Yeteri kadar karbonhidrat alamıyorum.

Merhaba arkadaşlar. 76.5 kilo 1.75 cm boy yaşım 21. Şuanda kilo verme dönemindeyim biraz fazlalığım var. Fakat karbonhidrat alımında sıkıntı yaşıyorum. Makroları hesaplıyorum 130-150 gram civarı alımım oluyor gün içi. Baktığım yerlerde ise bu rakam az gibi duruyor. Kilo verme dönemi için çok çok düşük bir miktar mı bu karbonhidrat miktarı ? Proteini günde 130-160 gram arası, yağı da 60 gram kadar alıyorum ortalama.

Bu hesaba nereden ulaştın bilmiyorum ama alman gereken kalorinin 300 kalori aşağısında alırsan sağlıklı şekilde yağlardan kurtulursun. 150 gram protein, 150 gram karbonhidrat, 60 gram yağ toplam 1740 kalori ediyor.

Günlük kalori gereksinmende hata olduğunu düşünüyorum. Spor yapan 76 kg birinin kalori ihtiyacı 1900-2000 kalori olmaz. Bunu hesaplamak için denklemler var. Sporcular için olan detaylı bir denklem var ki bununla değil normal klinikte kullanılan denklemle bile hesaplayınca ihtiyacın 2000 kaloriden fazla çıkıyor. Hesaplamanı gözden geçirmelisin.
Karbonhidrat kaynağı konusunda sıkıntı yaşıyorsan diyetine süt, meyve, kuru meyve, yulaf, tam tahıllı veya tam buğday ekmeği ekleyebilirsin.

Back
Yukarı