Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
wrestler

bilgiler için çok teşekkür ederim.Bu ay başı başlıyorum creatin almaya.etkilerini forumda paylaşaırım arkadaşlar.Birde bir şey soracaktım creatin çeşitlerinden kre-alkalyn var.ürün hakkında çok övgü var.Su tutmuyormuş sanırım çok okudum ama kafam karıştı.Bunun hakkında bilginiz var mı ?

yeni başlayan birisinin creatin alımına ihtiyacı yoktur
kombinasyon için protein tozu amino ve creatine elbette uygundur
ancak bu kişiden kişiye değişir
kreatin sana yararken bir başkasına yaramayabilir bunu bünyen ve o anki durumun belirler

Peki hocam bunun süresi falan var mı,şu kadar süreden sonra alınmalı falan gibi.ben kendimi hazır hissediyorum.Creatin ve likit amino kullanmıştım daha önce spor yaptığımda o yüzden hazır hissediyorum hocam

Peki hocam bunun süresi falan var mı,şu kadar süreden sonra alınmalı falan gibi.ben kendimi hazır hissediyorum.Creatin ve likit amino kullanmıştım daha önce spor yaptığımda o yüzden hazır hissediyorum hocam

Dogal olarak bir yere gel belirli bir yerde takil sonra supplementlere yonel, cok rahat supplementsiz 6 ay saglam bir sekilde gelisirsin yemene dikkat edersen.

Merhaba arkadaslar yaşım 16 boyum 1.73 kilom 60 baklavalar falan var ama kol kası 30cm protein tozu alsam kullanmam sizce uygunmudur yardım edermisiniz?

Öncelikle herkese selamlar, araştırmama ve bilgi edinmeme rağmen kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşma gereği duydum. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

26 yaşındayım.
Boy 1.78
Kilo 76

Daha önce 15 yaşıma kadar futbol oynadım.
1 sene kadarda boks yaptım.
6 Aydır da spor salonuna gidiyorum ama tam anlamı ile kendimi vermiş ve düzgün planlı ve programlı çalıştığımı söylemem ama ona rağmen kondisyon ve vücut hacmi kendini göstermeye başladı diyebilirim. Şuandan itibaren planlı ve programlı bir çalışma yapmak istiyorum ve gıdalardan yeterli besini alamadığımdan dolayı supplement kullanmak istiyorum.

Bir arkdaşım amino asit kullan en iyisi dedi.
Diğer arkadaşım amino asite gerek yok protein tozu al dedi.
Yani analyacağımız he kafadan bir ses çıkıyor. İçlerinden birini alayım diyorum bu sefer değişik markalar çıkıyor.
Ve ne almam gerektiği konusunda kararsız kalıyorum.

Sizden ricam bana en uygun olan ve en kısa sürede istediğim görünüme ulaşmam için gereken supplement çeşi

slm arkdaslar konu acıyoerum kılıtlenıyo anlamadım ıkı sorum olcak yardımcı olaurmusunuz..

1. arkdasım 110 kılo spro basladık 1 ay oldu kılosu aynı hocamızın yazdıgı program ıse arkdasıma sadece kosu ve bısıkletten olusaun 35 dk lık program haftanın 3 gunu gıdıyorum ama arkdasımda bı eksılme olmadı..program nasıl sızce ve arkdasım yag yakıcı gıbı ılaclar kullanmalımı..ve sadece kosarakmı yanında vuvutta calıssa fayadası olurmu..

2. sorum arkdaslar bende arkdasımla beraber basladım
vucut olculerım
omuz 114
gogus 96.5
bıceps 28
bel 78
karın 86
baldır 24
boy 1.80
kılo 74

bende bu sproa basladım ek besın almalıyım 1 ay oldu almam gerekırse proteın mı amıno mu onerırsınız..yada onerecegınız bırsey varmı..

Gkhn8734 ve snopyy;

ileti yazdığınız bu sayfada sorduğunuz sorular daha önce defalarca sorulmuş ve cevaplanmıştır. Lütfen! (bu lütfen sizin iyiliğiniz, öğrenmeniz içindir. yoksa ben bu soruların cevabını zaten biliyorum) bu başlığın önceki sayfalarına göz atın.

antrenman-beslenme ve yeni başlayanlar bölümlerinin sabit başlıklarını incelerseniz, istediğiniz vücut için ve bu sporla ilgili diğer sorularınız için yanıtlar ve bilgiler bulabilirsiniz.

Merhaba,

foruma yeni üye oldum. belki sorumun cvbı forumda biyerlerde vardır ama çalıştığım için çok ayrıntılı bakma fırsatım yok. yardımcı olursanız sevinirim.

183 boyunda 79 kilo ve 26 yaşındayım.

son 6 aydır body yapıyorum. ve son 3 aydır weider whey protein tozu kullanıyorum.
body'e başladığımda 85 kg idim. şimdi 79 kiloyum.
body hakkında başlarda baya araştırma yaptım. forumlarıda takip ettim. herkes yağ yakıp vücuttaki kas oranını arttırmaktan bahsediyor. ben yağ oranımı düşürdüm ama nedense kas oranımı geliştiremedim.
düzenli bir şekilde haftada 4 gün spor yapıyorum. ve sadece spordan sonra protein tozu kullanıyorum.
istediğim vüucuda ulaşamamın sebebi nedir? kesinlikle ekmek makarna pilay yemiyorum. et ağırlıklı besleniyorum. ekmek makarna pilav yağlandırır göbek yapar die yemiyorum yanlışım burdamı? yoksa protein tozunumu yeteri kadar kullanmıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim..

Merhaba başlığı kendime çok uygun buldum. Sormak istediğim;

Boyum 176 kilom 68 (Erkek)

Haftada 2-3 kere 6km koşuyor ve ardından kol, karın ve göğüs kaslarımı çalıştırıcı (bana göre gayet zorlayıcı) hareketler yapıyorum :)

Akşam geç saatte eve geldiğim için yağlı besinlerden kaçınmaya çalışıyorum.

1 adet yumurta, 1 kase sarımsaklı yoğurt yiyor ve 1 bardak süt içiyorum.

Yaptığım aktivitelerden sonra yediğim bu gıdalar ile gerekli protein miktarını karşılayabiliyor muyum? Yoksa destekleyici protein tozuna ihtiyacım var mıdır?

Amacım: Özellikle göbek bölgemdeki yağlardan kurtulmak ve fit bir vücuda sahip olmak.

Forumda biraz protein tozlarını araştırmaya çalıştım ama yüzlerce çeşit ve marka var, içlerinde kayboldum... Önerdiğiniz marka ve çeşit nedir, nereden temin edilebilir? Yurt dışına sık çıkan birisiyim.

Teşekkürler.

herkes burada birilerine birşeyler sormuş. ancak ''nerede yanlış yapıyorum'' sorusunu önce kendimize sormalıyız. önce kendi vucut tipimizi öğrenmeli, buna uygun bir çalışma, beslenme ve dinlenme programı oluşturmak gerekli. bence en büyük problem beslenme ve çalışma programını yanlış yapmak. kilo verirken kas kaybetmek yada hacim yapmaya çalışırken kas kütlesi kaybetmek aynı şey. harcıyacağından çok kalori almak, yada aldığından fazla harcamak. gelişimin sırrı burada bence. ve sabır. bazı sitelerde okuyorum üç ayda Bred Pitt olmak istiyor insanlar. hayal dünyasında yaşamamak lazım. salonda biraz kaslı birini gördüğümüzde ilk soru '' kaç ayda böyle oldun?'' . yolun başındaysak sabırla çalışmak lazım. saygılar.

Herkese merhabalar.
Ben 18 yaşındayım 183 boyunda 69 kilodayım.Yaklaşık 2 aydır VG yapıyorum fakat eklemlerim güçsüz olduğundan programımdaki kiloları basamıyorum. Örneğin bench press te bara 2x5 kiloluk ağırlık (toplam 10 kilo) basmam gerekirken toplam 5 kiloyu zor yapıyorum. Hocam mass gainer kullanmamı önerdi. İlk sorum: Mass gainer kullanmam 3-4 ay gibi bi zamanda beni nasıl etkiler?
İkinci sorum ise eklemlerimi özellikle bileklerimi nasıl güçlendirebilirim ?
Şimdiden teşekkürler.

17 yaşındayım 3 senedir basketbol oynuyorum hep zayıf olmama ragmen çok az da olsa göğüslerde büyüme oldu, haftada en az iki defa 4 km kadar koşuyorum 5 aydır fitness yapıyorum normal olması imkansız.Belki jinekomasti henüz doktora gitmeyi planlamıyorum çok rahatsız edici boyutta değil genel olarak yağ oranım iyi ama bahsettiğim göğüs olayından dolayı l-carnitine kullanmayı planlıyorum sizce nasıl olur?
çalışmalarımdan önce creatine kullanıyorum bir aydır bırakabilirim
boy 193
kilo78

Herkese merhabalar.
Ben 18 yaşındayım 183 boyunda 69 kilodayım.Yaklaşık 2 aydır VG yapıyorum fakat eklemlerim güçsüz olduğundan programımdaki kiloları basamıyorum. Örneğin bench press te bara 2x5 kiloluk ağırlık (toplam 10 kilo) basmam gerekirken toplam 5 kiloyu zor yapıyorum. Hocam mass gainer kullanmamı önerdi. İlk sorum: Mass gainer kullanmam 3-4 ay gibi bi zamanda beni nasıl etkiler?
İkinci sorum ise eklemlerimi özellikle bileklerimi nasıl güçlendirebilirim ?
Şimdiden teşekkürler.

Bahsettiği kiloyu kaldırmakta bile zorlanıyorsan çözümü kesinlikle mass gainer vs değil. Benim sana tavsiyem madem bu kadar güçsüzsün, öncelikle evde şinav mekik, dips, barfiks gibi vücut ağırlığınla yapılan egzersizlere yoğunlaşman. BU egzersizlerde belli bir mesafe aldığın zaman salona gitmen. Beslenmene de dikkat etmelisin.

Beslenme için yararlanabileceğin link; https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

crybaby dedi:
17 yaşındayım 3 senedir basketbol oynuyorum hep zayıf olmama ragmen çok az da olsa göğüslerde büyüme oldu, haftada en az iki defa 4 km kadar koşuyorum 5 aydır fitness yapıyorum normal olması imkansız.Belki jinekomasti henüz doktora gitmeyi planlamıyorum çok rahatsız edici boyutta değil genel olarak yağ oranım iyi ama bahsettiğim göğüs olayından dolayı l-carnitine kullanmayı planlıyorum sizce nasıl olur?
çalışmalarımdan önce creatine kullanıyorum bir aydır bırakabilirim
boy 193
kilo78

Kesin fikir sahibi olmak için dr ye görünmelisin. Ama jinekomasti bile olsa bunun sağlık açısından zararı olmaz. Sadece estetik olarak hoşuna gitmeyebilir. Göğüsün kas olarak hacimlendikçe istemediğin görüntüde azalma olacaktır.

Bahsettiği kiloyu kaldırmakta bile zorlanıyorsan çözümü kesinlikle mass gainer vs değil. Benim sana tavsiyem madem bu kadar güçsüzsün, öncelikle evde şinav mekik, dips, barfiks gibi vücut ağırlığınla yapılan egzersizlere yoğunlaşman. BU egzersizlerde belli bir mesafe aldığın zaman salona gitmen. Beslenmene de dikkat etmelisin.

Beslenme için yararlanabileceğin link; https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

Kesin fikir sahibi olmak için dr ye görünmelisin. Ama jinekomasti bile olsa bunun sağlık açısından zararı olmaz. Sadece estetik olarak hoşuna gitmeyebilir. Göğüsün kas olarak hacimlendikçe istemediğin görüntüde azalma olacaktır.
şu an creatine kullanıyorum.l-carnitine nin faydası olur mu. kilo problemim yok

Sa oncelıkle kolay gelsın

ben 1 aydır duzenlı salona gıdıyorum ve ısınma evresını gectım ve yuklenmeye basladım ancak cok zayıfım ve kollarım cok ınce boy 185 kılo 71 ogrencıyım ne kadar dıkkat etsemde duzenlı beslenemıyorum proteın onerdıler sız ılk3 ay demıssınız celıskıye dustum bıde almak ıcın arastırdım optı.nıt wey gold ve full force onerdıler takvıye olarak hangısını onerırsınız lutfen basla konuya yonlendırmeyın :D

Arginine Kullanimi

Ben 33 yaşinda 177 cm ve 69 kiloyum. Ve yakin zamanda bb başlamak istiyorum. Bulunduğum yerdeki bb merkezi yukarida yazmiş olduğum arginine kullanmami tavsiye etti. Yeni başlayacak birisi için uygun mudur? Zayif olduğum için kullanmam gerektiğini söyledi. Yardimlarinizi bekliyorum.

supplementler yeni başlayanlar için elzem değildir.

iyi beslenme ile istenilen hedefe ulaşılabilinir.

hele hele arginin yeni başlayanlar için hiç ama hiç gerekli değildir. kilo almak için gerekli bir supplement de değildir. kimsenin günahını almak istemiyorum ama çok büyük ihtimalle ellerinde arginin kalmış onu da birilerine kakalamak niyetindeler..

daha geniş bilgi istiyorsanız bu başlığı okumanızı tavsiye ediyorum.

Başlangıçta özellikle creatine gibi depolanabililen maddeler gereksiz. Zaten kaslar şiddetli gerilime maruz kalmamış ve doygun. İlk bir kaç ayda vücudu bu açıdan tüketmekte fayda görüyorum. Ayrıca bilinçsizce işlenmiş protein kaynaklarına yüklenmenin de yan etkileri, yeni başlamış ve düşük kilolu bir adamda daha dramatik olacaktır. Aşırı sivilcelenme, idrar bozuklukları kişiyi yersiz korkuya ve endişeye sürükleyebilir. Sonuçta supplementlar ilaç olmasa da kırmızı et kadar da doğal değiller. Her zaman dediğim gibi kola ne kadar doğalsa supplementlar da o kadar doğal ve gerektiği miktar ve zamanda kullanılmalı.
İlk üç ay sonunda creatine ve antreman sonrası için bcaa uygun olacaktır. Beslenme zamanları için sorun yaşayanlar gainer ve whey de kullanabilirler. Kilo fazlası olanlar için l-carnitine ya da cla da yine ileriki dönemler için faydalı olacaktır.

Merhaba.Aşağıda başka bir konuda sorduğum ve burası ile de ilintili bir yazım var.Yardımcı olursanız sevinirim.( üniv.döneminde aralıklı olarak 5'er ay 6'şar ay spor yaptım.Şimdi tekrar başladım,2 hafta bitti.)

"öncelikle merhaba, ben günlük kalori ihtiyacımı dengelemek için ON Serious Mass kullanmayı düşünüyorum.Sürekli kepek ekmeği,yulaf,pilav vb.yiyerek carb tamamlayamıyorum.(çok şişkinlik oluyor,ofiste yemek yemek her zaman mümkün olmuyor vs.)Bu şekilde daha rahat dengelerim gibi geldi.Sizce bu üründeki carb. kalitesi bir bulgur pilavı gibi olur mu? (şeker içermeyen bir ürünmüş,içindeki carb nasıl elde ediliyor onu da merak ediyorum)

Son olarak bir öğünde en fazla kaç gr carbs. almak uygundur? (kilom 68)"

Şimdiden teşekkürler.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:51 ----------

Yeni başlayanlarda suplament kullanımı özellikle ilk 3 ay gerekli değildir.

Sebebi yeni başlayanların gerek kas tonusu gerek ise bu kaslara yapılan baskılar suplament kullanımı için yetersiz olup ilerki dönemlerde gerekli ise kullanımı önerilir..

Kişi spora başlamıştır günlük yediği yemeklerden (sabah,öğlen,akşam) almış olduğu kalori yapacağı hafif egzersiz için yeterlidir..

Bu konu altında yeni başlayanların suplament kullanımı hakkında soru ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz

Üstadım aynı soruya sizinde yorumlarınızı almak isterim.Teşekkürler.

Back
Yukarı