Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba Spor salonunda vücut geliştirmeye başladım 2 olucak 16 yaşındayım 1.72 boyum 46 kiloyum yağ oranım 3.0 çıktı kas olarak kilo almak istiyorum çünkü çok zayıfım
Protein tozuna başlamalımıyım arkadaşlarım okadar çok proteini yakamassın diyor.
Haftada 3 gün spor 1 gün ara şeklinde 6 gün gidiyorum
Günde en az 2 tam yumurta yiyorum
Fıstık ezmesi ve muz
Arada Ton balığı
Tavsiyeleriniz nelerdir protein tozuna başlamalımıyım ?
Protein tozuna 60-65 kilo olmadan başlamanın bir faydası olmayacağı kanaatindeyim.Çünkü anladığım kadarı ile vücudunda o proteini hazmedecek kas yok zaten.
Senin şuan yapacak tek şeyin var yemek yemek ve düzenli spor, düzenli uyku.öyle fıstığa muza falan çok takılma annen ne yapıyorsa yiyeceksin
Şahsen ben öyle yaptım en etkili suplement anne eli değmiş yemeklerdir
Ciddi anlamda çok zayıfsın. Ama düzenli spor yaparak toparlarsın merak etme. İlk öncelikle:
-Google gir. Günlük Kalori hesaplama yazıp önüne çıkan ilk siteye tıkla. Gerekli kriterlerini girip Günlük Kalori ihtiyacını gör.
Bu bilgiler doğrultusunda. Mesela benim aktivitesiz Günlük Kalori ihtiyacım 2300. Eğer ben hesaplayarak 2800 kalori yani 500 fazlasını alırsam Kilo alma işlemine başlamış olurum.
Vücuduna aldığın Kaloriyi hesapla. Mutlaka kilo alacaksın. Tabi ben bu işin profesyoneli değilim. Yine de hafiften kas yapmaya başla aradan kaslarda biriksin.
Ama Her şeyden Önemlisi Bir diyetisyene git. O sana en doğru listeyi verecektir. Devlet hastanelerinde ücretsiz diyetisyenler var. Kafana göre kilo almaktansa bilinçli bir listeyle kilo almak hem sağlıklı hemde etkili sonuç verir.
Sana burada bir kaç öneride bulunabilirdim ama kesinlikle diyetisyene gitmeni öneririm.
Çok saolun hemen hemen 1.5 ay olucak ve ben 46 kilodan 51 kilo oldum yemeye şu son 1 aydır ağırlık verdim ve sporuda aksatmıyorum fakat okullar açılıcak malum düzenli beslenemiycem bunun için yapabilceğim bişeyler varmıdır ?