Yerimde sayıyorum Destek lütfen(Antrenman Prog)

Öncelikle arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 aydır vücut geliştirme adına spor yapıyorum.Amacım fit bir görünüm kazanmak doğal olarak.Başladığımda 96 kiloydum şu anda ise 78 kiloyum.İlk 2-3 ay kilo vermekle geçerken istediğim kilodan sonra ağırlığa başladım fakat kol kaslarımda omuz kaslarımda gözle görülür bir değişiklik yok.Bunu tamamen programa bağlıyorum ve sizlerden program desteği bekliyorum.Ayrıca BCAA ve kreatin kullanmaya başladım 13 gün önce bilginize.
Dediğim gibi çok samimi söylüyorum yardımınıza ihtiyacım var,yardım eden arkadaşlara ithafen teşekkür ederim şimdiden..
Boy : 1,83
Kilo : 78
Yağ oranı : Bilgim yok maalesef

Eklentiler

• WhatsApp Image 2017-08-22 at 20.15.14.jpeg
    WhatsApp Image 2017-08-22 at 20.15.14.jpeg
    116 KB · Görüntüleme: 517
  • WhatsApp Image 2017-09-07 at 21.24.05.jpeg
    WhatsApp Image 2017-09-07 at 21.24.05.jpeg
    46,9 KB · Görüntüleme: 510
Ben kendi tecrübemi paylaşayım. uzun yıllar k.boks yaptım ve 2 sene VG yaptım. Sonra 1 sene ara vermek zorunda kaldım. Son zamanlar popiler olan fullbody programı uyguluyorum ve çok verim alıyorum. İstersen kendi programımı yazayım size.
Front squat 5x8-12
Deadlift 5x6-8+ Dumbel shurg 4x12
Bencpres 4x8-10 + Barbel row 4x8-10 süpert set
İncline bencpres 4x8-10+ Barfiks 4x8-10
Overhead press 4x8-12
Barbel curl+push down 3x8 süper set.

Hocam 5x5 çok popüler bir program ve yapanlar işe yaradığını söylüyor.
2.olarak beslenme ve uykunuzu da gözden geçirip Yen'i bir program ile başlayabilirsiniz.
Son olarak bulk yapacaksanız "clean bulk " yapmanızı öneririm.

bence programa bağlama ilk 1 sene boyunca en boş programı yapsan bile gözle görünür değişiklik olur ilk önce bakman gereken şey nasıl beslendiğin. kaslarını geliştirmek istiyorsun günlük ne kadar protein ne kadar karbonhidrat yağ alıyorsun kaç kalori alıyorsun günlük. bunlar daha önemli.

Ayrıca BCAA, Kreatin gibi takviyelere orta seviyeye gelene kadar yada en azından 1 senesini doldurmyanlar için ben gereksiz görüyorum.

bence programa bağlama ilk 1 sene boyunca en boş programı yapsan bile gözle görünür değişiklik olur ilk önce bakman gereken şey nasıl beslendiğin. kaslarını geliştirmek istiyorsun günlük ne kadar protein ne kadar karbonhidrat yağ alıyorsun kaç kalori alıyorsun günlük. bunlar daha önemli.
Genellemeyelim bence. Benim ilk senemde uyguladığım bir programda bicepsin ertesi günü sırt vardı bu yüzden biceps kası dinlenemedi bu yüzden bu programı uyguladığım sürede neredeyse hiç gelişmedi. Bu tür dinlenme hatası olan antrenmanlar da ciddi seviyede gelişimi etkiliyor. Biceps örnekti. Başka kaslarda da çakışma olabilir.

Gelisiminiz 5 ay icin gayet iyi bence omuz ve kilolarda iyi gorunuyor. Ben push pull leg programini oneririm arkadasin dedigi gibi dinlenme cok onemli kaslarda push pull calisma sistemi agonist ve antagonist kaslar calisir(zıt kaslar) yani araya dinlenme günleri koymasaniz bile onceki gün calistiginiz kas dinlenmis olur (tabi yuzde yuz degil)

Öncelikle herkesin ellerine ve yüreklerine sağlık.Cevap yazıp yardımcı olma çabanız bile mutlu ederken bu kadar detaylı bir şekilde cevap yazıyor olmanız ayrıca güzel.Beslenme noktasında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum dostlar günlük 110-125 gram arası protein alıyorum doğal yollardan.Dediğim gibi ama sabit güzel bir programım olmaması beni çok geriye atıyor diye düşünüyorum bakalım şu yukardaki fullbody programını uygulamaya başlayacağım nasipse.

Fullbody, Push-Pull-Legs, Upper Lower antrenman sistemlerini değişe değişe kullanın derim. Ve split programlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Kendim 2 senedir uğraşıyorum bb ile. İlk 5-6 ay hocanın verdiği klasik splitle başladım ve beslenmem de iyi olmasına rağmen hani geliştim de daha doğrusu geliştiğimi sanıyormuşum. Sonra araştırmalarım sonucu fullbodye geçtim, Upper lower yaptım, Push Pull legs uyguladım eskiye oranla çok daha iyi bir gelişim kaydettim hatta sırtım omuz-göğüs bölgem kollarımda da bu dönemde deri çatlamaları ortaya çıktı.
Arada değişiklik olsun diye 1-2 ay splitte uygulanabilir. Benim tecrubem ve fikrim bu yönde.

Fullbody, Push-Pull-Legs, Upper Lower antrenman sistemlerini değişe değişe kullanın derim. Ve split programlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Kendim 2 senedir uğraşıyorum bb ile. İlk 5-6 ay hocanın verdiği klasik splitle başladım ve beslenmem de iyi olmasına rağmen hani geliştim de daha doğrusu geliştiğimi sanıyormuşum. Sonra araştırmalarım sonucu fullbodye geçtim, Upper lower yaptım, Push Pull legs uyguladım eskiye oranla çok daha iyi bir gelişim kaydettim hatta sırtım omuz-göğüs bölgem kollarımda da bu dönemde deri çatlamaları ortaya çıktı.
Arada değişiklik olsun diye 1-2 ay splitte uygulanabilir. Benim tecrubem ve fikrim bu yönde.
Hocam ciddi misin :D Söylediğin şeylerin aynısını ben de yaşadım bi an beni anlatıyorsun zannettim. Ben de 2 yıldır yapıyorum ve ilk yılımda split yüzünden pek gelişememiştim sonra fullbody ve push-pull ile gelişim sağladım. Yalnız olmadığıma sevindim.

Full body ile alakali dediklerinizi dikkate alicam dostlar tek sorun iyi bir fullbody programı onu da artık mesaj attim sizlere ya o sekildr ya da burada konuya yazabilirsiniz tekrardan cok teşekkür ederim kendi adıma

Sanırım split sadece ileri derece sporcularda ciddi anlamda fayda sağlıyor. Fullbody program iskeleti diye bir konu var forumda. O konunun ilk 5-6 sayfasında birçok farklı örnek var. Okuyup aklına yatanı uygula derim.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı