Yeniyim arkadaşlar sorularım var

Öncelikle merhaba arkadaşlar.21 yaşımdayım 1.78 boyum var ve 80 kiloyum spora başlamak istiyorum.Daha önce hiç vücut geliştirme yapmadım.Daha aletlerin adını hareketleri falan hiç bilmiyorum.Sizlere birkaç sorum var:
-Ankara emekte oturuyorum önerebileceğiniz spor salonu var mı.Ankyra emek spor klübüne iyi diyorlar giden var mı
-Bu aletlerin kullanımını ve hareketlerin nasıl yapılacağının öğrenilmesi zor mudur
-Kaç ayda vücut gelişmeye başlar,Arkadaşlarım 3-4 ay civarı dediler birde size sormak istedim
-İnternette araştırırken protein tozu falan gördüm .Tam ne işe yaradığını bilmiyorum. Gerekli midir kullanılmadan vücut gelişimi olmaz mı
Sorular fazla oldu ama şimdilik bu kadar :) Teşekkürler

1-?
2-Haraketler başlangıç,orta,ileri seviye falan filan diye ayrılıyor. Yani problem değil. Biraz araştırmayla halledersin, araştırmak bu sporu bilinçli yapmak için olmazsa olmazdır.
3-Genetikle değişmekle beraber ortalama 3-4 ayda gözle görülür fark görürsün. Fotoğraf çekmeyi unutma. :)
4-Protein tozu olmazsa olur. Gram gram hesaplamalar ile günlük protein ihtiyacını karşılayamayan kişiler protein tozu kullanırlar. Lakin protein tozu sağlıklı mıdır gibi bir soru var. Gerçekçi olacağım, spor camiası zararsızdır derken, doktorlar tarafından kullanılmaması gerektiği söylenir (bilinçli kullanılmasında problem olmadığını söyleyen doktorlarda var). Araştır tarafını seç. :D

Back
Yukarı