Az önce marketteydim. keşke yanımda foto çekebilecek bir alet olsaydı da, bu acı tablonun fotosunu çekip ibret olsun diye buraya koyabilseydim...
1 anne, yanında 3 çocuk... koca bir market arabasını doldurmuşlar. koymaya başladılar ürünleri kasiyer bandına:
1-kola
2-zero kola
3-portakallı gazoz
4-meyveli soda
5-ice tea
6-dondurulmuş burger eti
7-dondurulmuş pizza
8-hamburger ekmeği
9-dondurulmuş cips
10-dondurulmuş tavuk
11-parti boy cipsler
12-envai çeşit çikolata, şekerleme, gofret, bisküvi, kraker
13-çikolatalı süt.
14-süt
15-toz puding, tatlı karışımları,pastalık malzemeler...
...
çok daha fazla ürün vardı ama, aklımda kalanlar bunlar...
şöyle baktım, acaba o yanında 5-6-7 yaşlarındaki çocukların gelişimine katkıda bulunabilecek 1 tane ürün aradım, yok. sebze yok, meyve yok. yumurta yok,peynir zeytin taze et yok. belki almıştır da evinin dolabında vardır, ama o sepette yoktu. ki bu beslenme alışkanlığına sahip bir ailenin dolabında taze et yahut sebze bulunduğunu da sanmıyorum. bu aile, sabah alelacele hamburger ekmeğine bişeyler katıp yiyor, öğlen belki dışarda, akşam ise dondurulmuş ürünlerden bir iki tarif... yemekten sonra da Allah ne verdiyse, gelsin kekler cipsler kolalar çikolatalar...
anne zaten olmuş 120 kilo, çocuklardan ikisi peşinden gidiyor, biri niyeyse daha zayıf kalmış.
şimdi bu insanlar 10 yıl-20 yıl sonra ne olacak sizce?
1 anne, yanında 3 çocuk... koca bir market arabasını doldurmuşlar. koymaya başladılar ürünleri kasiyer bandına:
1-kola
2-zero kola
3-portakallı gazoz
4-meyveli soda
5-ice tea
6-dondurulmuş burger eti
7-dondurulmuş pizza
8-hamburger ekmeği
9-dondurulmuş cips
10-dondurulmuş tavuk
11-parti boy cipsler
12-envai çeşit çikolata, şekerleme, gofret, bisküvi, kraker
13-çikolatalı süt.
14-süt
15-toz puding, tatlı karışımları,pastalık malzemeler...
...
çok daha fazla ürün vardı ama, aklımda kalanlar bunlar...
şöyle baktım, acaba o yanında 5-6-7 yaşlarındaki çocukların gelişimine katkıda bulunabilecek 1 tane ürün aradım, yok. sebze yok, meyve yok. yumurta yok,peynir zeytin taze et yok. belki almıştır da evinin dolabında vardır, ama o sepette yoktu. ki bu beslenme alışkanlığına sahip bir ailenin dolabında taze et yahut sebze bulunduğunu da sanmıyorum. bu aile, sabah alelacele hamburger ekmeğine bişeyler katıp yiyor, öğlen belki dışarda, akşam ise dondurulmuş ürünlerden bir iki tarif... yemekten sonra da Allah ne verdiyse, gelsin kekler cipsler kolalar çikolatalar...
anne zaten olmuş 120 kilo, çocuklardan ikisi peşinden gidiyor, biri niyeyse daha zayıf kalmış.
şimdi bu insanlar 10 yıl-20 yıl sonra ne olacak sizce?