Beynim durma noktasına geldiÇok fazla ve farklı görüşler var konu başlığı ile ilgili.Ancak genel kanı olarak 2-3 ay herhangi bir ek ürüne gerek yok.Ancak kilo almak isteyenler için başlangıçtan itibaren kullanılabilir görünüyor.
186 cm -70 kg olan ben içinde sanırım kullanılabilir duruyor.Sporla birlikte elbette.
Ancak halen daha hangi ürün yada ürünleri alabileceğim konusunda bir netlik oluşturamadım kafamda.
Birçok ve farklı ürünler var.Acaba bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar ne almam gerektiği konusunda ürün tavsiye edebilirler mi.
Hem kilo aldırıcı + protein tozu mu almak lazım.
Yada farklı bir kombin mi yapmak lazım.Bazı konularda bcaa ve creatine de alınabilir gibi algıladım.
Ama işin teknik detayını bilmediğimden açıkçası doğrusu nasıl olacak anlayamıyorum.
Bu konuda ürün adı ile birlikte ne almam gerekitğini yazabilecek arkadaş varmı acaba.
Maddi durum konusunda çok uçuk bir rakam olmadıktan sonra bütçe ayırabilirim.Cidden kilo alma olayı yıllardır canımı fazlasıyla sıkıyor.
Şimdiden teşekkür ederim.
Edit:İlk etapta ayırabileceğim rakam olarak yazarsam belki daha doğru olarak düşündüm.Zaten sürekliliği olması gerekiyor sanırım 200-300 tl ayırabilirim.
Keşke bu kadar kolay olsa herşeySAdece guzel bir beslenme programi yeterli, nasil kilo aldiginiza siz bile inanamayacaksiniz...
Keşke bu kadar kolay olsa herşey![]()
Maalesef ki kilo alamıyorum.Çok şey denedim.Elbette iştah sorunlarımda var çok fazla yemek yiyebilen biri değilim.Buradaki birçok beslenme programlarına baktım mümkün değil o kadar yemek yiyebilmem şu durumda.Belki zamanla olabilir elbette.O yüzden destek almanın faydası olabilir diye düşündüm
Öncelikle aramıza hoş geldiniz ben burada yeni başlayanlar olarak söz ettim sizin gerek mesleki gerek ise daha öncelerine dayanan alt yapınız sayesinde toparlanmanız kısa süreceğinden bu bahsettiğimiz süre sizi bağlamayabilir
Merhaba ben bu spora yeni başladım yaklaşık 1 ay oldu yaş 40, boy 1.73, kilo 85. Tavsiye üzerine L-arginine ve Universal amino 2700 aldım. İlk sorum
bunlar doğru seçim midir? İkinci sorum bunların yanında BCAA yada vb bir ürün almalı mıyım? Son sorum ise L-arginine hariç diğer ürünleri kullanmadım henüz, sitenizde de ilk üç ay gerek yok demişsiniz. Sizce ne yapmalıyım tavsiyeniz ne olur. Teşekkrüler.
kuzgun006; dedi:Hocam bende 3 senedir kickboksla uğraşıyorum bi ara 77 kiloya kadar düşmüştüm geri 97 kg kadar çıktım ramazan sonrası idmanlarıma devam edicem body baslıcam vücut berbat vücudu toplamak istiyorum Hardline Carnifit kullanıcam bi 1ay böyle geçircem sonrada protein almaya baslıcam bi sıkıntı olustururmu? yas 15
Herkese Merhaba bende yeni başlayanlardanım
Henüz 1 hafta oldu başlayalı ve kilo almak için başladım yaş 23 boy 1.87 kilo 61 civarlarında işim gereği düzenli beslenemiyorum ama elimden geldiği kadar beslenmeme dikkat ediyorum iş yerindeki yemeklerin kalitesizliğinden dolayı orda fazla birşey yiyemiyorum genelde ve bu yüzden iştahım eskisi kadar açık değil ama yinede evde olabildiğince fazla yemeye özen gösteriyorum.. Sormak istediğim şey ben hocama danışarak weider power whey , weider L-glutamin ve weider premium bcaa aldım 1 haftadırda düzenli olarak kullanıyorum hatta arkadaşımında tavsiyesi üzerine gainer almak için araştırma yapıyordum ancak burda gereksiz olduğunu ve zarar vereceğinden bahsetmişsiniz. Kullanmayı kesmeli ve normal spor mu yapmalıyım yoksa besinle beraber takviyeye devam etmelimiyim kararsız kaldım aydınlatırsanız cok sevinirim..
öncelikle merhaba arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. gayet başarılı ve bilgilendirici bir forum. bir sorum var , eğer yanıtlayabilirseniz sevinirim,
kilolu bir insanım. kilo vermemde problem yok. veriyorum. ama hem kaslarım gidiyor, çok kötü bir görüntü sahibi oluyorum. hemde verdiğim kiloları kas kaybı yaşadığım için hemen geri alıyorum. tekrar diyete başladım. günde yaklaşık 1000 -1100 kalori alıyorum. çoğu protein ağırlıklı. aynı zamanda spora yazıldım. ameliyat olduğum için bayramdan sonra başlıycam. orda hocaya sordum bir de size sorayım dedim.
boy 172 kilo 88. amaç kilo verip , kas yıkılmasını engellemek. az da olsa kas kazanmak. çünkü daha önce kilo verdiğimde omuzlarım tamamen gitti, göğüs kası hiç yok denecek kadar az. her tarafımı yağ bağladı. daha önce aynı kilodayken daha iyi görünüyordum. şimdi obez gibiyim. yaptığım diyette maksimum 70gr. protein alabiliyorum. daha fazla almaya çalışırsam diyetim bozuluyor. whey protein alsam hem kalorisi az, hem protein miktarı fazla. diyetime ek olarak whey protein kullansam yararı olur mu? çünkü kilo başına kas yıkımını engellemek için 100-120 gr. arası protein almam gerektiği söyleniyor. cevabınıza göre hardline 3matrix whey protein alacağım. gerek var mı yok mu? yaptığım diyette 70 gr. proteinle kas yıkımına uğrar mıyım? ya da kas kazanabilir miyim?
Gereksiz bir sekilde alinmislar, almissiniz kullanin diyecegim bu durumda.
Ancak is yerine yemek goturun ac kalmayin, aclik bu sporu yapanlar ve kilo almak isteyenler icin kabul edilebilir birsey degil.