Yeni başlayan birinin 3 sorusu

Merhaba
( şuanki durum 190 boy, 98 kg ve fazlaca göbek)
Geçen hafta kurumumdaki arkadaşlar beni misafir olarak bir spor salonuna goturduler ve yarın başlıyorum
2 3 haftadır ekmegi kestim
Hamur işi yersem vicdan yapıyorum şimdi bu direk kilo diyorum o yüzden salataya sardım ve 2 kilograma yakın verdim aktivitesiz
Şimdi ben vücudumdaki fazla yaglardan ve kilolardan kurtulmak istiyorum spor yardımıyla
Bu süreci hızlandırmak için birşey kullanabilirmiyim yağ yakıcı vs ?
2. Olarak arkadaşım diyorki ilk ay hep kardiyo ve bisiklet, ağırlık şuan senin için uygun değil diyor bu ne kadar doğru? Yani kardiyo yanında ağırlık çalışması yapsam kaslar gelismezmi
İlk olarak fazla yağ ve kiloyu mu atmak gerekiyor?
3. Olarak spor salonunda sauna var bunun kilo vermeye etkisi nedir çünkü içeri girdim oluk oluk terleyip çıktım, inşallah yardimcidır kilo vermeye :)

Bu soruların yanında ilk başta dediğim gibi
Yağ yakıcı vs kullanabilirmiyim
Kullanıbilirsem nasıl kullanmalıyım

ekmek kestiysen ve şekerde kullanmıyorsan ve abur cuburuda kesin kestiysen doğru yoldasın. spor zayıflamana yüzde 98 etki ediyorsa sauna ise yüzde 2 etki eder. spor yaparkende saatlerce koşu bandında kalma. yavaş yavaş tüm vücüt hareketleri yap ve hafif çalışma mümkün olduğu kadar ağır gir. l carnitine giibi zayıflama ilaçlarını şimdilik kullanma derim zaten bu şekilde haftada 1-2 kilo verirsin.

Salonda ki hocaların bilgileri varsa ve tecrübelilerse
1. Beslenme programı oluştur (makrolarını ve mikrolarını öğren)
2. Sağlam program yazdır kendine
3. Antremandan sonra 15 dakika HIIT kardiyo yap ( Haftada 2 gün yeterli olur sanırım enerjin çoksa haftada 3 gün yapabilirsin )
4. Kendini supplementler ile rahatlatma.
5. Elma sirkesi kullan yağ yakıcı yerine. Faydalarını araştırabilirsin.

Back
Yukarı