yeni basladim bi sorunum var lütfen bilgili kişiler bakarmisiniz

Arkadaslar merhaba ben 20yasindayim Üniveriste öğrencisiyim ve 3gun önce vücut geliştirme amaçlı spor salonuna yazıldim. Antrenör bi tanıdıkti ve beni direk başlangıç 2programinadan baslatti 2gun gittim ama suan kollarım fena şekilde ağrıyor tam açarken bugün dinlenmek için gitmemeyi düşünüyorum. Yeni başlayanlar icin normalmi yoksa bi yerde bi eksiklikmi var

Arkadaslar merhaba ben 20yasindayim Üniveriste öğrencisiyim ve 3gun önce vücut geliştirme amaçlı spor salonuna yazıldim. Antrenör bi tanıdıkti ve beni direk başlangıç 2programinadan baslatti 2gun gittim ama suan kollarım fena şekilde ağrıyor tam açarken bugün dinlenmek için gitmemeyi düşünüyorum. Yeni başlayanlar icin normalmi yoksa bi yerde bi eksiklikmi var
hamlık ağrısı çekiyorsundur bence git 1-2 haftaya ağrı geçmesse beslenmene göz at...

bende yeniyim gecen gun benzer bir konu bende actim kolumu acamiyordum spora gittim spor sirasinda hic birsey hissetmedim spordan sonra agri biraz hafifledi ertesi gun az bir agri vardi agriyan yerlere kas gevsetici surdum..Hamliktan dolayisadece

Gelişme kaydetmek için aceleci olmayın. Sabır her şeyin anahtarıdır.
Nasıl ki doğar doğmaz direkt yürümeye başlamıyorsak, bu işin de başlangıç ve emek verme aşamaları var.
Vücudunuz daha önce hiç alışık olmadığı şekilde hareketler ve ağırlıklarla karşılaştığından bu tür ağrılar, sızılar normal.
"Çivi çiviyi söker" diyerek üzerine gitmeyin. Gün aşırı antrenman yapın. Ağır yüklerin altına girmeyin.

bende yeniyim gecen gun benzer bir konu bende actim kolumu acamiyordum spora gittim spor sirasinda hic birsey hissetmedim spordan sonra agri biraz hafifledi ertesi gun az bir agri vardi agriyan yerlere kas gevsetici surdum..Hamliktan dolayisadece
Hocam aynen dediğin gibi kolumu açamıyorum kas gevşetici iyi geldi mi sana. Ayrıca yorumlar için teşekkür ederim hepsini göz önünde bulunduracagim

Ben ilk basta bir hafta kollarim bukulu gezdim. Laktik asit en iyi egzersizle dagilir, programa uyun keyfi ara vermeyin

Programin nasilsa oyle yap, iki gun calis bir gun dinlen diyorsa onu, bir calis bir dinlen diyorsa onu, o agrilar tamamen kasin sasirip travmaya girmesinden ibaret. Gittigin ilk antrenmanda neredeyse yok olacaklar ve ertesi gun hemen hemen hissetmeyeceksin bile.
Kas gevsetici ben pek tavsiye etmem. Ama hap olanindan kesinlikle uzak dur. En hizli etki edeni sicak dusun altinda masaj yaparak o bolgeleri gerdirmek.

Programin nasilsa oyle yap, iki gun calis bir gun dinlen diyorsa onu, bir calis bir dinlen diyorsa onu, o agrilar tamamen kasin sasirip travmaya girmesinden ibaret. Gittigin ilk antrenmanda neredeyse yok olacaklar ve ertesi gun hemen hemen hissetmeyeceksin bile.
Kas gevsetici ben pek tavsiye etmem. Ama hap olanindan kesinlikle uzak dur. En hizli etki edeni sicak dusun altinda masaj yaparak o bolgeleri gerdirmek.
Eyvallah hocam saol

Yavaş olmalısın vücudunu spora alıştır ondan sonra yavas kilo da artırırsın program da ama önce 1. Programi yapmalîsın vücudun dengesini bozma zorlanirsin haksızmiyim abiler?

Adaptasyonla baslaman gerekiyodu yanlis sistem bu direk programa gecilmez sakatlanma riskin. Bile cok. Yuksek yanlis..

Bence hafiften bi adaptasyon programi yapmaliydin 1-2 hafta kadar dusuk agirliklarla hamlik gitsin diye. Yuksek agirliga girme sakatlanma riskin fazla olur . Kademe kademe agirlastir antremanlarini. Zamanla vucudunuda daha iyi tanirsin .

Bu ilk 1 ay protein ve karbonhidrat aliminina dikkat et antreman sobrasi kaslardaki yaralanmalar 38 saat sonra iyilesir bu surecte iyi beslenmen gelisimin icin cok iyi agrilarina gelince de çok normal alişmadigin icin vucudun tepki veriyir bu iyi birsey sakat gibi hissettiginden eminim =) . 2 hafta hafif kilolara gir ama sakin ola ki agriyor diye gitmemezlik yapma sakat kalmazsin merak etme.[DOUBLEPOST=1412233860][/DOUBLEPOST]Ağır kilolara girme hatta ilk 3-4 gün 2 set yap tüm hareketleri.

Yeni başlayanlara tavsiyem p90x sizi öldürür ama muhteşem garantili bir program .güç dayanıklılık jas kütlesi için p90x

Back
Yukarı