Yer fıstığı mı kaşar peyniri mi?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ihalil95 tarafından 24 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ihalil95
    Offline

    ihalil95 Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar kas gelişimi açısından hangisi daha iyi? Ketojenik diyetteyim baya bir yağ kaybettim. Bunlar dışında günlük olarak yumurta ve et tüketiyorum. Bir de fıstık ezmesi mi yemek daha iyi kabuklu yer fıstığı mı satın almak daha iyi?
     
  2. ShreddedLion
    Offline

    ShreddedLion Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2018
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Sağlık önemliyse senin için(ki sağlıklı şeyleri tabii ki vücut daha iyi kullanır) durum değişir. Değilse değişir. İki açıdan da yaklaşım sergileyeyim. Sağlık açısından eğer köyden gelme kaşar peynirin veya iyi bildiğin bir yer mandıra vb yoksa sağlıksız yağlar mutlaka vardır. Gerek yok. Fıstık ezmesine gelince fıstık iyice kavrulup parçalarına ayrılıp yağı da açığa çıkarılır. Bu yağ zararlı hale gelir. Kabuklu halde fıstık daha iyidir. Kavrulmamış ve çiğ halde. Kalorisi de hem iyi hem sağlıklıdır. Sağlıksız olarak amaca bakılırsa fıstık ezmesi yemesi ve kalori alması en kolayıdır. Kavanozu dahi bitirebilirsin o seviyeye gelebilirsin. Kas gelişimine gelince de bunlardan hiçbirisi doğrudan protein sentezine fayda edip de kas kütleni artırmaz. Dolaylı olarak aldığın bu kaloriler antrenmanda işine yarayacaktır. Kas gelişimini ancak böyle etkiler. Fıstıkta protein bol var. Fakat aminoasit profili ve emilim bakımından zayıftır. Yine de 3-5 gram da olsa protein açısından fayda edecektir. Peynire bakarsak normal peynirler protein açısından daha çok işine yarar. Kaşar peyniri yağ oranı yüksek bir peynir. Protein amaçlı düşünüyorsan beyaz, peynir suyu korunmuş ve bol, yağ oranı az olanları seçersen protein açısından istediğin olur.
     
  3. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Fıstığın kendisi varken ne olduğu belirsiz katkı maddeleri ile donatılmış ezmesini yemek bana çok saçma geliyor.
     
  4. ihalil95
    Offline

    ihalil95 Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    "Yer fıstığının 100 gramında40 gramdoymamış yağ varken, bademde bu miktar 42 gramdır. Bu yağ çeşidi kas geliştirmenizi sağlayan hormonlarınızın sayısını artırır." şeklinde yazıyor men's health. Ayrıca birkaç yerde araştırdığımda eskiden yer fıstığının protein kaynağı olarak üretildiği yazılıyor. Yani sağlam tüm kaynaklardan baktığımda yer fıstığı çok övülüyor. Ayrıca kaşar peyniri light kaşar peynir yağ oranı çok düşük protein oranı çok yüksek. İkisinden birisini eklemeyi düşünüyorum ancak hangisi olduğuna tam karar veremedim. Ayrıca 100 gramında ortalama 25 gram protein olan besindeki emilimin az olması bana inandırıcı gelmiyor açıkcası. Sonuçta veganlar ne yapıyor?

    https://www.fitekran.com/10-kas-yapan-besin/
    htt
     
  5. Trapped
    Offline

    Trapped Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2016
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    İyide evde kendinde yapabiliyorsun ezmesini
     
  6. kocakobra1
    Offline

    kocakobra1 Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2015
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Birkisel proteinin biyolojik değerine bakmanı tavsiye ederim,bu işler ona göre bana göre olmuyor,biraz araştırın lütfen
     

Sayfayı Paylaş