yeni başlıyorum yardım lazım

merhaba vücut geliştirmeye başlamak istiyorum bu konuda çok bir bilgim yok internette paralı programlar vardı ama bakınca her yerde bedavaya aynısını kendin forumlardan bulabilirsin yazmışlardı yaşım 15 kilom 82 boyum 1 88 yağ oranımda 14 yakınımda 1 tane spor salonu var içinde gerekli olan çoğu şeyin olduğunu düşünüyorum program yaparken nasıl yapmalıyım nasıl beslenmeliyim vb. her şeyi anlatırsanız sevinirim gerek olursa vücudumun fotoğrafını atabilirim ayrıca haftada 3 gün kickboxa gidiyorum en az 3 günde spor salonuna gidebilirim

Dostum eğer kickbox da bi gelecek düşünüyosan bence oradaki hocana da sormalısın çünkü bodybuilding insanı bir nebze hantallaştırır.

Dostum eğer 3 gün gidersen full body çalışmak zorundasın ve bu çalışma şekliyle split body çalışma tarzına kıyasla kaslarına fazla yüklenemezsin.Öncelikle split çalışman senin için daha iyi olur ama kix box ağır antreman yapıyorsan kardiyo yerini tutabilir bi nebze. Antreman programını gideceğin salondaki hocan belirler. Beslenme konusunda da definisyona mı bulk a mı gireceğine kararr vermelisin.Bilmiyor olabilirsin kısaca özetl geçeyim.Definisyon vücut yağ oranını düşürme dönemidir.Bulk ise hacimlenme dönemidir.Ben sana bulk dönemine girmeni tavsiye ederim definisyona girersen bayağı zayıflarsın çünkü. Bulk olarak eğer vücut yağ oranını daha da yukarı çekmek istemiyorsan Clean bulk yap.Fakat yağlanmaktan korkmuyorsan dirty bulk yap. Başarılar.

Back
Yukarı