yeni başlayan/yağ yakımı

herkese iyi forumlar. birkaç hususta görüşlerinizi almak istiyorum. öncelikle vücut geliştirme gibi bir niyetimin olmadığını ve yağ yakma niyetiyle ağırlık çalışacağımı belirtmek isterim. fakat ağırlıklarla çalışma konusunda herhangi bir geçmişim yok. uzunca süredir araştırmalar yapmaktayım ve ağırlık çalışma konusunu testosteron ve büyüme hormonu tetiklemesi icin kullanmak niyetindeyim. ve bu çalışmayı yoğun bir kardiyoyla destekleyip yaklaşık 4 haftalık bir sürede sonuç almayi ummaktayım. sizlere sorum; yağ yakımı konusunda oldukça önemli destekleyici olan bu iki hormonu hangi hareketlerle artırabilirim? evet squat bu konuda iyi bir yardımcı. ve 30 kiloyla 5x12 şeklinde uygulamaya çalışıyorum. fakat başka hareketlere gucum kalmıyor. squat yerine leg press çalışmak uygun olur mu? makinede bench press ve lat pulldown ekleyerek genel anlamda tüm vücut çalışmak nasıl bir fikir? makine kullanarak göğüs, sırt ve bel çalışmak için hangi makineleri önerirsiniz? ve bu kombinasyon yag yakimi ve asgari kas korumasi/insasi acisindan faydali olur mu? son olarak tum bu agirlik calismasinin sonuna yaklasik 20 dakikalik bir interval ekledigimi de belirtmek isterim. onerilerinizi ve dusuncelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.

Back
Yukarı