Yoğurdun altında kalan su

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SCHWARZXXL

Özel Üye
Şimdi peynir altı suyu protein yönünden besleyici malumunuz. Benim aklıma bu da geldi. Yoğurdun altında kalan suyu normalde yoğurdu çırparak karıştırıyorum yoğurtla.
Ama bunu ayırsam, antreman sonrası falan içsem acaba aminoasit/protein açısından yüklü müdür, faydası olur mu?
Burada yoğurt suyu diye bahsedilmiş. Yoğurt üretiminde üstte kalan su deniyor yalnız. Aynı şey mi emin olamadım.
 
yazıya göre pek bi besin değeri yok sadece b2 vitamini var
 
NEFELIS dedi:
yazıya göre pek bi besin değeri yok sadece b2 vitamini var

walla bu gazetelerde çıkan sağlık haberlerine çok güvenmiyorum. doğruluk payı tabiki vardır ama abarttıkları kadar değil. Zaten herşeyi abartır bu gazeteciler. Bir gün çay çok faydalı diye haber okuyosun, ertesi günde çay zararlı içmeyin diye haber okuyosun.

Yoğurt suyu konusuna gelecek olursak, faydalı olabilir. Ancak hazır whey protein gibi kaynaklar duruyorken kim tercih eder bilemiyorum. Bir besin analizi olsa bir değerlendirme yapılabilirdi. Ancak şu haliyle yoğurt suyundandaki B2 vitaminin bile çokluğundan şüpheliyim.
 
CURL dedi:
Ancak hazır whey protein gibi kaynaklar duruyorken kim tercih eder bilemiyorum.
Ben edebilirim mesela. Şu anda elimde whey olmadığı için sordum zaten. Lakin kesin olmayan bilgiler bile en fazla B2 vitamininden bahsediyorsa, onu zaten yoğurdu karıştırarak yediğimde de alıyorum.
 
Siz ucuz protein bulmuştunuz ne oldu o iş yaş mı çıktı? 5 kglık ambalaj falan yaptırılıyo diye duymuştum.
 
CURL dedi:
Siz ucuz protein bulmuştunuz ne oldu o iş yaş mı çıktı? 5 kglık ambalaj falan yaptırılıyo diye duymuştum.
İşte onu alana kadar aklıma geldi bu. Cumartesiden sonra işim olmaz yoğurtla suyla.:)
 
Yoğurt suyunun bildiğim bir diğer faydası da böbrek taşlarına iyi gelmesi ve oluşumunu engellemesi. Protein değeri açısından birşey diyemeyeceğim ama tüketilmesi faydalı (doğal olan herşey gibi)

Sağlıklı Günler...
 
Şimdi peynir altı suyu protein yönünden besleyici malumunuz. Benim aklıma bu da geldi. Yoğurdun altında kalan suyu normalde yoğurdu çırparak karıştırıyorum yoğurtla.
Ama bunu ayırsam, antreman sonrası falan içsem acaba aminoasit/protein açısından yüklü müdür, faydası olur mu?
Burada yoğurt suyu diye bahsedilmiş. Yoğurt üretiminde üstte kalan su deniyor yalnız. Aynı şey mi emin olamadım.
bildiğim kadarıyla faydalı bakteriler içeriyor. sindirimi hızlandırıyor kolaylaştırıyor.
 
konuyu başlatan arkadaşım bir konuda yanılıyorsun. peynir altı suyu peynir aldığımızda kabında biriken su değil. peynirin sütten yapım aşamasında elde edilen süt kalıntısı kısmıdır. yaklaşık 6-8 litre sütten 1 kg peynir elde edilir. bu sütten geriye kalan peynir altı suyuda çeşitli sektörlerde değerlendirilir. yoğurt suyu içip protein alıcam diye uğraşma sakın :) yoğurdun kendisinde ne protein var zaten hepsi suyuna geçerse kendisine ne kalcak :)


edit: konu uzun dönem önce başlatılmış yeni farkettim. ama yinede bu iki olayı karıştıran arkadaşlara yardımcı olur umarım
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı