Haftada üç gün olmak üzere 3.ayında olan bir sporcuya uygulanabilecek bir program yazdım. Setler arttırmalı piramit set(10-8-8-6) olmak üzere uygulanmalıdır. Senin yazdığın programı neye dayanarak yazdığını bilmiyorum fakat bütün ağır hareketleri yazmışsın tekrar sayılarını az tutmanın nedeni nedir onuda bilmiyorum. Ancak 3.ayındaki bir sporcunun uygulayabileceği veya verim alabileceği bir program değil haftada 5 gün olmasıda cabası. İlla bütün hafta gitmek istiyorsan Pazartesi-Salı antrenman Çarşamba Boş Perşembe-Cuma antrenman veya buna benzer araya dinlenme günü koyarak kendin ayarlayabilirsin. Birde son olarak şunu belirteyim 3.ayındaki sporcunun daha çok büyük kas gruplarına odaklanması lazım yani bilek gibi önkol veya calf gibi kaslar Göğüs, Hamstring, Quadriceps gibi kaslardan sonra gelmeli yani önce bunları geliştir ihtiyaca göre ilerleyen dönemlerde bilek calf gibi kasların üzerine düşersin.
Antrenmana başlamadan önce 5dk. Bisiklet ve sopayla ısınma yapılabilir. Antrenman bitiminde Z mekik,Yarım mekik ve dips'te L gibi hareketler 20-25x3 olmak kaydıyla yapılabilir.
Pazartesi
Bench Press 4x10
Incline Bench Press 4x10
Butterfly 4x10
Flat Dumbell Fly 4x10
Pulldown(Enseye) 4x10
Seated Row 4x10
Barfiks 3x8
Çarşamba
Barbell Press Behind Neck(Makinada yapılması daha iyi olur) 4x10
Dumbell Lateral Raise 4x10
Dumbell Shoulder Press 4x10