Yeniyim

Arkadaşlar 15 yaşındayım 3 aydır Cardio çalışmaları yapıyorum ve 85 kilodan 70 düştüm yağ oranımda %21
%13 düştü

Şimdi abartılmıçak bi şekilde bücüt geliştirme yapıcam açıkcası bir çoğu kişi kendi ağırlığınla çalış diyorlar örneğin(barfiks şınav squat filan) ama pek çalışmayı sevmiyorum aslında pekde şınav barfiks çekemiyorum şınav max 4 barfiks yarım 4 açıkcası Serbes ve makinalarda dağa zevkli geliyor şimdi size sorum şu

1.Spor sırasında kilo alırmıyım bolça protein ağırlıklı beslenicem
2.Serbes ağırlıklar örnegin(Dambıl.halter) gibi boy uzamasını durdururmu.
3Serbes ağırlıklarmı daha iyi yoksa makinelermi vucüt geliştirme acısındanda

Boy:176
Kilo70

Not:amacım abartılacak bi şekilde değil ama fit bi vücut yapıp onu hep orantılı tutmak ayrıca çok ağırlıklar altına girmeden haftanın 5 günü 35 dk vücüt ve 25 dk Cardio iyimi

Spor sırasında kilo alman beslenmene bağlı normalde aldıgın kaloriden fazlasını alman sana kilo olarak geri dönecektir sanırım, ayrıca yağlı gıdalarla o koloriyi doldurmanı önermıyorum yoksa eski kilona dönebilirsin temiz bi bulk dönemini öneriyorum yani
Fitness herhangi bir şekilde boy uzamasını etkilemez böyle bir soru kafanda olmasın
Serbest ağırlık kesinlikle daha iyi oldugunu savunan abileri gördüm.. ama bu sporu sadece kendi ağırlıgınla yapıcagın anlamına gelmiyor açıkcası ben antremanlarımı genelde makinalarla yapıyorum serbest ağırlık her haraket ıcın uygun olmuyor
ama her antremana en az 1-2 serbest ağırlık koymanın sana ciddi bir yararı olcagını dusunuyorum
Amacının abartılmıcak şekilde fit bir vucut istediğini sölüyorsun ama vucudumuzu maalesef markette reyondan seçer gibi seçemiyoruz sen antremanını ve duzenlı beslenmeni devam ettir vucudun zaten emeğinin karşılıgını verıcektır
Başarılar!

1.Spor sırasında kilo alırmıyım bolça protein ağırlıklı beslenicem

Kilo alirsin fakat bu kilo buyuk oranda kastan kucuk oranda yagdan kaynaklanir. Hatta yag oranini bile dusurebilirsin.

Ama bu sana bagli. Eger duzgun beslenmezsen yagkanabilirsin de

2.Serbes ağırlıklar örnegin(Dambıl.halter) gibi boy uzamasını durdururmu.

Hayir durdurmaz.

3Serbes ağırlıklarmı daha iyi yoksa makinelermi vucüt geliştirme acısındanda

Arkadaslarinin dedigi hareketler daha iyi. Barfiks, sinav, squat. Bu hareketlerle baslayip gelisen makinalara gectiginde daha iyi sekillenir.

Makinayla baslayip makinayla kalan kisinin gelisimi bir sure sonra durur. Bilincli calismazsa vucudunda orantisiz gelisen mekanizmalar olusur.

En iyisi serbest agirlikla bilesik egzersizler.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yağ güç vermez yağ alma clean bulk yap tabi benim gibi 2 yılda yapılacak kolu 1 yılda yapacaksan dirty bulk tavsiye etmem yarışma hedefiniz yoksa bunu 2 kere dirty bulk yaptım bir başındayken biri geçen sene hedefim ikisindede yarışma idi o yüzden clean bulk sizin için en iyisi yağlanmamaya sadece kas almaya özen gösterin

Back
Yukarı