Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam herkese, tüm sayfaları okuyamadım kusura bakmayın.

Ben bundan yaklaşık 1,5 sene önce 2 ay boyunca fitness'a gitmiştim kilo almak için.

Şimdi bir daha başlamayı düşünüyorum, başlar başlamaz supplement kullansam sorun olur mu? Vücut geliştirme salonundaki hoca para kazanmak için illaki bana satacaktır. İlk aylardan itibaren kullansam problem olur mu? Önceki gittiklerimde hiç kullanmadım bu sefer kullanmayı düşünüyorum ama ve ne kullanmalıyım protein tozu mu başka bir şey mi? Hiçbir şey bilmiyorum.

Fitness salonundaki eleman bana bir sürü şey satmaya çalışır. O adama da güveneyim mi güvenmeyeyim mi?

merhaba arkadaşlar 2 haftadır salona gidiyorum boyum 182 kilom 79 haftada 4 saat cardio ve iyi bir diyet yapıyorum ancak kilo veriş hızımı artırmak için ve bb ye tam asılmak için 2 gün önce hydroxycut hardcore ıgnıtıon stıx kullanmaya karar verdim yalnız bu supplement diğer hydroxycut ürünlerine karşın tablet şeklinde değil paketler halinde ve toz şeklinde 250ml suyla karıştırıp alıyorsun 1. günümde kullandığımda ve salona gittiğimde kardiyo yaparken inanılmaz derecede terledim ve enerjimi maxsimuma çıkarttı ve sık sık tualete gittim ancak off günümda kullandıımda 2. yi içtikten sonra kalp ritminde artış hafif baş dönmesi gibi şeyler hissetim yan etkilerinde bunların olabileceği yazıyor ancak kötü sonuçlar doğuracağından korkuyorum sizce ne yapmalıyım?

Selamun aleykum Arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katılıyorum.. Söze Şöyle başlayım Ben geçen sene Şubattan Hazirana kadar Spor yaptım ve yazın gelişmez duyumunu aldıktan sonra bırakıp sadece koşu mekik şınavla devam ettim ve ufaktan artık tekrar başlıyorum benim sorum şu yönde başlarken Protein tozu alayım diyorum Ve Amacım Mayıs ayına doğru Fit bir vücuda kavuşmak Sizden istediğim bana yararlı Olucak Protein Tozu tavsiye Edebilmeniz yada fikriniz varmı ? Çok teşekkür ederim Şimdiden...weightlifter Boy 1.76 - Kilo : 69

merhabalar,
ben bu spora baslayali 1 ay oldu.3 aydan once supplementlerin gereksiz oldugu soyleniyor.boyum 188 cm kilom 89.peki 3 aydan sonra hangi supplementleri kullanmaya baslamaliyim.

Son düzenleme:
Bunun için harcanan kalori ve karbonhidrat dengesini kurmak lazım. Bu sayede hem kilo kaybetmemiş hemde hacimlenmeye başlayabilirsiniz. Aslında kırmızı et yeme alışkanlığınız çok iyi birşey. Bende imkanım olsa protein tozu yerine kırmızı et alırdım:) Karbonhidratlara gelince metabolizmanız hızlı olduğu için glisemik indeksi düşük karbonhidratlara ağırlık vermeniz sizi yağlanmadan büyütecektir. Kaslarınızın büyümek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacaktır. Bunlar neler derseniz: pirinç pilavı, bulgur, yulaf, makarna(kepekli kepeksiz fark etmez), kepekli ekmek vb. ürünler. Birde antremandan hemen sonra basit şeker yani glisemik indeksi yüksek bir gıda alırsanız buda antreman sonrası kas yıkımını durdurur. Bunun içinde 1 adet muz öneririm.

teşekkürler cevabın için geç gördüm biraz ama senin yazdığını ilk günden beri yapıodum tesadüf oldu=) et yeme alışkanlığı gerçekten güzel bieşymiş yanında 1 ayı doldurup weider whey premium 2.3 kg olandan kullanıorum 6. hafta oldu hızlı değişim fitness hocam dahil olmak üzere beni bile olağanüstü şaşırttı gerçekten en önemli şey bu sporda dengeli düzenli beslenmekmiş

öncelikle herkezin arzu ettiği herşeyin istediği yönde gitmesi dileklerimle. sevgili site yöneticileri ve tecrübeli arkadaşlara sesleniyorum yardımcı olurlarsa sevinirim.
02. ağustos.2011 spor salonuna yazıldım kilo 78 -boy 1.70-yaş 36-karın 95 üzeriydi.
cardıo yaparak 1 ayda kilo 71 gördü.göbek gitti.(karın 87) kendimi iyi hissetmeye başlatım.
02.eylül.2011 (kilo 73) 1 gün kardio 2 gün v.g 1. programı uyguladım bu aşamada weıder-gold whey 908.gr protein ant 1 saat öncesi 3 yemek kaşığı-ant sonrası 3 yemek kaşığı
weıder amınos 300 tablt. ant öncesi 5 ant sonrası 5 adet
02.ekim.2011 şu an 4 gün v.g 2.programa geçtim 2 ay devam edilecek elimde whey prot+weıder aminoasit+weıder l-glutamın-allstar creatın
1 hafta her gün sabah+öğlen+akşam+yatarken 1 çay kaşığı creatın içilecek(vücut şarj amaçlı)
1 hafta sonra sabah+ant.öncesi+ant sonrası+yatarken 1 çay kaşığı (5gr)creatın- ant sonrası l-glutamın 2 çay kaşığı proteın karışımı ile alınacak aminolar ant öncesi ve sonrası 6 adt devam edilecek.
02 eylül-02 ekim 1 gün cardio tam -2 gün v.g 1. program yani 1 ayda 8 gün v.g ile kilo:73 den 72-omuz:110 dan 115-göğüs:98 den 96-göğüs alt:96 dan 90-bel:86 dan 85-karın:89-87-biceps:34 den 35-teiceps: 33 den33 olarak değişiklik gösterdi.
evet tüm söyliyeceklerim bu şu an için gelişimimde, ant.ve suplement kullanımımda aykırı olan yanlış yaptığım veya tavsiye alabileceğim konular bulunmaktamıdır.spor salonundaki hocamı kıramadığımdan(salondaki dolabından bana sattığı) dolayı internetteten weıder dan aminoyu 115 yerine 150 ye-prteıni 125 yerine 150-glutamını 115 yerine 140-creatını 70 yerine 90 na ve ilk başta aldığım shakır 10 tl yerine 25 tl ye yani yaklaşık 110 tl fark verdiğim halde bu sporla uğraşmak çok iddalı olmasada kemik yapım(göğüs çıkkınlığım üst bölgemin biraz iri olması ve metobolizmamın hızlı cevap vermesi avantajı ile başlamış bulunmaktayım.
sonuçta bu spor emek+maddiyat+sabır işi fedakarlık şart bu yüzden bu işi ciddiye alıyorum ve gerçekten bu paraları harcarken bu işi bilerek ve hakkını bedelini karşılığını almak fazlasıyla arzu ettiğim tek şey...kimse parasının ve ant.çöpe gitmesini istemez...saygılarımla ....thums:

öncelikle herkezin arzu ettiği herşeyin istediği yönde gitmesi dileklerimle. sevgili site yöneticileri ve tecrübeli arkadaşlara sesleniyorum yardımcı olurlarsa sevinirim.
02. ağustos.2011 spor salonuna yazıldım kilo 78 -boy 1.70-yaş 36-karın 95 üzeriydi.
cardıo yaparak 1 ayda kilo 71 gördü.göbek gitti.(karın 87) kendimi iyi hissetmeye başlatım.
02.eylül.2011 (kilo 73) 1 gün kardio 2 gün v.g 1. programı uyguladım bu aşamada weıder-gold whey 908.gr protein ant 1 saat öncesi 3 yemek kaşığı-ant sonrası 3 yemek kaşığı
weıder amınos 300 tablt. ant öncesi 5 ant sonrası 5 adet
02.ekim.2011 şu an 4 gün v.g 2.programa geçtim 2 ay devam edilecek elimde whey prot+weıder aminoasit+weıder l-glutamın-allstar creatın
1 hafta her gün sabah+öğlen+akşam+yatarken 1 çay kaşığı creatın içilecek(vücut şarj amaçlı)
1 hafta sonra sabah+ant.öncesi+ant sonrası+yatarken 1 çay kaşığı (5gr)creatın- ant sonrası l-glutamın 2 çay kaşığı proteın karışımı ile alınacak aminolar ant öncesi ve sonrası 6 adt devam edilecek.
02 eylül-02 ekim 1 gün cardio tam -2 gün v.g 1. program yani 1 ayda 8 gün v.g ile kilo:73 den 72-omuz:110 dan 115-göğüs:98 den 96-göğüs alt:96 dan 90-bel:86 dan 85-karın:89-87-biceps:34 den 35-teiceps: 33 den33 olarak değişiklik gösterdi.
evet tüm söyliyeceklerim bu şu an için gelişimimde, ant.ve suplement kullanımımda aykırı olan yanlış yaptığım veya tavsiye alabileceğim konular bulunmaktamıdır.spor salonundaki hocamı kıramadığımdan(salondaki dolabından bana sattığı) dolayı internetteten weıder dan aminoyu 115 yerine 150 ye-prteıni 125 yerine 150-glutamını 115 yerine 140-creatını 70 yerine 90 na ve ilk başta aldığım shakır 10 tl yerine 25 tl ye yani yaklaşık 110 tl fark verdiğim halde bu sporla uğraşmak çok iddalı olmasada kemik yapım(göğüs çıkkınlığım üst bölgemin biraz iri olması ve metobolizmamın hızlı cevap vermesi avantajı ile başlamış bulunmaktayım.
sonuçta bu spor emek+maddiyat+sabır işi fedakarlık şart bu yüzden bu işi ciddiye alıyorum ve gerçekten bu paraları harcarken bu işi bilerek ve hakkını bedelini karşılığını almak fazlasıyla arzu ettiğim tek şey...kimse parasının ve ant.çöpe gitmesini istemez...saygılarımla ....thums:

İlk sorum haftada sadece 3 günmü spora gidiyorsun.
weider çok iyi bir marka ama pahalıdır.tabi yaşınızı göz önüne alarak ekonomik sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Supplement kullanımın bulk sürecinde biri olarak başarılı beslenmenede önem verdiğini düşünüyorum.
Sabah kalkar kalkmaz whey alabilirsin.Glutamini gece yatarken alabilirsin.Creatinin off süresi gelmiştir heralde zaten loading süresinden sonra 10 gr ımı aşma.Bunu on'da 5 gram nox olarak,off'dada 5 gr recovery olarak kullanabilirsin.Daha fazla ürün almak istersen bütçen ölçünde tavsiye verebiliriz.Birde hocana kendini kazıklatma...

blacklion , azimli bir şekilde spora başlamış görünüyosun umarım istediğin sonuçları alırsın . Öncelikle bu site gibi bilgi paylaşım platformları neden var onu düşünmek lazım , çünkü salonlardaki hocaların yazdığı antrenman program , beslenme programı , sattığı supplement , önerdiği supplement insanların kafasında soru işaretleri yaratıyor . Bu yüzden öncelikle forumda biraz vakit geçirmeni öneririm .

İkincisi hocayı kırmıyım diye bir mantık yok bu mantığı derhal kafanızdan silin . Heleki hoca karşısındaki kişiyi yolunacak kaz olarak görüyosa , benim salonumda da nitrofull satılıyo ben şimdi hocamı kırmıyım diye nitrofull ürünlerinimi alıyım , böyle bir mantık yok . 900gr lık bir protein tozuna 150 lira verilmez 125 lirada verilmez . 2kg , 2.2kg , 2.3kg lik kaliteli protein tozları 150 liraya satılmakta . Bu kadar supplement almışsınız size o shakerı hediye etmeleri lazımdı , 25 liraya shaker satmışlar . Sizin aminoya hiç ihtiyacınız yok 150 liraya amino almışsınız , kaliteli bir protein tozu bu anlamda yeterli , bu sporda yıllarını geçirmiş insanlar bu supplementleri bu şekilde kullanmıyor . Hocanızın mantığı bir an önce bu ürünleri bitirsin yenilerini satıyım şeklinde , ayrıca 2 ay sürecek standart bir program ile bu ürünlerinde faydasını göremezsiniz , 2 hafta sonra hocanıza yeni bir programa geçmek istediğiniz söyleyin . Serbest ağırlıklarla çalışın makinalardan kurtulun .

Supplement olarak protein tozu ve multivitamin alın şu an size yeter . Protein tozu olarak Gaspari Myofusion , Optimum Whey , BSN Syntha-6 bu ürünleri araştırın . İsterseniz bir pre-workout antrenman öncesi ürünü ekleyebilirsiniz BSN No-Xplode , USPLabs Jack3d , Gaspari Superpump gibi ...

Hocam ben 1-2 ay çalıştım fakat daha sonra bıraktım ve 2 sene sonra tekrar başlamayı düşünüyorum Amino Asit kullansam yararı olur mu ?

İlk sorum haftada sadece 3 günmü spora gidiyorsun.
weider çok iyi bir marka ama pahalıdır.tabi yaşınızı göz önüne alarak ekonomik sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Supplement kullanımın bulk sürecinde biri olarak başarılı beslenmenede önem verdiğini düşünüyorum.
Sabah kalkar kalkmaz whey alabilirsin.Glutamini gece yatarken alabilirsin.Creatinin off süresi gelmiştir heralde zaten loading süresinden sonra 10 gr ımı aşma.Bunu on'da 5 gram nox olarak,off'dada 5 gr recovery olarak kullanabilirsin.Daha fazla ürün almak istersen bütçen ölçünde tavsiye verebiliriz.Birde hocana kendini kazıklatma...
öncelikle ilginize ve verdiğiniz samimi cevaplar için sana ve vorenusa teşekkür ederim.
bu gün dün bana satılan l-gulutamın ve -creatıni geri verdim bir zararım yok ilk aldığım proteyin ve amino dan 60.00 tl yi saymassak onu sineye çektik sağlık olsun bu işler böyle içine girince anlıyorsun.
toparlıyacak olursam hogan ve vorenus kardeşlerim isteğim kilo vermek çıkkın yağlanmış göğüslerimi toparlamak bicepslerimi hacimlendirmek kısacası irileşmekti kilo verdim göbek iyi sayılacak düzeylere indi kısmetse bir ara resim koyucam sizlerlede paylaşırız.şu an net olarak proteinim bitti amino halen elimde var ben protein kesinlikle alıcam ve weıder markasına güveniyorum büyük ihtimal weıder premıum whwy 2.3 kg fiyat 285 tl -gold wheyden daha ekonomık gerçi profosyoneller için ama alıcam veya gerçekten bu seviyede olan para önemli değil tavsiyen varsa olabilir (ama ilk göz ağrım weıder markası) yanına creatın ve l-gulutamın almayı düşünüyorum.creatın dönemim bitmedi çünkü hiç kullanmadan geri iade ettim bahsettiğim mevzudan dolayı.tavsiyen ne olur( hacim arttırmak göğüs-biceps ve sırtımın irileşmesini istiyorum ) ve lütfen kullanma zamanları ant günleri ? sonrası?ant öncesi? gibi ayrıntı çünkü işin sırrı ve etki kaynakları bu inceliklerde gizli diye düşünüyorum.belki 1-2 senedir bu işi yapanlar bile suplement kullanmadan devam ediyorlar fakat inanın çok araştırdım(formdan)bu takviyeler bizim gibi çalışma hayatını yaşayan ve düzenli beslenmesi olmayan kişiler için ideal(yemek ayrı bunların öğün yerine değil öğün arası )olması şartı ile.
antraman günlerim 4 gün 1. gün bench press-butterfly-ınclıne press-dumbell flover-barbell curl Z-machıne bıceps-consantrasyon-barbell ters tutuş göğüse çekiş-bar bilek-dumbell bilek
2. gün machıne front-rowıng-machıne back-dumbell rowıng-push down-dumbell france-alna trıceps-kıck back-göğüse kıck back
3. gün multı press front-sholduer press iç tutuş-dumbell oturarak latarel-multı press back-trepeuz barbell çeneye çekiş dıcle omuz çekme
4. gün leg press-leg exs-abductor-adductor-calf raises
iki ay bu program sonrasında 3. programa geçicem 2. program 2. gündeyim şu an için...

öncelikle ilginize ve verdiğiniz samimi cevaplar için sana ve vorenusa teşekkür ederim.
bu gün dün bana satılan l-gulutamın ve -creatıni geri verdim bir zararım yok ilk aldığım proteyin ve amino dan 60.00 tl yi saymassak onu sineye çektik sağlık olsun bu işler böyle içine girince anlıyorsun.
toparlıyacak olursam hogan ve vorenus kardeşlerim isteğim kilo vermek çıkkın yağlanmış göğüslerimi toparlamak bicepslerimi hacimlendirmek kısacası irileşmekti kilo verdim göbek iyi sayılacak düzeylere indi kısmetse bir ara resim koyucam sizlerlede paylaşırız.şu an net olarak proteinim bitti amino halen elimde var ben protein kesinlikle alıcam ve weıder markasına güveniyorum büyük ihtimal weıder premıum whwy 2.3 kg fiyat 285 tl -gold wheyden daha ekonomık gerçi profosyoneller için ama alıcam veya gerçekten bu seviyede olan para önemli değil tavsiyen varsa olabilir (ama ilk göz ağrım weıder markası) yanına creatın ve l-gulutamın almayı düşünüyorum.creatın dönemim bitmedi çünkü hiç kullanmadan geri iade ettim bahsettiğim mevzudan dolayı.tavsiyen ne olur( hacim arttırmak göğüs-biceps ve sırtımın irileşmesini istiyorum ) ve lütfen kullanma zamanları ant günleri ? sonrası?ant öncesi? gibi ayrıntı çünkü işin sırrı ve etki kaynakları bu inceliklerde gizli diye düşünüyorum.belki 1-2 senedir bu işi yapanlar bile suplement kullanmadan devam ediyorlar fakat inanın çok araştırdım(formdan)bu takviyeler bizim gibi çalışma hayatını yaşayan ve düzenli beslenmesi olmayan kişiler için ideal(yemek ayrı bunların öğün yerine değil öğün arası )olması şartı ile.
antraman günlerim 4 gün 1. gün bench press-butterfly-ınclıne press-dumbell flover-barbell curl Z-machıne bıceps-consantrasyon-barbell ters tutuş göğüse çekiş-bar bilek-dumbell bilek
2. gün machıne front-rowıng-machıne back-dumbell rowıng-push down-dumbell france-alna trıceps-kıck back-göğüse kıck back
3. gün multı press front-sholduer press iç tutuş-dumbell oturarak latarel-multı press back-trepeuz barbell çeneye çekiş dıcle omuz çekme
4. gün leg press-leg exs-abductor-adductor-calf raises
iki ay bu program sonrasında 3. programa geçicem 2. program 2. gündeyim şu an için...

Önemli değil bizde senin zamanlarından geçtik sonuçta.Supplement kullanman için erken değil ben 3.ayımda steroide başlamıştım öyle düşün.
Weider alma diyen adam çıkmaz ürün kalitesi ortada.Biz weider alma dediğimiz hususlar 18 yaşında çocuklar bütçelerini sadece whey ile bitirmemeleri için.Sonuçta sizin yaşınızda birinin bu noktalar otomatikman siliniyor.Supplement programı sana tavsiyem.Sabah arganine(36 tl hardline)sonra whey bir porsiyon,her 2 öğün arasındada yine whey,on workoutta protein yerine amino fx,creatine yada nox ürünü,workoutta günlük protein alımına göre protein tozu yada recovery bir ürün.gece yatarken buna sen karar ver glutamin kazein zma gh max.glutaminde mhp öneririm.creatine alacaksan cell tech yada cell mass denenebilir.
antreman programın setlerinin 3*8 doğrultusunda olduğunu düşünüyorum ve adaptasyon yapmadığın için güzel.
Resimlerinide paylarşırsan eksik yerlerini söyleyip oralara fokuslanmanı öneririz.

Öncelikle, yağları kasa çevirmek diye bir şey yok. Başlangıç için yukarıda da yazıldığı gibi en ideali whey. Diğer arkadaş da whey ile başlayabilir, sadece daha fazla karbonhidrat tüketir.

Merhabalar,
1 yıl önce 3-4 ay body building yapmıştım. ONun öncesinde de yüzücülük geçmişim vardı. Ancak sporu bırakınca kilo aldım ve kaslarım eridi. Şimdi tekrar vücut geliştirmeye, ağırlık çalışmaya başlıyorum. Şuan kilo fazlalığım çok olduğu için weight gainer birşeye ihtiyacım yok. Yağlarımı kasa çevirmemde yardımcı olacak, süreci hızlandıracak birşeylere ihtiyacım var.

Ancak laktoz intoleransım olduğu için normal süt içemiyorum laktozsuz süt içebiliyorum sadece . Ve üniversite yurdunda kaldığım için her zaman çok düzenli ve besleyici yemekler yiyebildiğimi söyleyemem.

BAna hangi supplement'i önerirsiniz?

Onun için supplement şart değil. Yulaf, esmer pirinç, makarna ile yeterli karbonhidrat alınabilir.

Merhabalar,
1 yıl önce 3-4 ay body building yapmıştım. ONun öncesinde de yüzücülük geçmişim vardı. Ancak sporu bırakınca kilo aldım ve kaslarım eridi. Şimdi tekrar vücut geliştirmeye, ağırlık çalışmaya başlıyorum. Şuan kilo fazlalığım çok olduğu için weight gainer birşeye ihtiyacım yok. Yağlarımı kasa çevirmemde yardımcı olacak, süreci hızlandıracak birşeylere ihtiyacım var.

Ancak laktoz intoleransım olduğu için normal süt içemiyorum laktozsuz süt içebiliyorum sadece . Ve üniversite yurdunda kaldığım için her zaman çok düzenli ve besleyici yemekler yiyebildiğimi söyleyemem.

BAna hangi supplement'i önerirsiniz?

Sen QNT Metapure Whey Protein al GNC den Lactose Free yazar kutusunun üstünde ... üzerinde Lactose Free yazan protein tozlarına bak!!
CytoSport Complete Whey ve CytoSport MuscleMilk bu ürünleride alabilirsin supplementler.com dan

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlar yaşım 31 iamirde yaşıyorum tam 50gün önce kilo vermek ve vücudumu gzelk bir şekle sokmak için bu spora başladım hocalarımın hakkını ödeyemem 50 günde 102 kilodan 95 kiloya düştüm ancak göbeğim hala iğrenç ötesi duruyor ve ne yaparsam yapayın bir düzleşme yok kullarve göğüsler biraz toparladı ama göbek malum ayrıca diyet yama sorunum var ekmeği ve şekeri tamamen kestim ancak bir ev düzenim olmadığı için ne bulursam onu yemek zorundayım oda az miktarda cla maddesi öerdiler kullansam etkisi olurmu yoksa bu spor için geçmi kaldım bilgilendirirseniz sevinirim

Merhabalar arkadaşlar ben de başlayalı 2 hafta oldu hocam protein kullanabilirsin sen aslında dedi ben de son antrenmanımdan sonra hocama hazırlattım 30gr protein 300ml süt içinde. almaya devam edeyim mi? Hacim yapmak için çalışmayacağım hocama da söyledim sadece biraz güçlenmek ve daha çok şekil kazanmak istiyorum ne önerirsiniz? programımı kendi açtığım başlıkta yazdım boyum 1.74 kilo 66, konum https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-lad-m-tavsiyelerinizi-t44341.html

Dediğiniz gibi 3. aydan sonra ihtihaç duyarsam kullanıcam fakat bi sorum var klişedir bu soru eminim cevap vermektende bıkmışsınızdır ama emin olmak için yinede sormak istiyorum.

Aldıgım ucuz bir protein tozu VG yi bıraktıktan sonra sarkmalar yaparmı.
Piyasada satılan ucuz protein tozlarından kullandığımı varsayalım VG yi bıraktıktan sonra herhangi bir sarkma yaparmı yada her hangi bir yan etki.(Soruyu sormamın sebebi protein yozu kullanan bi arkadaşımın VG yi bıraktıktan sonra goğüslerinin sarkması.Şimdiden teşekkürler.

Ben yeni başladığım için pro arkadaşların yazdıklarına uyarak supp kullanmamayı düşünüyorum.Aktarlarda satılan arı sütü polen karışımı, doğal fındık ezmesi tarzı besinler aldım.Bunların faydadan çok kilo yapma etkisi mi olur .Birde multivitamin ve Omega 3-6-9 Yağları kullanımını yeni başlayanlar için tavsiye edermisiniz acaba?Şimdiden teşekkürler..

Arı sütü küçük dozlarda tüketilen bir ürün olduğu için endişe yersiz. Fındık ezmesi de şeker katkısız ise çok çok iyi bir ürün ama bildiğim kadarıyla Türkiye'de şekersiz fındık ezmesi yok. Bu haliyle de sabah ilk öğün olarak alınabilir. Tabi ki önemli olan aşırıya kaçmamak.
Multivitamin ve Omega yağları da kullanılabilir.

Ben yeni başladığım için pro arkadaşların yazdıklarına uyarak supp kullanmamayı düşünüyorum.Aktarlarda satılan arı sütü polen karışımı, doğal fındık ezmesi tarzı besinler aldım.Bunların faydadan çok kilo yapma etkisi mi olur .Birde multivitamin ve Omega 3-6-9 Yağları kullanımını yeni başlayanlar için tavsiye edermisiniz acaba?Şimdiden teşekkürler..

Back
Yukarı