Yardımmmmmm!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kasva6
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kasva6

Üye
Selamlar öncelikle.bodyye başlayalı 10 gün oldu ve amacım kilo vermek.ama elimde hatrı sayılır bi diyet programı yok.bu konuyla haşır neşir olan arkadaşlardan ricam program varsa yazabilir mi? :)

Arkadaşım ben pro değilim ama 86 kilodan 65 e düştüm boyum 167ydi hala öyle :) bu kilo vermem de yaklaşık 10 ay sürdü.Hızlı kilo verme yoksa kaslardan yakarsın amacın yağ yakmak olsun,kas değil! Önce boy ve kilonu http://vucut-kitle-endeksi.hesaplama.net den hesapla BMI 'ını ölç. Ben kilo vermemde şöyle bi yol izlemiştim tabi bu doktor raporu olmaz sadece bi öneri :) :

Karbonhidrat alımını sebze ve meyvelerden aldım,Proteine ağırlık verdim,Yemeklere bol acı biber kattım ( metabolizmayı hızlandırır ),Yeşil Çay içtim,Yağı tamamen kesmedim ama sağlıklı yağlardan önerilen ölçüde kullandım ( omega 3-6 ). Mutlaka ama mutlaka kahvaltı yaptım hiçbir zaman es geçmedim bu çok önemli sakın kahvaltıyı es geçme yoksa bu diğer öğünlerinde sana zarar verir.Kahvaltıda 2 önerim var Yağsız sütle hazırlanmış müsli ya da 3 yumurta beyazı + 2 bütün yumurta ve 1 dilim kepek ekmeği.
Bol bol su içtim çünkü mideyi dolu tutuyor,yemekleri yavaş yedim hızlı yeme!
Abur cubur,tatlı,fast-food,basit karbonhidratlar bunların hepsini tamamen kestim çünkü ölçüsünü kaçırıyordum :D
Temel egzersizleri uyguladım : Şınav,Barfiks,Mekik,Plank,Side Plank,Lunge,Squat vs. bunları yaptıkten hemen sonra kardiyo yaptım 15-20 dk HIIT şeklinde. HIIT : Örn 1 dk depar + 30 sn dinlenme gibi.
Proteini de tavuk etinin göğüs kısmı,light ton balığı,kuruyemiş 30 gr,light yoğurt,light sütten aldım.
Umarım yardımcı olmuşumdur kolay gelsin he birde unutma öyle 1 günde kilo vereyim diye sakın sağlıksız beslenmeye kalkma zararı fena olur. Hadi kolay gelsin başarılar ... :)

Değerli üyemiz Başlığınız acil,yardım gibi terimleri kullandığınız için kilitlenmiştir. forumda her üye eşit hakka sahiptir ve kimsenin öncelik hakkı yoktur.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı