Merhaba arkadaşlar... Sizlere bazı sorularım olacak. Yaptığım yanlışlar varsa düzeltmek için eleştirilerinizi bekliyorum. 2 ay önce spora başladım. 27 yaşındayım, ilk gençlik yıllarında futbolla ilgiliydim ama 18-19 yaşında bel fıtığı sorunu yaşadıktan sonra spordan da çekinir oldum ve sporla arama mesafe koydum. Ama fıtık konusunda dikkatli yaşamaya başladıktan sonra bu sorunumu minumuma indirmeyi başardım. Şuan çok şükür bir sıkıntım yok. Baktım ki doğru dürüst hareket ettiğim yok böyle olmaz dedim ve spora başlamaya karar verdim. Dediğim gibi 2 ay önce vücudu alıştırmak için 1 aylık başlangıç programıyla başladım. Şuan 1 gün üst bölge 1 gün alt bölge olmak üzere yeni programıma devam ediyorum. 2 gün gidip 1 gün dinlenme sistemini uyguluyorum. Beslenme ve uyku saatlerine azami düzeyde önem göstermeye başladım. Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Başlangıçta malesef yağ ölçümü yaptırmamıştım ancak şimdi yaptırabildim. Bunun sonuçlarını sizlerle paylaşıp yorumlarınızı almak isterim. 2 aylık sürede etrafımda insanların fark edeceği düzeyde zayıfladım ilk ay her antrenmandan sonra 30-40 dakika kardiyo yaptım şuan bunu 20 dakikaya düşürdüm. Göbek bölgesi ve göğüs çevresinde yağlanmam var onun dışındaki yağları erittiğimi söyleyebilirim. Bu yağlar için ve genel olarak uygulamam gereken yol için neler söyleyebilirsiniz? Amacım sağlıklı yaşam ve fit bir vücut. Yaza kadar vücudumun düzgün şekil almasını istiyorum bu ne kadar mümkün? Şimdiden cevaplar ve yorumlar için teşekkürler..
Yağ ölçüm sonuçları
Height 181 cm
Weight 78,4 kg
Bmı 23,9
Bmr 8259 kj 1974 kcal
Fat %13,5
Fat mass 10,6 kg
Ffm 67,8 kg
Tbw 49,6 kg
Yağ ölçüm sonuçları
Height 181 cm
Weight 78,4 kg