Yeni Başlayan Birisi İçin Emin Olamadığım Konular

Arkadaşlar öncelikle merhaba, kilo vermeye ve vücut geliştmeye yeni başlayan herkes gibi ilk etapta bir hevesle foruma üye oldum; umarım kalıcı olurum; ama azmim tam :) Şimdi sizlere bana verilen bir beslenme programı ; yaşam tarzım ve tipim amacımla ilgili bilgi verip; konu üzerinden bana yardımcı olmanızı rica ediyorum;

boy: 188 kilo : 100 yaş 29,5 göbek , simit ve yağlı bir göğüs var /// amacım hızlı kilo verip öncelikle 3 ayda 85 , ardından 80 kiloya düşmek ve bunu korumak; Masa başı bir işim var ama sabahları yürüme mesafemden dolayı günlük 7bin adımdan aşağı düşmüyorum ve 50 - 100 metrelik ortalama yokuşlar mevcut. Haftada 3 gün antremanla başladık; her antrenmanda sadece 10-15 dk bisiklet koşu bandı çalışıorum; diğer şekilde şu anda aletlerdeyim; tamamen hoca gözetiminde bir salonda... hoca ne derse onu yapmaya çalışıorum ama mesela 4 x 12 set diyor; ben ilk 2de 12 yapıorum ama kalanlarda 10 ve 8 tekrara düşüyor.. 4 antrenman yaptım; vücutta ilk günkü gibi olmasada ağrılar var.. İlk karın kasını son antremanda çalıştık; o da kollarımdan destek alarak ayaklarımı havadayken karnıma çekmek gibi bişeydi; göbeğim sağlam olduğu için mekik tarzı şeylerde zorlanıyorum; onun dışında genelde bacak göğüs ve kol çalıştık.. tabiki halter şu bu değil; şu an için dambıllar 5er kg ve aletler 20 kg falan bazen 15 bazen 25..

Beslenme Programı;
Dışardan herhangi bir yağ yakıcı ve katkı almıyorum; karaciğerimden emin olamadığım ve artık 30 yaşıma geldiğim için çok güvenemedim ve rahat hissetmek istiyorum .

sabahları 4 yumurta (3ünün beyazı, 1inin sarısı) 3-5 adet zeytin , kuru kayısı ve ceviz (ben sadece 3 yumurta yiyebiliyorum 2beyaz 1 sarı) 09:00
1.öğün 200 gr izgara göğüs veya haşlama , sebze salata falan 12:00 yarım yağlı yoğurt 3yemek kaşığı
2.öğün light ton balığı ; günlük 30 gr yulaf yazmış ben bunun içine o yulafı karıştırıp yiyorum. 15:00
3.öğüm yine ızgara , sebze salata 19:00 (eğer antrenman varsa o gün, antremandan 2 saat önce yemek lazım; yani 17:00)

yine spordan sonra bu yukardaki öğünler dışında light ton balığı ve yeşil elma.

ızgara tavuk yerine bonfile veya somon ekleyebilirsiniz arada, size kalmış..

Ve bunlar dışında diet klişeleri; şeker yok, yağ en fazla 1 kaşık , min 3lt su , 2 bardak sade kahve gibi , yeşil çay gibi.

ara öğün yok.

Benim asıl sormak istediğim şu ki;

Ben bu kadar yersem; bu kiloyu nasıl vereceğim; tamam bunların çoğu protein gibi görünüyor ama hepsi nihayetinde sağlamda kalori içermiyor mu? Sanki dünyayı yiyormuşum gibi geliyor; spordan önce bu kadar yemiyordum ben ?

Sizden ricam yukardaki programa benzer bir program uygulayıp ; sonuç almış arkadaşlar varsa bana biraz bilgi vermesi; işe yarayıp yaramadığıyla ilgili? ya da tecrübeli birinin bana biraz bilgi vermesi. Bundan yeni başlayan diğer arkadaşlarda faydalanacaktır. Hocaya soramıyorum; adam diyecek o zaman gel sen yap bu işi diyecek; antipatik olmayalım diye :) Abinize Kardeşinize biraz tavsiye verirseniz çok sevinirim..

Ben senden daha cok yiyorum ve 75 den 65 e düştüm karbonhidratı az tutman iyi olmuş ton balığı için zararlı diyorlar haftada 1 den fazla yeme bence geri kalan iyi rahat yağ yakarsın idmanlarıda 1 gün full body 1 gün 45 dk kardiyo yaparsan sonuç daha hızlı olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı