yatmadan önce whey mi lor mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kliwaj
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kliwaj

Üye
yatmadan önce Hangisi tercih edilmeli Whey protein tozumu yoksa lor peynirimi

birde hazir topic açmişken akşam ara öğünde lor yiyorum bunun yaninda meyve yada haşlanmış patetes yesem kilo alma durumu olurmu (yağ özeliikle)

teşekkürler

Yatmadan önce en uygunu süt bence.Yatmadan önce 1 kutu yağsız süt devir.Kazein yavaş yavaş sindirilir,hücreler aç kalmaz proteine.Whey ve lor hemen sindiriliyo yatmadan önce süt en iyisi ;)

zfrskr dedi:
Yatmadan önce en uygunu süt bence.Yatmadan önce 1 kutu yağsız süt devir.Kazein yavaş yavaş sindirilir,hücreler aç kalmaz proteine.Whey ve lor hemen sindiriliyo yatmadan önce süt en iyisi ;)

burda bir hata olmus; lor hemen sindirilmez.

zfrskr dedi:
yatmadan hemen önce içilen sütün growth hormonunun salgılanmasını engellediği, sütü tek başına içmek gerektiği ve saat 18:00 dan sonra süt içilmemesini (Bodybuilding açısından) tavsiye edildiğini hatırlıyorum.

lor daha iyi bir seçim, whey kısa sürede kana karışıyor vücudu uykuda uzun süre besleyemez aynı şekilde whey gibi işlenmiş olan casein proteini tozları da çok iyi olur, ayrıca akşam saatleri yada yatarken süt ve süt ürünleri tüketiminin growth hormonunun salgılanmasını engellediğine dair kesin bir bilgi yok.

yatmadan önce yaklaşik 1 saat önce son proteinimi aliyorum

şimdi lor yesem yağlanma yapmazmi yatmadan 1 saat önce yesem

Yatmadan hemen önce casein (süt) protein tozu öneriyorum.Supplement olarak yoksa laktozsuz(light)süt 1/2 lt içebilirsin.[/youtube]

Lor yağsız protein kaynağıdır... 35 gr. protein alıcak kadar tüket... Yağlanma yapmaz...

afiyet olsun :)

DaFFy dedi:
lor daha iyi bir seçim, whey kısa sürede kana karışıyor vücudu uykuda uzun süre besleyemez aynı şekilde whey gibi işlenmiş olan casein proteini tozları da çok iyi olur, ayrıca akşam saatleri yada yatarken süt ve süt ürünleri tüketiminin growth hormonunun salgılanmasını engellediğine dair kesin bir bilgi yok.

Süt ürünlerinde laktoz olduğu için kan şekerini yükseltir bu sebeple STH(büyüme) hormonu salgılamasını sekteye uğratabilir.Fakat birçok vücutçu gece vakti özellikle süt ürünü alın diyor kime inanmalı bilmiyorum. :(

Peki yatmadan evvel süt içen arkadaşlar gaz hiç mi problem yaratmıyor sizde?Ben bin türlü kabus görüyorum gaz yüzünden.

brujah dedi:
DaFFy dedi:

Süt ürünlerinde laktoz olduğu için kan şekerini yükseltir bu sebeple STH(büyüme) hormonu salgılamasını sekteye uğratabilir.Fakat birçok vücutçu gece vakti özellikle süt ürünü alın diyor kime inanmalı bilmiyorum. :(

Peki yatmadan evvel süt içen arkadaşlar gaz hiç mi problem yaratmıyor sizde?Ben bin türlü kabus görüyorum gaz yüzünden.

aynen valla bende cok buyuk problem yasıyorum sabaha kadar karnım gurul kaynıyor..

Genelde belirtilmiş ama bende tekrar belirteyim, whey'in özelliği kısa zamanda sindirilmesi, o yüzden yatmadan önce almak, ürünün amacına ters. Bunun yerine casein(yumurta) proteini alınabilir.

bonatschi dedi:
maliyet olarak da lor peyniri tüketmen daha hesaplı..
ayrıca lor peyniri tüketmenle whey tüketmen arasında yağlanma açısından hiçbir fark yok.. her ikisi de nerdeyse 0 yağ içermekte..

Bunu da ben anlamıyorum dün lor peyniri aldım üzerinde 100 gramda 25 gram protein 25 gram yağ yazıyor...
Ama herkes farklı konuşuyor...

tahsildaroğlu markalı alın, 100 gr da 19 gr protein, 2 gr yağ var... yağsız olduğunun kanıtı da lorlu lumurta yaparken yağsız tavaya loru koyuyorum yağ bırakmıyor peynir direk kızarmaya yanmaya başlıyor ki zaten yerken de kuru...

he işte ben ondan aldım hatta kutusu 500gr büyük bi kutu...
bu lor peynirini istediğimiz her saat istediğimiz kadar tüketebilirmiyiz,yani diyet dönemindeyim yağlanma yaparmı bu lor.
besin değerleri (100 gramından)
enerji...94kcal
protein...19gr
yağ....2gr
tuz.....3gr

DaFFy dedi:
tahsildaroğlu markalı alın, 100 gr da 19 gr protein, 2 gr yağ var... yağsız olduğunun kanıtı da lorlu lumurta yaparken yağsız tavaya loru koyuyorum yağ bırakmıyor peynir direk kızarmaya yanmaya başlıyor ki zaten yerken de kuru...

Benimkide aynı bahsettiğin şekilde ama 25 gram yağ 25 gram protein diyor nasıl iş anlamak mümkün değil...

ForzaBeşiktaş dedi:
DaFFy dedi:

Benimkide aynı bahsettiğin şekilde ama 25 gram yağ 25 gram protein diyor nasıl iş anlamak mümkün değil...
aynı markadan bahsediyorsak seninki hatalı basım olabilir..
ayrıca hangi marka olursa olsun lor peynirinde yuzde 25 yag olamaz.. o oranda yağ içeren peynirin cinsi muhtemelen farklıdır..
yağ oranı nispeten yüksek olan tatlı lorda bile (kaşar loru da deniyor sanırsam) yağ oranı o oranda yüksek değil..

ferhatY, lor peyniri yağlanma yapmaz.. (vg sporu için gerekli protein alımı oranlarında kullanılması dahilinde, yani uç noktalarda tüketmiyorsan)
yağlanma sorunu için çözüm aranıyorsa lor peyniri beslenme programında en son düzeltilecek besindir..

Back
Yukarı