi yaratırken , ekmek vb gibi karbonhidrat ürünler 3.5 kcal /gr,yağ ürünleri 6.5- 9 kcal /gr enerji sağlar... **kilo alınmaamsı nedeni bundan gelir...neticede karbonhidratlı ürünlere göre 1/4 oranında enerji sağlayan bir ürün , yağ ürünlerine oranla 1/ 10 oranında... **ama, bu oturup " fazla yiyebilirsiniz anlamına "gelmez...fazl yerseniz kiloyu da alırsınız... **ayrıca , süt ürünü reaksiyonerliği büyük ölçüde ortadan kalktığından ve kesif yoğunlukta olmayan,seyreltik ,sıvı fazına oldukca yakın malzeme olduğundan hazmı fzla sorun çıkartmaz... **keçi sütünden olanlar en hafif olanlardıır.
Yoğurt, zengin bir karbonhidrat(laktoz), protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Fermentasyon sırasında sütün , protein, yağ, ve laktozun oluşan kısmı hidrolizasyon nedeniyle sindirimi kolaydır. Ayrıca laktoz intolerans kişilerin tüketime elverişli, antitümör ve antikolesterolemik özellikleri bulunmaktadır. Laktik asit bakterilerinin ürettiği antibiyotikler ve antimikrobiyal meddeler insanları patojen M.O‘lara karşı korumaktadır. Bu nedenle yoğurt, her yaş grubundaki insanın günlük, beslenmesinde bol ve ucuz bir şekilde yararlanabileceği fermente bir süt ürünüdür. Yoğurt bakterilerinin faaliyeti sonucu B grubu bazı vitaminler, özellikle riboflavin (B2) sentezi oluşmaktadır. Yoğurdun önemli bir fonksiyonu da gıda azaltmakta görüyoruz. Bu gün bilindiği gibi batı dünyasında herkesin üzerinde hassasiyetle durduğu bir noktada da : kilo almamak, gençlik formunu muhafaza etmektir. Bunun içinde kilo kazandırmayan, buna mukabil vücut zindeliğini muhafaza ettiren yiyecekler içinde rağbet görmektedir. Yapılan incelemeler, mükemmel ve kolay hazımlı bir yiyecek olan yoğurdun gıda azaltmada da iki önemli fonksiyonunu ortaya çıkartmıştır. Bunlardan birincisi yoğurdun doyurucu ve tatmin edici hassası, diğeride bağırsak hareketlerine tesir yapmasıdır. Mesela iki kilo sütü kolaylıkla içen bir kimsenin birbiçuk kilo yoğurdu güçlükle yediği denemelerle sabit olmuştur. Yoğurdun gıda azaltmada ki ikinci fonksiyonu bağırsak hareketlerine yaptığı tesiride görüyoruz. Bu husuta yapılan araştırmalar yoğurttaki süt asitinin bağırsak mukozasına tesir ederek bağırsağın peristaltik hareketi hafiflettiğini ve buda bağırsaktaki ifrazat ve elektrolik zaiyatını dolayısı ile gıda sarfiyatını azalttığını ortaya koymuştur. Nihayet 13-01-1957 tarihinde Tokyo'da açılan ve binlerce Japon bilim adamının katıldığı atom enerjisi konferansına sunduğu bir raporda Prof. Hsukehihen Huguşi radyoaktivitelerin sebep olduğu hastalıkları tedavisi sırasında yoğurdun mükemmel bir önleyici ilaç olduğunu bildirmektedir. Prof. Huguşi insanlar ve fareler üzerinde yaptığı denemeler sonunda bu hususu tesbit ettiğini söylemiştir. Bir yıl müddetle atom ışınlarına maruz kalan ve bu süre için de yoğurdun daima esas teşkil etttiği yiyeceklerle beslenen kimselerde radyoaktivite hastalıklarının arızalarına rastlanmamaktadır. Prof. Göre yoğurdun içindeki müessir bir madde bu hususta organizmayı korumaktadır.
yogurt kefir turevlerinin kısıtlanması son derece yanlıs zaten tam yaglı evde yapılan yogurt diledigi kadar tüketilebilir kefir de öyle
o yogurdu yememek biraz daha hayırlı simdi pınarın mı dogal yogurt yazan bir yogurdu vardı sulanıyor onu tüketin bence