Yemek stoklama

ben yaptım siz yapmayın. tavuğu pişirip dondurucuya koymak saçmalıkmış bildiğin et gibi düşündüm ama tavuk sıkıntılı demek ki birkaç kez motor anlık bozulmuştu.
taa 2 gün önceye kadar acaba dedim hep. 2 gün önce çok güzel beslenmeme rağmen gıda zehirlenmesi yaşadım. (1-1.5 haftadır buzluktaydı tavuk. kısa süreliklerde bir şey olmadı ama hiç denemeye gerek yok)

bunu buraya yazayım kimse denemesin.
ha yok özel saklama kapları varmış bilmiyorum onları araştırıp öyle denenebilir ama artık günlük yapıcam. tüm 2-3 günlük planlarım alt üst oldu bu zehirlenme yüzünden.

ben yaptım siz yapmayın. tavuğu pişirip dondurucuya koymak saçmalıkmış bildiğin et gibi düşündüm ama tavuk sıkıntılı demek ki birkaç kez motor anlık bozulmuştu.
taa 2 gün önceye kadar acaba dedim hep. 2 gün önce çok güzel beslenmeme rağmen gıda zehirlenmesi yaşadım. (1-1.5 haftadır buzluktaydı tavuk. kısa süreliklerde bir şey olmadı ama hiç denemeye gerek yok)

bunu buraya yazayım kimse denemesin.
ha yok özel saklama kapları varmış bilmiyorum onları araştırıp öyle denenebilir ama artık günlük yapıcam. tüm 2-3 günlük planlarım alt üst oldu bu zehirlenme yüzünden.
hocam 2-3 günlük stoklasak yine aynı şeyi yaşar mıyız acaba

hocam 2-3 günlük stoklasak yine aynı şeyi yaşar mıyız acaba
ben yaşamadım 2-3 günlükte. hatta 4 günlükte de. ama artık o riske girer miyim bilmiyorum. 1 haftadan sonra sıkıntı oldu bende.

istersen deneyebilirsin ancak ben 600 gram tavuğu alıcam normal buz dolabına koycam 2ye bölcem 2 gün boyunca pişiricem zaten 10dk sürüyor. bu çileyi yaşamaya gerek yok. böyle böyle devam 2 günlük alıcam hep. pişirmeden çiğ şekilde dolapta 2 gün durur diye düşünüyorum

ertesi günün yemeğini akşamdan hazırlıyorum yarım saati geçmiyor zor değil. ama pilavı 2 günlük yapmayı deneyebilirim. beni sıkıntıya sokan bulaşıklar oluyor bazen. 2 parça şey için makine çalıştırmayayım diyorum elde yıkıyorum.

450 gr tavuk tek seferde sote yapın koyun kaba dolaba koyup sabah çıkarken alın yanınıza bi kısmınıda akşama ayırın bitti gitti olay bu

ertesi günün yemeğini akşamdan hazırlıyorum yarım saati geçmiyor zor değil. ama pilavı 2 günlük yapmayı deneyebilirim. beni sıkıntıya sokan bulaşıklar oluyor bazen. 2 parça şey için makine çalıştırmayayım diyorum elde yıkıyorum.

450 gr tavuk tek seferde sote yapın koyun kaba dolaba koyup sabah çıkarken alın yanınıza bi kısmınıda akşama ayırın bitti gitti olay bu

kesinlikle. yukarıda aynısını biri daha demiş bu taktiği yapıcam. pilav 2 günlük yeniyor zaten tavuk da eğer donmamış ise 10-15 dakikada hazır oluyor. zaten yapması sıkıntı değil bulaşık sıkıntı nefret :)
ama belli bir süreden sonra artık alışkanlık haline getirip rahatsız olmayacağımı düşünüyorum en iyi yol bu.

illah isteyenler yemek vakum poşeti vs araştırabilir. uzun süre bu şekilde saklayanlar mevcut maliyeti az mı çok mu bilmiyorum artık ilgilenmiyorum da. sadece bu konuyu ileride araştıracaklara yeni bir yol olsun.

Back
Yukarı