Yeni Başlıyorum Nasıl Düzenim Olmalı?

Merhaba,
18 yaşındayım. Boy 175 ve kilom 80 tabi boya oranla bakılınca fazla kilolu sayılıyorum :) VKI : 26
Haliyle vücudumda özellikle göbek bölgesinde fazla yağ var. Bundan çok rahatsız oluyorum t-shirt bile giyemez hale geldim üzerine gömlek-hırka gibi bir şey giymek zorunda olduğumu hissediyorum.
Spora başlayıp bir program hazırlamayı düşünüyorum. Tabii kondisyon eksikliğim nedeniyle 1-2 ay kardiyo yapacağım. Bu sırada yağ yakıcı gibi destekleyicileri kullanmalımıyım? 5-6 Ay içinde şu göbekten ve yağlardan kurtulup fitt vücuda sahip olma isteğim var.
Önerebileceğiniz bir şey var mı? Özellikle beslenmem nasıl olmalı? Üniversiteye bu yıl giriş yaptım ilk sene olduğu için çok ağır derslerim yok hazırlık okuyorum zamanım çok oluyor. Hafta içi 2 gün hafta sonu da 2 gün olmak üzere toplam haftada 4 gün spor yapacağım.
 
Son düzenleme:
Yağ yakıcı bir takviye kullanmana gerek yok.
Bütçeni beslenmeye ayır düşük karbonhidrat beslen karbonhidratların basit değil kompleks karbonhidratlar olsun.
Günde 45-50 dakika kardiyo çalışması öneririm haftada en az 4-5 gün.
En kısa sürede hedeflediğin kiloya ulaşacağını düşünüyorum.
 
Back
Yukarı