Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yeni başladım...Herşey tamamda kollarla ilgili problem var...
10 gün önce salona asıl amacım kilo almak üzere başladım.4-5 gün gittim şimdiye kadar.Sağolsun sitedeki arkadaşların paylaştıkları beslenme programından da kendime göre birşeyler yaptım.1 kilo civarı da aldım.Kilo alabileceğime inanmaya başladım en azından.Bu arada yaş 21, boy 176, kilo 54-55 ancak geliyordu.Şu anda 56-57 arası geliyor.Fakat takıldığım konu başk****ollarım çok ince ve acayip güçsüz hissediyorum.Her yeni bir antremanda fly'da(sehpanın üstüne yatıp 2,5'luk dambılları yukarıdan yanlara doğru indirip kaldırma), lateral'da(yine 2.5'luk dambılları ayakta durarak kanat gibi açarmış şekilde yanlardan kaldırıp indirmek), barbel curl(boş demirin uçlarına 2şer kiloluk ağırlık takarak) hareketlerinde acayip yoruluyorum.Daha doğrusu kollarımıın güçsüzlüğünü, zayıflığını anlıyorum ve acayip moralim bozuluyor Bir diğer olay da en düşük ağırlık takılarak yapılan omuz press'te.4*8 yapmam gerekiyor.Zar zor ilk 2 seti bitiriyorum ama 3.ye geldiğimde ancak 2-3 tane yapabiliyorum. Biliyorum bunları yazmak için çok erken ama kollarım hep böyle mi olacak biraz olsun güçlendiğini hissetmeyecek miyim?
mhyen zaten cevabı biliyorsun ama bir ümit belki farklı bir cevap alırım diyorsun kendi kendine sanırım.cevap hep aynıdır.beslenme,antrenman ve dinlenme.bunları nizami şekilde uygularsan bu bahsettiğin olumsuzluklar olması gerekenden daha kısa sürede giderilir.yok bukadar hassas olamam,daha başka önceliklerim var dersen yine düzelir fakat süre biraz daha uzar.yani sabır herşeyin başı.forumdaki eski bilgileri oku ve kafana takılanların cevaplarını önce arama motoru ile yanıtlamaya çalış.şüpheye düştüklerin için biz herzmaan buralardayız.şu sıralar tek yapman gereken biraz hırs ve sabır.
guardbody, dogru soylemis, biraz da sabir sporu bu. 10 gunde ancak hamlik atilabilir. biraz daha sabir + istikrar ve zamana birakmak iyi gelecektir....
Omuz press beni de başta çok zorluyodu üstüne gidince çok rahat gelicek bana güven , bana böyle dediklerinde inanmıodum devam ettim zorladım ağırlıkları hep arttırmaya çalıştım artık zevkli bir hareket olarak gelio. Dediğim gibi yükü seti çıkarabilceğin max ağırlıkta tut.
Ayrıca önerim kol çalışırken belinden güç alma , tamam belinden güç alıp doğrulmaynca çok zor oluo ama o zaman sadece kolun çalışıo. Diğer çalışanlara aldırmadan doğru yapmaya bak hareketleri. Kiloyu hep zorla. Son set illa tam tekrar çıkarmak zorunda deilsin max ağırlık gir gerekirse yrdm al.. Bşarılar.
Önce maksimum 1-2 ile kaç yapabiliyorsan o kiloyu bul daha sonra %65-70 i ile 10 tekrar yapmaya çalış. 1 er kilo herhafta üzerine koymaya çalış 6-8 tekrar yap. Tekrar yeni ağırlık ile 10 tekrar a çık. Göreceksin 10 hafta da iyi bir yere geleceksin. Ama beslenmeye dikkat şart.
Yardımlarınız için sağolun arkadaşlar.Zaten 1-2 ayda kollarım şişsin diye bir beklentim yok.Sadece alışmam çok mu zor olacak diye merak ediyordum.Çalışmalara devam