yeni başladım kilo vermek istiyorum

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Adım Eray yaşım 28, boyum 185 kilom 104... sigarayı bıraktım ve daha sağlıklı bir yaşam için spora başladım. kilo olarak 85-87 arasında olmak istiyorum. yani kabaca fazladan 18 kilom var. elbetteki bu kiloya düştüğüm zaman boş ve güçsüz bir vücudum olsun istemiyorum. yani hem kilo vermek hem de kas kütlemi arttırmak istiyorum. çok çabuk yoruluyorum (13 sene günde 1,5 paket sigara içtim 2 ay önce bırakabildim), bu sebeple enerjim tükenmesin istiyorum. tek seferde 2 km yürüyebliyorum 3-6 km hızlar arasında koşu bandında. enerjim bitiyor dinlenmem gerekiyor.
Bu işe ilk defa başladığım için, heves ettim ve supplementlere baktım biraz. baktıkça kafam karıştı. bahsettiğim tükenmeyi ortadan kaldırmak için vücudumun bu hareketlere daha uzun sürelere yetmesi için l carnitine ürünlerini inceledim. okuduklarımı yanlış anlamadıysam bu ürünler yağ yakımını hızlandırıyormuş. yani hem yağ yakımım hızlanacak hem de bu yağlar enerjiye dönüşerek beni daha uzun süre antrenmanda tutacak. çift etkiyi aynı anda sağlamış olacağım şeklinde bir kanı oluştu bende...

bu ürünleri çalışmadan 20 - 30 dk önce almalıymışım. sizce işe yararlar mı ve 3000 lik alsam bir sıkıntı oluşur mu? hangi markayı tercih etmeliyim. çok para ayıramıyorum, fiyat performans olarak uygun olan ürünler hangileridir?

vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Kardeşim ben 180 boyunda 90 kilo idim aynaya baktım böyle olmamalıyım dedim ve 2 ay boyunca cardio yaptım 1 saat yürüyüş bantta 30 dk bisiklet 30 dk uzay yürüyüşü 4x20 yan bacak açış (sağlıklımı bilemem) 2 ay böyle yaptım ve şuan 78 kiloyum vücüt geliştirme kısmına geçtim işin illaha suğlement almana gerek yok alamdanda veriliyor yani sen istedikten sonra olmaz diye bişey yok işin özü bu
 
Kardeşim ben 180 boyunda 90 kilo idim aynaya baktım böyle olmamalıyım dedim ve 2 ay boyunca cardio yaptım 1 saat yürüyüş bantta 30 dk bisiklet 30 dk uzay yürüyüşü 4x20 yan bacak açış (sağlıklımı bilemem) 2 ay böyle yaptım ve şuan 78 kiloyum vücüt geliştirme kısmına geçtim işin illaha suğlement almana gerek yok alamdanda veriliyor yani sen istedikten sonra olmaz diye bişey yok işin özü bu
benim vücut yapısı çok 70 lere düşmeye müsait değil hocam omuzlar geniş falan. askerde düşmüştüm 85 e kadar altına inmemeliyim demiştim kendime... sormak istediğimbu hemen yorulma olayını nasıl aşacağım. birde önce tamamen istediğimiz kiloya kadar zayıflamak ardından mı kas üretimine geçmemiz gerekli ya da ikisini aynı anda yapmamız mümkün mü?
sporun vücuda etkilerini daha önce görmediğimden sorular saçma geliyor olabilir. belki zayıflama yanında kas üretimini de getiriyordur. ya da direkt kas arttırımına gitmek aynı anda kilo verdiriyordur... dediğim gibi hiç bilmiyorum. bu sebeple danışmak istedim sizlere
su an için 20 dk orta-hızlı yürüyüş ardından bölgesel aletlerle omuz göğüs ve bacak çalışıyorum 20x2 ardından 15 dk bisiklet orta sertlikte ve bitiriyorum
 
Arkadaşım kilo verme odaklı çalışmanın daha hafif ama daha uzun sürelerle yapılması makbul sayılır. Ancak hacim kazanma için daha ağır antremanı daha kısa süre yapar daha fazla zamanı dinlenmeye ayırırsınız.
Bunun nedeni kasları haddinden fazla çalıştırdığımızda gelişimin negatif yönde etkilenmesi. Çevrenizde inşaat işçisi gibi kas gücüyle hayatını kazanan insanlara dikkat ederseniz pek çoğu çok adeleli insanlar değiller. Ancak profesyonel sporcuların yapamayacağı işleri başarabiliyorlar. Sürekli ağır çalışmanın sonucu oluşan bir durum bu.
Antrenörünüzle görüşüp önceliklerinizi belirtin. Öncelik kilo vermek olmalı. Kapasitenizi göz önüne alarak zamanla ağırlaştırarak çalışma programı hazırlatın. Birkaç ayınızı kilo vermeye ayırın. Zaten fazla kilonuz olmasaydı bile ilk birkaç ay hafif programlarla vücudunuzu hazırlamanız gerekiyor. Kilo verme süreci bu hazırlık evresi olarak kabul edilebilir. Sonrasında hacim kazanma çalışmalarına başlarsınız.
Takviye besinleri şimdilik düşünmeyin. İyi besleniyorsanız bu takviyelere çok ihtiyacınız olmaz. Ancak kilo verme sürecinde ihtiyaca göre hafif bir diyet yapmanız gerekebilir.
Antrenörünüzle her gün sohbet ederek kendi fikrinizi ve önceliklerinizi belirtin. Sizin ilerlemenizi ve çalışma disiplininizi sürekli göz önünde bulundurmasını sağlayın. Her şeyden önemlisi bu sporu sevmelisiniz. Eğer sıkıntılı bir çalışma olduğunu düşünüyorsanız programınızı hafifletmesini istersiniz. Disiplin önemli ama çalışma size ağır geliyorsa çok geçmeden "Bir süre gittim bıraktım, çok yorucuydu." kervanına katılmanız içten bile değil.
 
Yağları enerjiye dönüştürmek mi dersin,aynı anda kas kazanıp yağ vermeye çalışmak mı dersın yoksa yağ yakımını hızlandırdığını iddia eden saçma sapan reklam ürünlerimi ? Oldukça kulaktan doğma yanlış ve aynı anda olması imkansız durumlardan bahsediyorsun bu iş böyle değil maalesef.Ciddi ve doğru bir kaynak olarak ağırsağlam sitesinde yeni başlayan rehberini öneririm.Bu amaçlarla istediğini alamayacaksın çünkü.18 yaşında 1,86cm 92kg bir kardeşin olarak söylüyorum bunu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Yağ yakıcıların içinde bol derecede kafein oluyor. Ben idman öncesi 3-5 kere denedim aşırı kafeinden dolayı kendimi kötü hissettim dozu minimuma çekip denedim yine kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyordu. Onun yerine spordan önce yeşil çay kahve gibi şeyler tüketiyorum iyi de sonuç alıyorum tavsiye ederim
 
yaglarin enerjiye donusebilmesi yani enerji uretimi icin yakit olarak kullanilabilmesi demek hafif tempolarda uzun sureler calismak demek. bu da maalesef bir miktar kas yikimini da beraberinde getiriyor. fakat anladigim kadariyla yuksek tempolara cikmak da sizin icin mumkun degil. bu sebeple bana sorarsaniz odaginizi kilo vermeden ziyade saglikli ve dinc olmaya yonlendirin. zira yag yakmak sanildigi kadar rahat gerceklesen bir is degil. oncelikle cigerlerinize ve vucudunuza zaman taniyin. bu surecte beslenmenize dikkat edip kendinizi zorlayacak kivamda yuruyuslere devam edin. zamanla hafifleyeceksiniz ve performansiniz da zamanla artacaktir. bu gerceklestiginde calismalariniza agirlik programlari ekleyin ve daha yogun calismaya gayret edin. yag yakicilarin bir miktar katkisi olmakla birlikte bu urunu kullanirsam cayir cayir yag yakarim algisindan uzaklasin. ayrica bu urunlerin performans artisi sagladigini da pek dusunmuyorum. kaldi ki hedeflerinizi uzun vadeye yayip zamanla calismalarinizi yogunlastirdikca bu tarz takviyelere gerek duymayacaginizdan eminim. bol sans.
 
Back
Yukarı